Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

PSD are probleme financiare. Angajații partidului nu și-au primit la timp salariul în ianuarie

MArcel Ciolacu - FB

Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

PSD are probleme financiare, iar angajații partidului nu și-au primit la timp salariul în luna ianuarie, scrie Europa Liberă, care adaugă că noua conducere a început să concedieze o parte din personalul angajat în ultimii ani.

Personalul își aștepta salariile după Anul Nou, dar a avut surpriza să constate că partidul nu își achită obligațiile financiare.

Întârzierea salariilor a devenit una acută până la sfârșitul lunii ianuarie, deoarece Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) nu a virat subvenția, scrie sursa menționată. AEP a anunțat pe 28 ianuarie că PSD va primi peste 7,1 milioane de lei ca subvenție – bani publici. PSD a virat banii către angajați după trei zile, vineri 31 ianuarie 2020, dar în unele conturi banii au ajuns la începutul lunii februarie.

În 2019 PSD a încasat aproape 144 de milioane de lei (în jur de 30 milioane de euro) de la bugetul de stat, bani din care trebuia să fie plătiți și angajații partidului. Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, este autorul amendamentului prin care subvenția partidelor a crescut spectaculos în 2019. Acesta este trimis în judecată pentru delapidare și modul în care a folosit subvenția PSD.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Delia MC Delia MC check icon
  Aha! Deci postacii sunt plătiți din bani publici. Am mai aflat una...
  Vai, vai, Ciolacu-care-vrea-ciolanul n-are bani de cămăși și de lame de ras!
  • Like 7
  • @ Delia MC
   Și PNL-ul din ce bani credeți că-și face reclamă non-stop pe Facebook, deși au trecut mai bine de 2 luni de la alegeri și nu ne mai aflăm în campanie electorală?... :)))))))
   • Like 0
  • @ Delia MC
   Adi check icon
   HaHaHa! socialistul n-are bani de lame de ras! Tareee!
   Asa e,,,unii postaci erau platiti din bani publici,,,cu totii ne amintim de postarile lui #Votez. insa alti postaci inca mai sunt activi,,,probabil benevol,,in speranta ca Titanicul psd-ist nu se va scufunda,,,si vor fi din nou alimentati cu bani de la partid.
   "Socialismul nu durează decât până se termină banii altora" (Margaret Thatcher, Doamna de Fier a Marii Britanii).
   • Like 6
 • Nimic nu este mai distractiv ca momentul in care hotii incep sa se fure intre ei. Nu sunt foarte ingrijorat caci o sa puna rudele PSD-istilor de o cheta , sa-i scoata pe politicienii PSD-isti din foame. Mama lui Marian Oprisan sigur o sa ajute.
  • Like 8
  • @ Radu Bogdan
   Dan check icon
   Mdaa,, Si eu am ,,insuficiente cardiaca ,!! Adica ,'nu am bani ,suficienti pe card !!!
   psd-ul are toto timpul ,,probleme cu banii,, s-a dovedit inca odata ,prin sustragerea portofelelor celor 2 reportere , Apoi vorbeste lumea prin targ ca;; psd-ul nu ar fi achitat ,darile catre stat , etc etc,,
   • Like 1


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult