Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

PSD și PNL vor să continue împreună și după 2024. Ciolacu: „Nu președintele Iohannis a fost nașul acestei coaliţii, ci poporul român”

Klaus Iohannis - Marcel Ciolacu - Nicolae Ciucă

Foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Alianța formată din PSD și PNL ar putea continua și după 2024. Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Antena3, că „nu preşedintele Iohannis a fost naşul” coaliţiei PNL - PSD, ci poporul român, prin votul exprimat la parlamentare. 

„Nu preşedintele Iohannis a fost naşul acestei coaliţii. Naşul acestei coaliţii a fost poporul român”, a spus Marcel Ciolacu, scrie News.ro.  Ciolacu spune că înainte de guvernul PSD-PNL-UDMR s-a încercat un guvern minoritar care nu a funcționat. „S-au aşezat lucrurile foarte repede, ţinând cont de contextul care ne împingea. (..) Nu şi-a dorit domnul Iohannis această coalţie, românii au hotărât”, a mai spus liderul PSD.

Întrebat dacă liberalii și social democrații iau în calcul un candidat comun la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu a răspuns: „nu cred”. „E foarte greu să cred că pentru funcţia de preşedinte, după ce ai trecut prin trei rânduri de alegeri separat, vom găsi contextul de a avea un candidat comun”, a declarat președintele PSD. „Mai ales când cunosc PSD, nu poate să accepte aşa ceva”, a mai spus Ciolacu 

Despre coaliția de la guvernare a vorbit luni și liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă. El a declarat că deși anul trecut, atunci când s-a format coaliția PNL- PSD, au existat semne de întrebare, în prezent „se dovedește că a fost decizia unor oameni politici maturi, responsabili”.

„Anul trecut când s-a format această coaliție au fost multe semne de întrebare, puțini au fost cei care s-au așteptat să realizăm un astfel de demers politic, astăzi se dovedește că a fost decizia unor oameni politici maturi, responsabili, care au înțeles că avem nevoie de stabilitate politică și de decizii și programe politice coerente prin care să putem trece țara prin criză”, a declarat Nicolae Ciucă, luni dimineață, la Radio România Actualități, scrie G4Media.

Premierul a adăugat că pentru protejarea economiei și a locurilor de muncă, e nevoie ca antreprenorii români să fie sprijiniți, menționând că „nu a fost crescută nicio taxă”.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Oricat de pe langa este dl. Ciolacu ne-a confirmat ca din 2024 vom merge cu aceeasi coalitie toxica de pana acum. Sunt totusi curios ce o sa se intampla daca PNL+ PSD+ UDMR nu o sa aiba majoritate, mai ales daca AUR va lua undeva spre 30%?
    • Like 0
  • Poporul român a votat această alianță? Este o tâmpenie cât capul lui de mare. Au fost în alianță la alegeri? Această mizerabilă coaliție este rodul d-lui Iohanis și a „echipei câștigătoare„ a d-lui Cîțu. Pnl este azi o anexă a PSD. Ca în timpul conducerii Băsescu, președintele anunța politica guvernului iar a doua zi actualul mare liber expedlist, prim ministru - clujeanul minune, venea să confirme zicerile băsesciene și nu numai. Azi Băsescu este Ciolacu și micuțul clujean este marele general- Ciucă. Aceasta este realitatea. În sfârșit, încet, încet, PNL este sabotat din interior pe metoda PNȚ.
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult