Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Propulsorul Ajla o duce turbo pe Simona

Simona Halep - 12 februarie

Iată că propulsia de care vorbeam după meciul infernal câștigat în fața „sălbaticei” australience Ajla Tomljanović a dus-o turbo pe Simona în turul 4 AO, pe lângă o Kudermetova care n-a putut decât să încerce s-o agațe de tricou. Pe lângă flacăra Ajla, rusoaica a părut o piscină cu apă călduță. Semnul cel mai clar al lucidității și încrederii pe care le are în clipa de față Simona Halep au fost contre-pied-urile. Chiar ultima lovitură a meciului a pus-o pe picior greșit pe rusoaică, execuție care necesită calm și precizie și provoacă daune psihologice considerabile oponentei, dându-i senzația de neputință.

Principalul adversar pentru Simona pare a fi acum suprafața de joc, cu care trebuie să se adapteze. Terenurile de la Melbourne sunt anul acesta mai rapide, ceea ce avantajează jucătoarele puternice, cu lovituri tari. Cum este Iga Świątek, probabila adversară în optimi. M-a bucurat faptul că răspunzând unei întrebări despre înfrângerea în fața polonezei la Roland Garros, Simona nu a încercat să-și găsească scuze, s-o îndulcească – a zis, zâmbind limpede: „Atunci m-a zdrobit”. E încă un semn de liniște și forță interioară.

Dacă o va întâlni însă pe Fiona Ferro, nu e cazul să răsuflăm ușurați – tânăra franțuzoaică e o adversară „ascuțită”, cât se poate de incomodă.

P.S.

Solicitat să fac un pronostic în legătură cu evoluția viitoare a Soranei Cîrstea la AO după frumoasa victorie în fața Petrei Kvitová, am spus că e neprofesionistă orice predicție în legătură cu Sorana. Oricând poate alterna un meci foarte bun, adunat, cu unul prost, împrăștiat, plus ieșirile „în decor” de rigoare. Îmi pare rău că așa s-a și întâmplat.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult