Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Raport DADDI

Suprem Lider, în legătură cu individul semnalat, raportăm depistarea următorului text, publicat în presă:

Un eveniment politic internațional de cea mai extremă importanță s-a petrecut în Europa, un eveniment menit să readucă la înflorire sănătatea atât de ofilită a partidului colectivist: dl Dimitrie Sturdza, după ce s-a fost înscris la Palatul Imperial din Berlin, a fost poftit la un prânz al împăratului Wilhelm, și ceva mai mult, împăratul a fost politicos cu dl Dimitrie Sturdza.

Ei! Să nu mai spună cineva că partidul colectivist stă rău.

Vezi că, în datinele colectiviste, prânzul joacă un rol sacru. Așa bunăoară mi-aduc aminte de un prefect colectivist naiv care, dat afară de ministrul de Interne, făcea un tărăboi grozav, fiindcă nu-i intra omului în cap cum se poate un ministru care a fost de două, trei ori la masa lui să-l dea afară din slujbă! E ceva neînchipuit.

S-a isprăvit! Dacă împăratul Wilhelm a poftit pe dl Sturdza la masă și a fost și politicos, atunci, cât va trăi împăratul, care e tânăr și voinic, partidul n-are să mai cază de la putere.

După cum se poate clar observa, Suprem Lider, aceasta este sursa de inspirație pentru cei care a defăimat grav România pe net, batjocorind astfel întâlnirea la nivel înalt, la un prânz restrâns a Supremului Lider cu președintele Statelor Unite, Donald Trump. Amintim câteva din probele culese atunci: „O apă plată, băiatu!”, „Ia și mie un pachet de țigări. Îți dau banii când te întorci”, „Să numeri lingurițele înainte să plece ăștia”, „O lanternă, o jucărică, șefu?”, „Chelner de bacșișuri mici”. Toți defăimătorii a fost depistați și arestați.

De asemenea, noi credem că se instigă și la aluziile care se face cu privire la mesele de tăiatul porcului organizate de organele noastre de securitate, la care ați fost.

Același individ este autor și la alte exprimări defăimătoare la adresa țării noastre:

În România, lingușirea și hoția sunt virtuți.

România este o țară eminamente agricolă, ori eminamente ridicolă!

El ia în derâdere chiar legea antidefăimare:

Se vor găsi mulți compatrioți să facă aspră critică criticii mele. Parcă-i auz... „Cum, domnule? D-ta denunți străinilor micile noastre mizerii, și încă unde? În Universul, care are un tiraj colosal. Vrei să împrăștii în toate unghiurile lumii veninul pesimismului d-tale? Rufele murdare, domnule, trebuie spălate în familie!”. O, iluștrii mei patrioți, să mă iertați: aci nu-i vorba de murdăria rufelor, e vorba de bubele trupului. Străinii, oricât am tăcea noi despre micile noastre mizerii, ni le știu mai bine chiar decât ni le știm noi - și pe cele mici, și pe cele mijlocii, și pe cele mari - și n-au nici naivitatea, ca mulți dintre noi, să-și facă iluziuni, nici interesul, ca mai mulți dintre noi, să mintă asupra stării noastre publice. 

Fiind fugit în Germania, într-o scrisoare către un anume Doctor, mărturisește că nici nu e român: Spune d-ta, iubite d-le Doctor, dacă mai e loc în această frumoasă patrie pentru un grec păcătos ca mine...

În baza la aceste informații, deoarece numitul Caragiale Ion Luca este decedat, propunem, Suprem Lider, scoaterea scrierilor lui din manualele școlare.

Semnat: general-caporal Brad Păltinaș, DADDI, Divizia AntiDefăimare Dragnea Internațional. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ma intreb cand o sa recunoasteti ca aceasta tara este plina de securisti : din cartiere, din provincie, din orase si judete toti dau cu "subsemnatul" pe la televiziuni si pe la factorii de influenta, persoane fizice, guvernamentale, juridice sau publice cu scopul chipurile de punere in tema (informare) dar de fapt stim cu totii ca incearca sa supravietuiasca pentru painea cea de toate zilele. Mai nou ne-am modernizat, se spune "informare" si nu "turnatorie", fapt care atesta apartenenta la spatiul European. (ironic) Mai pe scurt. Romania este impartita in : Dragnisti, Pontisti, Basisti, Kovesisti, Iohanisti si nu in ultimul rand "Ziaristi" si "Jurnalisti" ! (lehamite)
  • Like 1
 • Magneto check icon
  Mai...chiar nu intelegeti... PseudoDacii astia vor sa dea legea ca sa se duca la puscarie singuri. Prin tot ce fac si ce spun, ei sunt primii defaimatori ai Romaniei.
  • Like 2
 • Daca e ceva delicios in a fi supt vremuri, in zilele noastre, e aceea ca vezi intr-o succesiune mult mai rapida decat in alte timpuri cum se inalta prin hibris micii satrapi rumani de teapa celor de-acum, si tot prin hibris se prabusesc, asa, la patru ani o data, ba si mai degraba uneori. Cum cad din ceruri aceste cataroaie de egouri, urcati de sperantele narodului, pravaliti de deziluziile narodului, la loc de unde au iesit. O maree a prostului gust, din care noi iesim la aer curat tot mai des, si tot mai indelungat, judecand dupa tendintele sociale, care-i arunca pe toti din sa, ai de-ncearca sa ne domesticeasca spre binele lor vremelnic. The slow revolt of the masses, baby. The slow revolt of the masses.
  • Like 1
 • Mie mi se pare cea mai grav-neasteptata inmlastinare in grobianism,impostura, incultura si , in final , scabroasa dictatura in care se(ne) afunda acest virus letal, psd. Imi pare rau ca nu reusesc sa gasesc cuvinte atotcuprinzatoare , care sa descrie exact imaginea pe care mi-a format-o acest partid-pelagra, in special ultimul an!
  P.s. De cand sunteti atat de temator in fata opiniilor defaimatoare la adresa dvs? Am remarcat de la chestia cu "piticul"... Injuratori ai dvs. au existat mereu, dar nu v-au miscat. Acum este ceva special la ei , sau va alarmeaza ca s-au inmultit? S-au dat calculatoare si cu buletinul ...
  • Like 4
 • Eu nu am sa spun decat ca mi-a placut articolul, intrucat cred ca v-am plictisit destul cu incercarile mele
  • Like 0
 • Eu m-am exprimat, printr-un comentariu la un articol precedent, in privinta acestei noi flatulente scoase din putul pseudo-gandirii infractorului condamnat penal dragnea. Ea se adauga unui intreg sir de emanatii asemanatoare. Si nu pot sa nu remarc faptul ca totul pare o mare perdea de fum, in care individul asta ne-a bagat si ne tine permanent ocupati cu fel de fel de teme fasaite.
  Suntem aici si pentru ca opozitia nu reuseste sa impuna temele de discutii, avem mult mai mult parte de atitudini reactive. Presa, in general, cam tot asa. Dar macar are scuza ca rolul ei este mai degraba de informare - ceea ce si face, dupa puteri si (de multe ori) interese.
  Imi aduc aminte cum numitul infractor dragnea critica guvernul Ciolos pentru ca ar fi atras prea putini bani de la UE, ca ar fi construit prea putine autostrazi, etc. Pai care este situatia in ziua de astazi in privinta atragerii fondurilor europene? Dezastru!
  Cu autostrazile cum stam? Dezastru!
  Cu medicamentele cum stam? Cam in zona "imunoglobinei", nu? Iarasi - dezastru! S-a distrus pana si bruma de initiative din vremea tehnocratilor.
  Cu situatia in spitale? Dezastru!
  Cu situatia in invatamant? Dezastru!
  Inflatia? Voioasa merge catre dezastru!
  Asadar, cuvantul de ordine al celei mai inepte guvernari a tuturor timpurilor: DEZASTRU!
  • Like 1
  • @ Iron Spike
   check icon
   Cu autostrazile nu e dezastru,e ZERO!
   Cu spitalele nou construite:ZERO!
   Fiscalitate:Minus!
   Problema e ca talambii penelisto-pedelisti dorm in post cu multumirea ca la alegerile viitoare ei vor fi alesi...ar trebui sa iesim in strada sa-i huiduim pe cei din opozitia bine platita,dar adormita...nu cu parul ii alungi pe pesedisti ci cu un program realist de revenire a tarii pe linia de plutire!Cu propuneri legislative de limitare a interferentei unui amarat de procuror de harlau in activitatea magistratilor,cu interzicerea ocuparii functiilor de conducere in stat de catre penali...
   Fapte,nu vorbe!
   • Like 2
 • check icon
  Si care-I mirarea?In tara in care presa a devenit o chilotareala de doi bani si asta e standardul la care ne raportam(deschid e-ziare si primul titlu afisat e "cine I-a aratat ... cum arata un prezervativ..."),stirile cu guita,marean sunt pe prima pagina,ne mai miram de rasturnarea valorilor?Analfabetii functionali dau din mana a lehamite cand citesc in cv-ul tau ca esti absolvent de facultate...ei au masterate far' de numar,doctorate luate pe maruntisul din buzunar.Macar de-ar behai la fel de convingator parlamentarii nostri precum supusii Majestatii Sale ,dupa care sa se ridice pe picioarele din spate si sa actioneze in interesul tarii(asa cum respectivii behaitori au avut onoarea de a apara demnitatea englejilor in fata rusilor) ,dar ei tot la mica ciupeala stau...niste tarani,taranusi si alte ouatoare(ca fiinte ce nasc pui vii nu sunt).
  • Like 0
 • DADDY are cu totul alta dimensiune in opinia mea. El nu face chestia asta pentru ca gindeste cu adevarat asa. Omul este de o nemernicie rara si asta se poate vedea din fiecare raspuns produs . Asta cu legea nu vine pentru ca se simte el cumva jignit , este o bucatica de carne aruncata haitei de bezmetici hard core sustinatori PSD care abia asteapta ceva executii. Nu s-a simtit el jignit facind pe bucatarul si pe clovnul pe la puternicii zilei, il doare in fund de defaimarea lui si a Romaniei cita vreme nu intra la mititica. Problema lui cea mare daca-r fi sa-l ascultam pe Ponta sunt cei 150 de ani de puscarie....daca gura mincinosului adevar graieste inseamna ca are mult mai multe pe raboj decit se stie in spatiul public.
  Omul trebuie sa arunce societatea in aer, ca sa poata negocia si in acelasi timp are nevoie si de o poveste credibila pentru colegii retardati ca Dancila si drept credinciosii A3 si RTV. El nu are orgolii sau ambitii , are lacomie de bani si frica de raspundere. Deci daca cineva are vreo indoiala ca individul se va opri , se inseala.
  • Like 3
 • ProBono check icon
  Ipoteze:
  1. Lumea are nevoie de "cap". Natura face ca anumiți indivizi sau grupuri să fie mai bine situați decât alții pentru a fi "cap".
  2. "Capul" cunoaște o serie tehnici pentru a ține lumea în frâu și a o face să lucreze pentru el. Una dintre cele aplicate astăzi global se numește "haos controlat". Această tehnică se aplică în zone fierbinți, precum Ucraina, Siria, Libia, dar și în zone calde sau călduțe precum România. "Haosul controlat" este o tehnică ieftină și eficientă, care se bazează din plin pe materialul clientului. Trebuie doar "cap", cu banii vine tot clientul.
  3. Dragnea este mânerul celei mai importante bule sociale și politice din România, "trecutul mânios" (ar fi putut fi bula melomanilor sau a grădinarilor, nu ar fi contat atâta timp cât sunt mulți).
  4. "Capul" nu are nevoie să cheltuie pentru a-l înlocui pe șeful de bulă. Îl așteaptă să expire singur. Un mâner de bulă este mereu necesar. Următorul mâner este acum în turnare în ateliere.
  5. Câțeva personalități, de altă natură, sunt acceptate ca leaderi de trăitorii din altă bulă, întâmplător bazată pe competență (ar fi putut fi clubul suporterilor renunțării la ora de vară, nu contează principiile, numai să aibă suficientă putere). Ei sunt susținuți de "cap" ca alternativa la bula principală.
  6. Cele două bule sunt puse să se lupte prin felurite tehnici: antagonizarea leaderilor, plantarea de agenți secreți în ambele tabere, care mare minune, tot de același "cap" sunt controlați, alimentarea neîncrederii între generații ș.a.m.d.

