Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

PSD se pregătește să cucerească ultima redută din România: Banca Națională. De ce a devenit Mugur Isărescu inamicul public numărul 1 al Partidului

Mugur Isărescu - Liviu Dragnea

(Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

Atacurile social-democraților la adresa BNR se întețesc. După ce vineri PSD a cerut BNR să apere moneda naţională, afirmând că banca centrală „dispune de rezerve de peste 36,8 miliarde (euro - n.r.)”, PSD scrie într-o postare pe Facebook că, dacă nu există cauze naturale, creșterea euro nu poate fi decât artificială. 

„Dacă nu există cauze naturale, atunci creșterea Euro nu poate fi decât artificială. Dacă investițiile străine au crescut și au adus mai mulți euro în țară, dacă s-au absorbit mai multe fonduri europene care au adus mai mulți euro în România, dacă au plecat mai puțini români din țară și au scos mai puțini euro, dacă importurile nu au crescut și nu a fost nevoie de mai multă valută... dacă în jurul României euro scade... atunci creșterea euro este artificială! Ce face BNR care are obligația să supravegheze sistemul bancar și să asigure stabilitatea cursului de schimb?”, se arată într-o postare pe contul de Facebook al PSD.

Darius Vâlcov, consilierul premierului, a sugerat că mandatul de guvernator BNR al lui Mugur Isărescu, care expiră în acest an, ar putea să nu mai fie prelungit. „Cred că este bine ca fiecare să se gândească la ce are de făcut, la cariera lui, uneori e bine să lăsăm locul și altora. Este părerea mea personală”, a spus Vâlcov la Antena3, întrebat despre posibilitatea ca Isărescu să primească un nou mandat la conducerea BNR.

Scenariile se înmulțesc, iar în Banca Centrală ar circula cel mai negru scenariu: Vâlcov se visează guvernator în locul lui Mugur Isărescu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Alien check icon
    Nu va suparati, de unde gasesc si eu o inteligenta artificiala din asta (chiar si SH) sa ieftinesc niste monezi?
    Intreb pentru un prieten.
    • Like 0
  • Abia astept un Vilcov guvernator si Isar Soviani Piperea Zamfir in CA sa vedem ce se-ntampla :) Plus ca anu asta se vor inchide toate dosarele pesedeilor deci vor fi toti ca nou-nascuti. Sa nu uitam ca Piperea spunea la B1 ca seful FED e avocat deci oricine poate fi guvernator (poate chiar si el) ca nu e mare filozofie. Asta fiind bineinteles o vrajeala marca Piperea-Zamfir pentru ca Powell a inceput ca avocat dar apoi a lucrat zeci de ani in domeniul financiar in banci de investitii si chiar la FED. Si acolo nu te primeste nimeni daca nu stii ce faci. Dar la pelicani nu conteaza ce le spui. Bre avem toti goagal nu mai merge cu masluiri si prosteli de-astea.
    • Like 2
    • @ Magotu Enigmatic
      Nici la cormorani nu conteaza, plus ca "nu se mai tem de oameni", dupa cum o spune fosta otreapa a lui ceausescu, cretinoidul de daea! Nu-i e bine vacii noastre, vine draknea cu pielea ei in bat! Asta daca nu-i punem noi pielea-n bat, hoti si javre ordinare!
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult