Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Puciul Wagner oprit: Cum s-a înecat Prigojin la malul Moscovei?

Mercenari Wagner

Foto: Profimedia Images

În ciuda faptului că o parte a presei interne și internaționale a încercat să smulgă cât mai multă audiență din evenimentele care s-au întâmplat azi în Rusia, s-a adeverit că rebeliunea (nu lovitura de stat sau războiul civil) pornită de Evgheni Prigojin nu a avut nicio șansă de reușită, așa cum s-a menționat încă de dimineață din partea celor care sunt atenți la context și nu pun preț pe emoție.

Liderul grupului de mercenari Wagner a fost convins să renunțe la rebeliunea împotriva Armatei Ruse și a dat ordin pentru retragerea mercenarilor din drumul lor spre Moscova.

Într-un mesaj audio postat pe canalul său de Telegram, Prigojin a spus că mercenarii săi se vor întoarce la bază din cauza riscului vărsării de sânge. Cu doar câteva ore în urmă, Prigojin a spus că oamenii săi se aflau într-un „marș pentru dreptate” pentru a elimina comandanții ruși corupți și incompetenți.

Se pare că liderul mercenarilor Wagner a fost convins de dictatorul din Belarus, Aleksandr Lukașenko. Adică de Vladimir Putin. Pare că la Moscova se negociază. Să nu uităm că Evgheni Prigojin este creația lui Putin, iar armata privată de mercenari Wagner a fost numită până acum Armata lui Putin.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ion N check icon
    Găinăria de ieri a scos în față : a. slăbiciunea lui Putin, b. epoca Putin a trecut, c. serviciie l-au lăsat singur, d. șantajul este la el acasă, e. Prigojin a obținut ce dorea, banii pentru supușii lui și, f. Semnarea contractelor pentru un nou interval de timp în slujba ...? Dacă nebunul ajungea la Moscova și se întâlnea cu celălalt nebun, nu vreau să-mi imaginez cine era de fapt la butoanele omenirii!III
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult