Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

PSD și PNL vor să continue împreună și după 2024. Ciolacu: „Nu președintele Iohannis a fost nașul acestei coaliţii, ci poporul român”

Klaus Iohannis - Marcel Ciolacu - Nicolae Ciucă

Foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Alianța formată din PSD și PNL ar putea continua și după 2024. Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Antena3, că „nu preşedintele Iohannis a fost naşul” coaliţiei PNL - PSD, ci poporul român, prin votul exprimat la parlamentare. 

„Nu preşedintele Iohannis a fost naşul acestei coaliţii. Naşul acestei coaliţii a fost poporul român”, a spus Marcel Ciolacu, scrie News.ro.  Ciolacu spune că înainte de guvernul PSD-PNL-UDMR s-a încercat un guvern minoritar care nu a funcționat. „S-au aşezat lucrurile foarte repede, ţinând cont de contextul care ne împingea. (..) Nu şi-a dorit domnul Iohannis această coalţie, românii au hotărât”, a mai spus liderul PSD.

Întrebat dacă liberalii și social democrații iau în calcul un candidat comun la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu a răspuns: „nu cred”. „E foarte greu să cred că pentru funcţia de preşedinte, după ce ai trecut prin trei rânduri de alegeri separat, vom găsi contextul de a avea un candidat comun”, a declarat președintele PSD. „Mai ales când cunosc PSD, nu poate să accepte aşa ceva”, a mai spus Ciolacu 

Despre coaliția de la guvernare a vorbit luni și liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă. El a declarat că deși anul trecut, atunci când s-a format coaliția PNL- PSD, au existat semne de întrebare, în prezent „se dovedește că a fost decizia unor oameni politici maturi, responsabili”.

„Anul trecut când s-a format această coaliție au fost multe semne de întrebare, puțini au fost cei care s-au așteptat să realizăm un astfel de demers politic, astăzi se dovedește că a fost decizia unor oameni politici maturi, responsabili, care au înțeles că avem nevoie de stabilitate politică și de decizii și programe politice coerente prin care să putem trece țara prin criză”, a declarat Nicolae Ciucă, luni dimineață, la Radio România Actualități, scrie G4Media.

Premierul a adăugat că pentru protejarea economiei și a locurilor de muncă, e nevoie ca antreprenorii români să fie sprijiniți, menționând că „nu a fost crescută nicio taxă”.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Oricat de pe langa este dl. Ciolacu ne-a confirmat ca din 2024 vom merge cu aceeasi coalitie toxica de pana acum. Sunt totusi curios ce o sa se intampla daca PNL+ PSD+ UDMR nu o sa aiba majoritate, mai ales daca AUR va lua undeva spre 30%?
    • Like 0
  • Poporul român a votat această alianță? Este o tâmpenie cât capul lui de mare. Au fost în alianță la alegeri? Această mizerabilă coaliție este rodul d-lui Iohanis și a „echipei câștigătoare„ a d-lui Cîțu. Pnl este azi o anexă a PSD. Ca în timpul conducerii Băsescu, președintele anunța politica guvernului iar a doua zi actualul mare liber expedlist, prim ministru - clujeanul minune, venea să confirme zicerile băsesciene și nu numai. Azi Băsescu este Ciolacu și micuțul clujean este marele general- Ciucă. Aceasta este realitatea. În sfârșit, încet, încet, PNL este sabotat din interior pe metoda PNȚ.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult