Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Raed Arafat nu recomandă deschiderea restaurantelor: „S-ar putea chiar să ne trezim că nici măcar nu am văzut ce e mai rău din această pandemie”

Foto: Inquam Photos/ Alex Nicodim

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, nu este în favoarea deschiderii restaurantelor și spune că risc zero nu există. 

„Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor. Ce pot să vă spun e că dacă se deschid, ce pot recomanda medicii sunt regulile foarte stricte și în ce condiții se deschid. Dar nu cred că cineva vine să recomande să deschidem restaurantele. Nu poate fi o recomandare. Dacă se dorește deschiderea restaurantelor la un moment dat, putem spune condițiile pentru a reduce riscurile. Risc zero nu există. Apoi e iar la atitudinea populației, că una e să le deschizi și alta e dacă populația va merge acolo și în ce condiții va merge acolo, în spațiile închise vorbim. Încă sunt discuții, urmează să se ia o decizie finală. Recoamndările medicale vor fi modalitatea prin care se poate face asta cu cel mai mic risc posibil”, a declarat el la B1TV.

Acesta a atras atenția că pandemia nu a trecut. „S-ar putea chiar să ne trezim că nici măcar nu am văzut ce e mai rău din această pandemie”, a subliniat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm