Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Protest la înălțime: lanț uman împotriva proiectului imobiliar din Parcul Natural Bucegi, de lângă Cabana Piatra Arsă

Protest Bucegi

Foto: Facebook Mihai Goțiu

Mai mulți parlamentari și membri ai USR au protestat în weekend, pe platoul Parcului Natural Bucegi, față de începerea construcțiilor unor case de vacanță în apropierea cabanei Piatra Arsă. În timpul protestului, la care au participat parlamentarii Mihai Goțiu, Allen Coliban, Dumitru Lupescu și Cornel Zainea, cei prezenți ai făcut un lanț uman și au afișat un banner pe care era scris „Vrem o Românie fără penali și fără hoție”.

„Mesajul nostru e clar și ferm: nu ne putem permite să distrugem natura, doar pentru ca niște speculatori imobiliari să-și umple buzunarele. Protecția mediului este o investiție în viitorul României, iar respectarea legilor este obligatorie chiar și în vârf de munte.

Le mulțumesc tuturor celor care au venit la protest și vă asigur că vom apela la toate acțiunile legale posibile pentru a opri devastarea Bucegilor. De altfel, am început acest lucru încă de săptămâna trecută, când am depus primele interpelări oficiale în acest caz.

Am încredere că, împreună, le vom lăsa moștenire copiilor și nepoților noștri locuri de care să se poată bucura pe deplin și o țară mai verde și mai sănătoasă!”, a scris senatorul Mihai Goțiu pe pagina sa de Facebook.

Autoritățile au dat undă verde pentru construcţii de case de vacanță, hoteluri și pensiuni în zona înaltă a Bucegilor și au aprobat dezvoltarea unui complex rezidenţial, turistic şi de agrement pe 10 hectare, în apropiere de cabana Piatra Arsă, relatează Știrile Pro TV. Planul urbanistic a fost aprobat de Consiliul Local Moroieni, iar terenul pe care urmează să se construiască se vinde deja pe internet, cu 19 euro metrul pătrat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Este greu de împăcat "si capra si varza"! Ne dorim dezvoltarea turismului ,dar sa nu modificăm natura ,ca in Caragiale . Vrem drumuri și autostrăzi, dar vrem sa mergem pe jos sus pe munte .
    • Like 1
  • Parerist check icon
    Din păcate eu cred că e cam târziu. Protestele și scandalul trebuia început atunci când s-a asfaltat drumul pana acolo.
    Din păcate oriunde se ajunge cu mașina natura e compromisa.
    • Like 1


Îți recomandăm

Olguța Totolici

Despre soția lui Dan Barna opinia publică a aflat relativ recent, în momentul în care candidatul la președinție și-a făcut publică averea, iar în dreptul soției câștigurile erau „ascunse”, ca urmare a unei clauze de confidențialitate semnate cu firma la care aceasta lucrează. Intrigată, am dorit să o cunosc pe doamna în discuție, ca să aflu direct de la sursă cine e și „câte parale face”.

Citește mai mult

Marius Manole/Foto: Alexandra Pandrea

„Cred că aș pleca de la educarea profesorilor, de la a-i face ei să înțeleagă că sunt foarte importanți și că trebuie să aplice o altă metodă, nu pe cea pe care o știm noi de demult, cu rigla peste mână, cu învățatul cuvânt cu cuvânt din carte, cu învățatul comentariilor”, spune actorul Marius Manole. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult