Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Simona a fost mai multe!

simona halep - 2021

Deși a făcut un meci de memorabilă frumusețe, pentru că ea l-a făcut, luând mereu inițiativa, cu o ploaie de lovituri decisive, cu scurte imparabile și cu o însuflețire de zile mari, Ajla Tomljanović a fost înfrântă. Nu numai de Simona de astăzi, 10 februarie 2021, ci de toate Simonele Halep care au jucat an după an, de aproape un deceniu, la vârful tenisului mondial.

Tactica australiencei era previzibilă: în fața constanței și rezistenței în schimburile de pe fundul terenului pentru care Simona e vestită, nu putea decât să ia jocul pe cont propriu, să atace tot timpul, asumându-și greșeli și sperând într-un procentaj ridicat de puncte reușite pe mâna ei. 

Și acest procentaj s-a menținut până la 5-2 pentru Tomljanović în setul decisiv. Se spune că e cel mai parșiv scor din tenis, pentru că nu e decât un break între cele două. În cele 3 game-uri pe care le-a câștigat în serie dubla noastră campioană de Grand Slam, Tomljanović a greșit, dar a alternat cu mingi excepționale, care puteau să rupă și psihicul unui rinocer! Simona, cu cicatricele adunate în atâtea bătălii la baionetă, a rezistat. Vă mărturisesc că teama mea cea mare a fost în ghemul de serviciu al Simonei, la 2-5. Atunci adversara, mai ales o „sălbatică”, cum e Ajla, încearcă totul ca să închidă meciul. După ce a câștigat, greu, acel game am simțit că Simona a întors partida. Servind pentru meci la 5-3, Tomljanović a făcut doar un punct...

De obicei, pentru o mare jucătoare, cum este Simona Halep, o astfel de victorie, în primele tururi ale unui Grand Slam, smulsă după 2 ore și jumătate, în fața unei adversare mult mai slab cotate, înseamnă propulsie pentru întâlnirile următoare, creșterea încrederii și clarității în joc. De aceea, cred că Simona pleacă favorită în meciul cu Veronika Kudermetova, deși are de-a face cu o luptătoare a Armatei Roșii din prima sută WTA, în care toate rusoaicele sunt periculoase...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult