Profesoara de limba română Cristina Tunegaru, care în ianuarie i-a trimis pe Facebook un mesaj primarului Gabriela Firea în care o anunța că nu va respecta „dispoziția” ei de a nu pune absențe elevilor până la ora 9:30, a fost dată afară din școala unde predă fără a i se preciza motivul.
Cristina Tunegaru a scris joi pe Facebook că fără să fie anunțată, un funcționar al inspectoratului „a alocat din pix orele mele altui profesor”.
„Și m-am trezit scoasă din școală. Da, pot să facă asta în sistemul public în anul 2017”, scrie Cristina Tunegaru.
„Nu m-au inspectat, n-a venit nimeni să mă vadă la ore, să se intereseze de progresele elevilor mei, dar mă dau afară !
Fără să întrebe părinții sau elevii, fără să mă anunțe măcar, un funcționar al inspectoratului a alocat din pix orele mele altui profesor. Și m-am trezit scoasă din școală. Da, pot să facă asta în sistemul public în anul 2017.
Nu mă interesează locul de muncă în sine; ca profesor cu nota 9.67 la titularizare (a treia pe București anul trecut) pot să găsesc oriunde un loc într-o școală publică sau privată. Dar eu am lucrat alături de elevii mei atât de frumos, am investit emoțional, am luptat și am muncit pentru progrese uimitoare, neașteptate care au surprins școala întreagă. Nu îi pot lăsa să regreseze, să piardă totul. E o responsabilitate pe care vreau să o duc până la capăt.
Și totuși, nimic din toate astea nu are vreo relevanță pentru inspectorat. Interesul elevilor e călcat în picioare. Nu vor decât să scape de mine, profesorul care vrea să schimbe sistemul de la bază”, scrie joi pe Facebook Cristina Tunegaru.
În ianuarie profesoara de limba română i-a scris Gabrielei Firea pe pagina sa de Facebook că nu va da curs „«dispoziției» de a nu pune absențe miercuri până la ora 9:30, întrucât primarul nu are atribuții de manager al procesului didactic."
Într-o altă postare, din 2 mai, profesoara îl acuză pe ministrul educației, Pavel Năstase, că a mințit când a spus că „60 de profesori din Singapore au învățat lotul englez cum să performeze la testele PISA”.
„Englezii văd rezultatele elevilor lor, și le asumă și încearcă să le îmbunătățească prin schimburi de experiență, în timp ce noi interpretăm acțiunile lor tendențios ca să decredibilizăm testarea PISA, să o ducem în derizoriu. Totul asezonat cu frumoșii noștri olimpici; și am escamotat realitatea. În felul acesta rămânem închiși, izolați și nu schimbăm nimic în educație”, a scris pe pagina sa de Facebook profesoara Cristina Tunegaru.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
1)D-na profesoara Tunegaru este o mincinoasa, nu a fost data afara, ei i-a expirat contractul, ea avea contract de la 1 septembrie 2016 pana la 1 septembrie 2017.
2)Tinand seama insa de afirmatia ei ,,declar că nu respect, în mod premeditat, programa şcolară de limba română, asemenea unui element duşmănos: nu citesc cu elevii mei poeziile de Eminescu, „Amintirile” lui Creangă, baladele populare, pastelurile de 150 de ani, nuvelele lui Slavici;... în schimb, citesc cu elevii mei poezii frumoase de Magda Isanos sau Tudor Arghezi, texte din literatura universală ca „Micul Prinţ” sau „Cartea junglei”, fragmente din marii autori ai literaturii universale ca Cervantes sau Shakespeare ”, consider caci ea chiar trebuia data afara. Tot asa cum orice om trebuie sa respecte legea ca ii place ori ca nu ii place legea respectiva, tot asa un profesor trebuie sa respecte programa, ca ii place ori ca nu ii place programa respectiva
1.Tînara profesoară nu este angajată permanent în acea școală,fiind suplinitoare,în locul cui și de ce nu știu.
2.Nu lucra cu normă întreagă,dar cît o fi normă întreagă iar nu știu,poate 16-18 ore pe săptămînă lucra direct cu elevii.
3.Contractul ei muncă cu școala se încheie pe 31.08.2017,adică peste 4 luni.
4.Inspectoratul școlar de sector,al municipiului,deja a informat-o că va putea preda în altă școală din București,ce mare nenorocire e?
Sunt persoane care real pierd locul de muncă,acolo e tragedia,nu în cazul acestei cotcodăcitoare.Nu e mulțumită de situație?Salutare și un praz verde,demisia,nu e legată de o anumită școală.
Despre calitatea unei părți însemnate din personalul didactic din școli?Execrabilă!Se mimează actul didactic și nimeni nu bagă de seamă,40% din elevii de clasa a 8-a nu pot rezolva o ecuație de gradl I cu o necunoscută,scrisul corect în limba română,un idealism.
Daca imi permiteti si mie va pot spune ca eu sunt total de acord cu ceea ce domnul Emil a spus, da as vrea ca profesorii sa fie evaluati (poate nu anual ci la 3 ani printr-un nou examen). De ce? Pentru ca majoritatea cadrelor didactice din Romania sunt sub nivelul minim necesar.
Va pot da eu un exemplu de la locul meu de munca, sunt inginer software, sunt evaluat la fiecare 6 luni (o evaluare care as putea spune ca este mult mai stricta decat orice fel de examen din invatamant). Lucrez pentru o companie de renume la care pentru a obtine un loc de munca cred ca inveti de cca zece ori mai mult decat au invatat 99% din actuali profesori (aici ma refer mai ales la profesori mai tineri de 45 de ani, generatia post decembrista).
Este o diferenta enorm de performanta si interes intre oamenii care au un loc de munca asigurat pe viata si cei care se lupta pentru locul lor de munca in fiecare zi, luna, an. Trebuie sa intelegeti ca modelul de titularizare din romania duce la plafonarea cadrelor didactice care nu au nici un motiv sa evouleze sau sa se perfectioneze. Acest sistem duce doar la plafonarea profesorilor si scaderea nivelului de invatamant.
Da stiu, salarile sunt mici si sunt total de acord ca trebuie marite, dar din pacate 90% din profesorii din ziua de azi nu isi merita nici acele mici salari, ma uit la colegii din generatia mea si in invatamant au ajuns numai cei mai slab pregatiti (da stiu si ei au trecut examenele de care mentionati, dar totusi erau cei mai slab pregatiti).
Doamna Tunegaru, dați-ne aici un număr de cont pentru donații și angajați-vă cel mai tare avocat pe dreptul muncii. E vai de capul lor, vai de steaua mamii lor...