  Concluzie:
  "Capul" trebuie susținut de corp, care e dator să plătească cu trudă pentru folositorul leadership al "capului", pentru că nu e așa, ce s-ar face plebeii fără "cap".

  Demonstrație:
  Când doi se ceartă, "capul" câștigă.
  • Like 0
 • In loc de pamflete, procese de intentie si lamentari mai bine ati spune cum trebuie implementat Art30, aln 7 din Constitutia Romaniei care spune ca "Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri. " astfel incat sa nu se ajunga la abuzarea libertatii de exprimare.
  • Like 3
  • @ Voicu Nicolae
   Ii cereți domnului CTP să vină cu soluții de implementare a prevederilor constituționale în legislație? Și ce altă menire mai are un jurnalist, să facă programe de guvernare, să trimită rachete pe Marte? Rolul presei este să critice, nu să vină cu soluții. Dragnea, pe care vei zice desigur că nu îl simpatizezi, vrea ca defăimarea țării să fie pedepsită prin lege și, pentru a-și susține poziția, a dat ca exemplu criticile aduse de Cristian Preda coalitiei aflată la putere, în legătură cu modificarea legilor justiției. După gândirea ceaușistă a lui Dragnea, criticarea celor aflați vremelnic la putere echivalează cu defăimarea țării, pe principiul "dai în mine, dai în fabrici și uzine". Iar țuțerii lui Dragnea vin să le spună jurnaliștilor care își permit să îl critice: bă cârcotașilor, dacă nu vă place veniți voi cu propuneri, că la mâncat rahat nu vă întrece nimeni".
   • Like 2
  • @ Florian Nicolaescu
   De data asta, cu actualul psd , cred ca toata lumea trebuie sa-si depaseasca menirea, pentru a salva ceva , daca se mai poate! Cred ca situatia este atat de grava, incat nu ne mai permitem 'huzureli" , niciunul dintre noi!
   • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult