Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

PSD are probleme financiare. Angajații partidului nu și-au primit la timp salariul în ianuarie

MArcel Ciolacu - FB

Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

PSD are probleme financiare, iar angajații partidului nu și-au primit la timp salariul în luna ianuarie, scrie Europa Liberă, care adaugă că noua conducere a început să concedieze o parte din personalul angajat în ultimii ani.

Personalul își aștepta salariile după Anul Nou, dar a avut surpriza să constate că partidul nu își achită obligațiile financiare.

Întârzierea salariilor a devenit una acută până la sfârșitul lunii ianuarie, deoarece Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) nu a virat subvenția, scrie sursa menționată. AEP a anunțat pe 28 ianuarie că PSD va primi peste 7,1 milioane de lei ca subvenție – bani publici. PSD a virat banii către angajați după trei zile, vineri 31 ianuarie 2020, dar în unele conturi banii au ajuns la începutul lunii februarie.

În 2019 PSD a încasat aproape 144 de milioane de lei (în jur de 30 milioane de euro) de la bugetul de stat, bani din care trebuia să fie plătiți și angajații partidului. Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, este autorul amendamentului prin care subvenția partidelor a crescut spectaculos în 2019. Acesta este trimis în judecată pentru delapidare și modul în care a folosit subvenția PSD.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Delia MC Delia MC check icon
    Aha! Deci postacii sunt plătiți din bani publici. Am mai aflat una...
    Vai, vai, Ciolacu-care-vrea-ciolanul n-are bani de cămăși și de lame de ras!
    • Like 7
    • @ Delia MC
      Și PNL-ul din ce bani credeți că-și face reclamă non-stop pe Facebook, deși au trecut mai bine de 2 luni de la alegeri și nu ne mai aflăm în campanie electorală?... :)))))))
      • Like 0
    • @ Delia MC
      Adi check icon
      HaHaHa! socialistul n-are bani de lame de ras! Tareee!
      Asa e,,,unii postaci erau platiti din bani publici,,,cu totii ne amintim de postarile lui #Votez. insa alti postaci inca mai sunt activi,,,probabil benevol,,in speranta ca Titanicul psd-ist nu se va scufunda,,,si vor fi din nou alimentati cu bani de la partid.
      "Socialismul nu durează decât până se termină banii altora" (Margaret Thatcher, Doamna de Fier a Marii Britanii).
      • Like 6
  • Nimic nu este mai distractiv ca momentul in care hotii incep sa se fure intre ei. Nu sunt foarte ingrijorat caci o sa puna rudele PSD-istilor de o cheta , sa-i scoata pe politicienii PSD-isti din foame. Mama lui Marian Oprisan sigur o sa ajute.
    • Like 8
    • @ Radu Bogdan
      Mdaa,, Si eu am ,,insuficiente cardiaca ,!! Adica ,'nu am bani ,suficienti pe card !!!
      psd-ul are toto timpul ,,probleme cu banii,, s-a dovedit inca odata ,prin sustragerea portofelelor celor 2 reportere , Apoi vorbeste lumea prin targ ca;; psd-ul nu ar fi achitat ,darile catre stat , etc etc,,
      • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult