Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Propulsorul Ajla o duce turbo pe Simona

Simona Halep - 12 februarie

Iată că propulsia de care vorbeam după meciul infernal câștigat în fața „sălbaticei” australience Ajla Tomljanović a dus-o turbo pe Simona în turul 4 AO, pe lângă o Kudermetova care n-a putut decât să încerce s-o agațe de tricou. Pe lângă flacăra Ajla, rusoaica a părut o piscină cu apă călduță. Semnul cel mai clar al lucidității și încrederii pe care le are în clipa de față Simona Halep au fost contre-pied-urile. Chiar ultima lovitură a meciului a pus-o pe picior greșit pe rusoaică, execuție care necesită calm și precizie și provoacă daune psihologice considerabile oponentei, dându-i senzația de neputință.

Principalul adversar pentru Simona pare a fi acum suprafața de joc, cu care trebuie să se adapteze. Terenurile de la Melbourne sunt anul acesta mai rapide, ceea ce avantajează jucătoarele puternice, cu lovituri tari. Cum este Iga Świątek, probabila adversară în optimi. M-a bucurat faptul că răspunzând unei întrebări despre înfrângerea în fața polonezei la Roland Garros, Simona nu a încercat să-și găsească scuze, s-o îndulcească – a zis, zâmbind limpede: „Atunci m-a zdrobit”. E încă un semn de liniște și forță interioară.

Dacă o va întâlni însă pe Fiona Ferro, nu e cazul să răsuflăm ușurați – tânăra franțuzoaică e o adversară „ascuțită”, cât se poate de incomodă.

P.S.

Solicitat să fac un pronostic în legătură cu evoluția viitoare a Soranei Cîrstea la AO după frumoasa victorie în fața Petrei Kvitová, am spus că e neprofesionistă orice predicție în legătură cu Sorana. Oricând poate alterna un meci foarte bun, adunat, cu unul prost, împrăștiat, plus ieșirile „în decor” de rigoare. Îmi pare rău că așa s-a și întâmplat.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • adrian check icon
  Dle Popescu , promiteti-ne ca o sa ne scrieti cu tot atata pofta de metafore si dupa ce halep va pierde in urmatorul meci , eventual invocand vreo recidiva de lumbago sau ca s-a lasat batuta ....
  • Like 0
 • Daca mass-media romanesca asa zisa PRIVATA este o "AFACERE" publicul frecventabil de rating DE CE SA VA VIZIONEZE ?.pentru ca daca este o afacere inseamna ca intreg aparatul pe care functioneaza aceasta la baza sa sta BANUL. Deci sa fii prost sa te si "speli pe creier" cu stiri proaste si sa ramai si fara bani pierdandu-te in reclame retarde platibile unor unsi si insi ( indestulatoare Euro ) modici ca si valoare profesional. LA STAT numai securisti. Va mai intreb odata din curiozitate : PE CINE PROTEJATI ?. Dupa teoria dv insemana ca si Simona Halep este tot un produs. Si aici aveti dreptate....propun romanilor pentru a nu fi manipulati sa vizioneze DESENE ANIMATE. O zi buna !
  • Like 2
 • Felicitari si succes din toata inima.
  • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult