Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

PSD are probleme financiare. Angajații partidului nu și-au primit la timp salariul în ianuarie

MArcel Ciolacu - FB

Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

PSD are probleme financiare, iar angajații partidului nu și-au primit la timp salariul în luna ianuarie, scrie Europa Liberă, care adaugă că noua conducere a început să concedieze o parte din personalul angajat în ultimii ani.

Personalul își aștepta salariile după Anul Nou, dar a avut surpriza să constate că partidul nu își achită obligațiile financiare.

Întârzierea salariilor a devenit una acută până la sfârșitul lunii ianuarie, deoarece Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) nu a virat subvenția, scrie sursa menționată. AEP a anunțat pe 28 ianuarie că PSD va primi peste 7,1 milioane de lei ca subvenție – bani publici. PSD a virat banii către angajați după trei zile, vineri 31 ianuarie 2020, dar în unele conturi banii au ajuns la începutul lunii februarie.

În 2019 PSD a încasat aproape 144 de milioane de lei (în jur de 30 milioane de euro) de la bugetul de stat, bani din care trebuia să fie plătiți și angajații partidului. Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, este autorul amendamentului prin care subvenția partidelor a crescut spectaculos în 2019. Acesta este trimis în judecată pentru delapidare și modul în care a folosit subvenția PSD.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Delia MC Delia MC check icon
  Aha! Deci postacii sunt plătiți din bani publici. Am mai aflat una...
  Vai, vai, Ciolacu-care-vrea-ciolanul n-are bani de cămăși și de lame de ras!
  • Like 7
  • @ Delia MC
   Și PNL-ul din ce bani credeți că-și face reclamă non-stop pe Facebook, deși au trecut mai bine de 2 luni de la alegeri și nu ne mai aflăm în campanie electorală?... :)))))))
   • Like 0
  • @ Delia MC
   Adi check icon
   HaHaHa! socialistul n-are bani de lame de ras! Tareee!
   Asa e,,,unii postaci erau platiti din bani publici,,,cu totii ne amintim de postarile lui #Votez. insa alti postaci inca mai sunt activi,,,probabil benevol,,in speranta ca Titanicul psd-ist nu se va scufunda,,,si vor fi din nou alimentati cu bani de la partid.
   "Socialismul nu durează decât până se termină banii altora" (Margaret Thatcher, Doamna de Fier a Marii Britanii).
   • Like 6
 • Nimic nu este mai distractiv ca momentul in care hotii incep sa se fure intre ei. Nu sunt foarte ingrijorat caci o sa puna rudele PSD-istilor de o cheta , sa-i scoata pe politicienii PSD-isti din foame. Mama lui Marian Oprisan sigur o sa ajute.
  • Like 8
  • @ Radu Bogdan
   Dan check icon
   Mdaa,, Si eu am ,,insuficiente cardiaca ,!! Adica ,'nu am bani ,suficienti pe card !!!
   psd-ul are toto timpul ,,probleme cu banii,, s-a dovedit inca odata ,prin sustragerea portofelelor celor 2 reportere , Apoi vorbeste lumea prin targ ca;; psd-ul nu ar fi achitat ,darile catre stat , etc etc,,
   • Like 1


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult