Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

PSD se pregătește să cucerească ultima redută din România: Banca Națională. De ce a devenit Mugur Isărescu inamicul public numărul 1 al Partidului

Mugur Isărescu - Liviu Dragnea

(Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

Atacurile social-democraților la adresa BNR se întețesc. După ce vineri PSD a cerut BNR să apere moneda naţională, afirmând că banca centrală „dispune de rezerve de peste 36,8 miliarde (euro - n.r.)”, PSD scrie într-o postare pe Facebook că, dacă nu există cauze naturale, creșterea euro nu poate fi decât artificială. 

„Dacă nu există cauze naturale, atunci creșterea Euro nu poate fi decât artificială. Dacă investițiile străine au crescut și au adus mai mulți euro în țară, dacă s-au absorbit mai multe fonduri europene care au adus mai mulți euro în România, dacă au plecat mai puțini români din țară și au scos mai puțini euro, dacă importurile nu au crescut și nu a fost nevoie de mai multă valută... dacă în jurul României euro scade... atunci creșterea euro este artificială! Ce face BNR care are obligația să supravegheze sistemul bancar și să asigure stabilitatea cursului de schimb?”, se arată într-o postare pe contul de Facebook al PSD.

Darius Vâlcov, consilierul premierului, a sugerat că mandatul de guvernator BNR al lui Mugur Isărescu, care expiră în acest an, ar putea să nu mai fie prelungit. „Cred că este bine ca fiecare să se gândească la ce are de făcut, la cariera lui, uneori e bine să lăsăm locul și altora. Este părerea mea personală”, a spus Vâlcov la Antena3, întrebat despre posibilitatea ca Isărescu să primească un nou mandat la conducerea BNR.

Scenariile se înmulțesc, iar în Banca Centrală ar circula cel mai negru scenariu: Vâlcov se visează guvernator în locul lui Mugur Isărescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Alien check icon
  Nu va suparati, de unde gasesc si eu o inteligenta artificiala din asta (chiar si SH) sa ieftinesc niste monezi?
  Intreb pentru un prieten.
  • Like 0
 • Abia astept un Vilcov guvernator si Isar Soviani Piperea Zamfir in CA sa vedem ce se-ntampla :) Plus ca anu asta se vor inchide toate dosarele pesedeilor deci vor fi toti ca nou-nascuti. Sa nu uitam ca Piperea spunea la B1 ca seful FED e avocat deci oricine poate fi guvernator (poate chiar si el) ca nu e mare filozofie. Asta fiind bineinteles o vrajeala marca Piperea-Zamfir pentru ca Powell a inceput ca avocat dar apoi a lucrat zeci de ani in domeniul financiar in banci de investitii si chiar la FED. Si acolo nu te primeste nimeni daca nu stii ce faci. Dar la pelicani nu conteaza ce le spui. Bre avem toti goagal nu mai merge cu masluiri si prosteli de-astea.
  • Like 2
  • @ Magotu Enigmatic
   Nici la cormorani nu conteaza, plus ca "nu se mai tem de oameni", dupa cum o spune fosta otreapa a lui ceausescu, cretinoidul de daea! Nu-i e bine vacii noastre, vine draknea cu pielea ei in bat! Asta daca nu-i punem noi pielea-n bat, hoti si javre ordinare!
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult