Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, după criticile lui Iohannis privind acordul cu MAI: Nu Biserica ia deciziile, ea doar le respectă. Gestul Poliției, privit cu recunoștință de toți ortodocșii, „mai puţin de ideologii anticreştini de serviciu”

Patriarhia Romana - basilica.ro

Foto basilica.ro

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că acordul Patriarhiei cu MAI este „în conţinutul său, până la ultima literă, în consonanţă cu toate reglementările stării de urgenţă" şi subliniază că România este o ţară şi o societate edificate pe valorile creştinismului, „nici creştinopată, nici creştinofobă", scrie Agerpres.

„Acordul Patriarhiei cu MAI este în conţinutul său, până la ultima literă, în consonanţă cu toate reglementările stării de urgenţă în vigoare (valabile în spaţiul public, inclusiv al magazinelor alimentare, al farmaciilor etc). Poliţia Română nu ne asigură tuturor doar protecţia şi ordinea publică, ci face acum şi un gest major de civilitate creştină, un gest de cordialitate civică pentru care toţi cetăţenii ortodocşi ai acestei ţări îşi exprimă tăcut recunoştinţa. Mai puţin ideologii anticreştini mereu de serviciu. Suntem o ţară şi o societate edificate pe valorile culturale şi spirituale ale creştinismului, o societate tolerantă, solidară, civilizată. Nici creştinopată, nici creştinofobă", a declarat miercuri Bănescu pentru Agerpres.

"Acordul Patriarhiei Române cu MAI a fost unul interinstituţional, oficial şi public. Este firesc, în calitate de creştini şi cetăţeni care respectăm riguros legea, să cerem în contextul celei mai mari Sărbători creştine câteva lucruri esenţiale care nu intră în conflict cu nimic din reglementările în vigoare. Nu Biserica ia deciziile, ea doar le respectă”, a adăugat Bănescu.

Ministrul Marcel Vela a anunţat, marţi seara, că MAI a semnat un acord cu Patriarhia Română pentru împărțirea pâinii binecuvântate de Paști și a luminii de Înviere. Astfel, distribuirea Sfintei Lumini aduse de la Ierusalim urma să se facă în seara zilei de sâmbătă, 18 aprilie, prin voluntarii parohiilor şi de către echipajele de ordine publică şi patrulele existente în misiune.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că va solicita Guvernului să revină asupra „așa-zisului acord” între MAI si Patriarhia Română. „Nu avem niciun motiv de relaxare. Stați acasă, altfel după sărbători vom avea înmormântări”, a spus președintele Iohannis.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Aceste javre îmbuibate, hulpave nu țin cont de nuimic. Catolicii au putut respecta dreptul la sănătate, nemernicii ăștia împopoțonați, grași de abia se mișcă, nu. Pentru ei este important să încaseze prețul unei lumânări. Mai au de cumpărat niscaiva limuzine. Nu le trebuie. In evul mediu în care trăiesc o căruță e suficientă. Încă o dată, ca și la colectiv au demonstrat că sunt niște înapoiați. Se mai bazează doar pe niste babe cretine și politicieni ticăloși. Să facă bine să plătească impozite pe veniturile necontrolate. În special hârdăul cu căcat exagerat și nemeritat de fericit. Și afară din politică cu aceste primate.
  • Like 3
  • @ Zugravu Mircea
   Cred ca insultati adevaratele primate.
   • Like 1
  • @ Stefan Grozav
   Spun adevărul în fata, fără fățărnicie. Primate, scuze speciei pentru comparație, sunt toți acei ipocriți, prefăcuți, fățărnici, ignoranți ce se fac sau nu pricep adevărata față a "mai marilor" bisericii ortodoxe române, iar ca ei mulți funcționari ai parazitarei instituții, numiții popi.
   • Like 0
 • Da Biserica nu ia decizii.Nu ia nimic. Biserica primeste bani si daruri, cu nemiluita. Se lauda ca a facut donatii de milioane de lei pt. ajutorarea oamenilor. Aceste ,,donatii" sunt tot banii primiti de la oameni si autoritatile statului. Am vazut toti sarbatorirea Pastelui catolic. Comparati vesmintele reprezentantilor catolici, de la Papa la cel mai mic grad de preot, cu vesmintele reprezentantilor BOR, de la Patriarh la cel mai mic grad de preot. Amintiti-va o zicere a unui fost presedinte de-al nostru ,,AICI SUNT BANII DUMNEAVOSTRA"
  • Like 4
 • Dorin check icon
  Pentru măncatorul asta de rahat, faptul că nu-i înghiți pe slușbașii hulpavi ai BOR ului însemnă că ești anticreștin?.Minte de evul mediu.
  • Like 6
  • @ Dorin
   Nu inteleg cui te adresezi și ce vrei să spui, dar a fi critic cu bor și "angajații bugetari" ai acestei instituții, create de om, in interes material, nu înseamna că ești anticreștin așa cum nu înseamnă că respectivii apartinatori ai acestei instituții perimate, parazitare îl reprezintă sau cred în dumnezeu. Sau ești anticreștin în măsură în care creștinismul este organizație politică. Și cam asta este de două mii de ani.
   • Like 1
 • cand ajungi sa numesti bunul simt ideologie anticrestina, sigur ai ceva la mansarda.
  • Like 8
  • @ GicaContra
   Dan check icon
   Dragii mei ,,postaci ,,va ,,FELICIT PTR, CUVINTELE PLINE DE ,ADEVAR ,, care la imbuibatii cu burta mare si barba nespalata ,, nu le convine ,ptr ca ,EI au trait mereu in minciuna si este f, greu sa-si mai revina din minciuna si sa traiasca in ,Adevar si Realitate !!! OARE DE CE NU FAC EI ,,ACUM O MARE MINUNE ???? cei de la Suceava , manastirile din jur cu milioanele de trantori ,care , traiesc bine-mersi pe banii fraierilor ,, UITATI--VA LA MEDICII ,DE SERVICIU , CE MINUNI ,FAC Si uitati-va ,,la trantorii de serviciu ce fac ??? Ah ,isi freaca mainile ,ca ,,mai au de ingropat inca ,unul !!! Dragii mei tin sa mentionez ca NU SUNT ATEU ,, ci dimpotriva ,dar ,cand vad atata minciuna si opulenta din partea acestor indivizi ,,imi vine sa spun tot ce simt, pe suflet,, !! Cate biserici si cate spitale avem ,???Cine stie sa raspunda .
   • Like 2


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult