Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Protest la înălțime: lanț uman împotriva proiectului imobiliar din Parcul Natural Bucegi, de lângă Cabana Piatra Arsă

Protest Bucegi

Foto: Facebook Mihai Goțiu

Mai mulți parlamentari și membri ai USR au protestat în weekend, pe platoul Parcului Natural Bucegi, față de începerea construcțiilor unor case de vacanță în apropierea cabanei Piatra Arsă. În timpul protestului, la care au participat parlamentarii Mihai Goțiu, Allen Coliban, Dumitru Lupescu și Cornel Zainea, cei prezenți ai făcut un lanț uman și au afișat un banner pe care era scris „Vrem o Românie fără penali și fără hoție”.

„Mesajul nostru e clar și ferm: nu ne putem permite să distrugem natura, doar pentru ca niște speculatori imobiliari să-și umple buzunarele. Protecția mediului este o investiție în viitorul României, iar respectarea legilor este obligatorie chiar și în vârf de munte.

Le mulțumesc tuturor celor care au venit la protest și vă asigur că vom apela la toate acțiunile legale posibile pentru a opri devastarea Bucegilor. De altfel, am început acest lucru încă de săptămâna trecută, când am depus primele interpelări oficiale în acest caz.

Am încredere că, împreună, le vom lăsa moștenire copiilor și nepoților noștri locuri de care să se poată bucura pe deplin și o țară mai verde și mai sănătoasă!”, a scris senatorul Mihai Goțiu pe pagina sa de Facebook.

Autoritățile au dat undă verde pentru construcţii de case de vacanță, hoteluri și pensiuni în zona înaltă a Bucegilor și au aprobat dezvoltarea unui complex rezidenţial, turistic şi de agrement pe 10 hectare, în apropiere de cabana Piatra Arsă, relatează Știrile Pro TV. Planul urbanistic a fost aprobat de Consiliul Local Moroieni, iar terenul pe care urmează să se construiască se vinde deja pe internet, cu 19 euro metrul pătrat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Este greu de împăcat "si capra si varza"! Ne dorim dezvoltarea turismului ,dar sa nu modificăm natura ,ca in Caragiale . Vrem drumuri și autostrăzi, dar vrem sa mergem pe jos sus pe munte .
    • Like 1
  • Parerist check icon
    Din păcate eu cred că e cam târziu. Protestele și scandalul trebuia început atunci când s-a asfaltat drumul pana acolo.
    Din păcate oriunde se ajunge cu mașina natura e compromisa.
    • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult