Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Simona a fost mai multe!

simona halep - 2021

Deși a făcut un meci de memorabilă frumusețe, pentru că ea l-a făcut, luând mereu inițiativa, cu o ploaie de lovituri decisive, cu scurte imparabile și cu o însuflețire de zile mari, Ajla Tomljanović a fost înfrântă. Nu numai de Simona de astăzi, 10 februarie 2021, ci de toate Simonele Halep care au jucat an după an, de aproape un deceniu, la vârful tenisului mondial.

Tactica australiencei era previzibilă: în fața constanței și rezistenței în schimburile de pe fundul terenului pentru care Simona e vestită, nu putea decât să ia jocul pe cont propriu, să atace tot timpul, asumându-și greșeli și sperând într-un procentaj ridicat de puncte reușite pe mâna ei. 

Și acest procentaj s-a menținut până la 5-2 pentru Tomljanović în setul decisiv. Se spune că e cel mai parșiv scor din tenis, pentru că nu e decât un break între cele două. În cele 3 game-uri pe care le-a câștigat în serie dubla noastră campioană de Grand Slam, Tomljanović a greșit, dar a alternat cu mingi excepționale, care puteau să rupă și psihicul unui rinocer! Simona, cu cicatricele adunate în atâtea bătălii la baionetă, a rezistat. Vă mărturisesc că teama mea cea mare a fost în ghemul de serviciu al Simonei, la 2-5. Atunci adversara, mai ales o „sălbatică”, cum e Ajla, încearcă totul ca să închidă meciul. După ce a câștigat, greu, acel game am simțit că Simona a întors partida. Servind pentru meci la 5-3, Tomljanović a făcut doar un punct...

De obicei, pentru o mare jucătoare, cum este Simona Halep, o astfel de victorie, în primele tururi ale unui Grand Slam, smulsă după 2 ore și jumătate, în fața unei adversare mult mai slab cotate, înseamnă propulsie pentru întâlnirile următoare, creșterea încrederii și clarității în joc. De aceea, cred că Simona pleacă favorită în meciul cu Veronika Kudermetova, deși are de-a face cu o luptătoare a Armatei Roșii din prima sută WTA, în care toate rusoaicele sunt periculoase...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult