Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Protest la înălțime: lanț uman împotriva proiectului imobiliar din Parcul Natural Bucegi, de lângă Cabana Piatra Arsă

Protest Bucegi

Foto: Facebook Mihai Goțiu

Mai mulți parlamentari și membri ai USR au protestat în weekend, pe platoul Parcului Natural Bucegi, față de începerea construcțiilor unor case de vacanță în apropierea cabanei Piatra Arsă. În timpul protestului, la care au participat parlamentarii Mihai Goțiu, Allen Coliban, Dumitru Lupescu și Cornel Zainea, cei prezenți ai făcut un lanț uman și au afișat un banner pe care era scris „Vrem o Românie fără penali și fără hoție”.

„Mesajul nostru e clar și ferm: nu ne putem permite să distrugem natura, doar pentru ca niște speculatori imobiliari să-și umple buzunarele. Protecția mediului este o investiție în viitorul României, iar respectarea legilor este obligatorie chiar și în vârf de munte.

Le mulțumesc tuturor celor care au venit la protest și vă asigur că vom apela la toate acțiunile legale posibile pentru a opri devastarea Bucegilor. De altfel, am început acest lucru încă de săptămâna trecută, când am depus primele interpelări oficiale în acest caz.

Am încredere că, împreună, le vom lăsa moștenire copiilor și nepoților noștri locuri de care să se poată bucura pe deplin și o țară mai verde și mai sănătoasă!”, a scris senatorul Mihai Goțiu pe pagina sa de Facebook.

Autoritățile au dat undă verde pentru construcţii de case de vacanță, hoteluri și pensiuni în zona înaltă a Bucegilor și au aprobat dezvoltarea unui complex rezidenţial, turistic şi de agrement pe 10 hectare, în apropiere de cabana Piatra Arsă, relatează Știrile Pro TV. Planul urbanistic a fost aprobat de Consiliul Local Moroieni, iar terenul pe care urmează să se construiască se vinde deja pe internet, cu 19 euro metrul pătrat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Este greu de împăcat "si capra si varza"! Ne dorim dezvoltarea turismului ,dar sa nu modificăm natura ,ca in Caragiale . Vrem drumuri și autostrăzi, dar vrem sa mergem pe jos sus pe munte .
    • Like 1
  • Parerist check icon
    Din păcate eu cred că e cam târziu. Protestele și scandalul trebuia început atunci când s-a asfaltat drumul pana acolo.
    Din păcate oriunde se ajunge cu mașina natura e compromisa.
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult