Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Propulsorul Ajla o duce turbo pe Simona

Simona Halep - 12 februarie

Iată că propulsia de care vorbeam după meciul infernal câștigat în fața „sălbaticei” australience Ajla Tomljanović a dus-o turbo pe Simona în turul 4 AO, pe lângă o Kudermetova care n-a putut decât să încerce s-o agațe de tricou. Pe lângă flacăra Ajla, rusoaica a părut o piscină cu apă călduță. Semnul cel mai clar al lucidității și încrederii pe care le are în clipa de față Simona Halep au fost contre-pied-urile. Chiar ultima lovitură a meciului a pus-o pe picior greșit pe rusoaică, execuție care necesită calm și precizie și provoacă daune psihologice considerabile oponentei, dându-i senzația de neputință.

Principalul adversar pentru Simona pare a fi acum suprafața de joc, cu care trebuie să se adapteze. Terenurile de la Melbourne sunt anul acesta mai rapide, ceea ce avantajează jucătoarele puternice, cu lovituri tari. Cum este Iga Świątek, probabila adversară în optimi. M-a bucurat faptul că răspunzând unei întrebări despre înfrângerea în fața polonezei la Roland Garros, Simona nu a încercat să-și găsească scuze, s-o îndulcească – a zis, zâmbind limpede: „Atunci m-a zdrobit”. E încă un semn de liniște și forță interioară.

Dacă o va întâlni însă pe Fiona Ferro, nu e cazul să răsuflăm ușurați – tânăra franțuzoaică e o adversară „ascuțită”, cât se poate de incomodă.

P.S.

Solicitat să fac un pronostic în legătură cu evoluția viitoare a Soranei Cîrstea la AO după frumoasa victorie în fața Petrei Kvitová, am spus că e neprofesionistă orice predicție în legătură cu Sorana. Oricând poate alterna un meci foarte bun, adunat, cu unul prost, împrăștiat, plus ieșirile „în decor” de rigoare. Îmi pare rău că așa s-a și întâmplat.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • adrian check icon
  Dle Popescu , promiteti-ne ca o sa ne scrieti cu tot atata pofta de metafore si dupa ce halep va pierde in urmatorul meci , eventual invocand vreo recidiva de lumbago sau ca s-a lasat batuta ....
  • Like 0
 • Daca mass-media romanesca asa zisa PRIVATA este o "AFACERE" publicul frecventabil de rating DE CE SA VA VIZIONEZE ?.pentru ca daca este o afacere inseamna ca intreg aparatul pe care functioneaza aceasta la baza sa sta BANUL. Deci sa fii prost sa te si "speli pe creier" cu stiri proaste si sa ramai si fara bani pierdandu-te in reclame retarde platibile unor unsi si insi ( indestulatoare Euro ) modici ca si valoare profesional. LA STAT numai securisti. Va mai intreb odata din curiozitate : PE CINE PROTEJATI ?. Dupa teoria dv insemana ca si Simona Halep este tot un produs. Si aici aveti dreptate....propun romanilor pentru a nu fi manipulati sa vizioneze DESENE ANIMATE. O zi buna !
  • Like 2
 • Felicitari si succes din toata inima.
  • Like 1


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult