Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Rareş Bogdan, PNL: „Ieri a fost cea mai ruşinoasă zi de când am intrat în nenorocita asta de politică"

Rares Bogdan - Foto: Inquam Photos / George Călin

Foto: Inquam Photos / George Călin

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, spune că miercuri a avut parte de „cea mai ruşinoasă zi" de când a intrat în „nenorocita asta de politică, în urmă cu patru ani". Reacția politicianului vine după ce senatorii au votat miercuri un prag de 250.000 de lei pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Ulterior, Ministerul Justiției (MJ) a anunțat propunerea pentru stabilirea unui prag de 9.000 de lei pentru dezincriminarea abuzului în serviciu, iar liderii coaliției de guvernare, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, au scris pe Facebook că vor susține propunerea MJ.

„Ieri a fost cea mai RUȘINOASĂ zi de când am intrat în nenorocita asta de politică, în urmă cu 4 ani. Nu credeam că voi trăi să văd cum OUG 13 este reinventată cu concursul propriului meu partid, PNL. O mizerie fără seamăn! Culmea e că principalii promotori și inițiatori din cadrul Coaliției de Guvernare stau pitiți și tac ticălos. Unii au inițiat și au insistat pe inițiere, alții au tăcut maiestuos și de neînțeles, doar ca sa fie linișteee! Să o ia naiba de liniște! Vom muri politic în liniște, dacă continuăm așa! Unii au scris, iar soldățeii de teracotă au executat. Răul a fost făcut. La Bruxelles s-au aprins beculețele roșii, din nou. Societatea Civilă și Presa au reacționat nervos și corect, înspăimântați pe bună dreptate. Un partid, plus un plecat din acel partid au fost readuși pe teren pe o temă preferată, singura în care sunt antrenați să combată. Toate acestea cu un popor destul de mimetic, care privește de câteva zile bune la ce se întâmplă în Israel si în Franța. Moment perfect! Aștept în continuare să scoată capul de la cutie adevărații promotori și inițiatori, să își ceară scuze sau pur și simplu să își explice demersul. Și încă ceva: pentru un om de rând, simplu, cu resurse modeste de existență, pragul de 9.000 lei este mare! Foarte mare. Nesimțit de mare. Adică abuzul care produce o pagubă de 8.999 lei nu mai este abuz?

Faptul ca CCR se dovedește încă o dată ticăloasă nu mai este o surpriză pentru nimeni. De două ori a anulat demersul tăierii pensiilor speciale în 2020, cu largul concurs al Avocatului Poporului, apoi a introdus obligativitatea unui prag la HOȚIE, un prag ce urmează a fi stabilit in Parlament. Tare! Excepțional. Ca la noi, la nimenea”, a scris Rareș Bogdan într-o postare pe Facebook.

Proiectul de modificare a Codului Penal urmează să fie dezbătut în Camera Deputaților, care este cameră decizională.

Citiți și: 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Eu sunt intristat de suferintele lui Rares Bogdan. Ii propun doua chestii sa-si aline suferinta.
    1. Sa iasa din politica daca este asa afectat.
    2. Daca tot este politician si nu un papagal vorbitor, probabil ca stie cu precizie initiatorii acestei magarii si ii poate nominaliza .
    Pana atunci este prefacut si las.
    • Like 0
  • “ Culmea e că principalii promotori și inițiatori din cadrul Coaliției de Guvernare stau pitiți și tac ticălos.” Zice musiu.
    Omul asta este un gargaragiu, nimic altceva. De ce nu ii numeste pe “principalii promotori”? Un text gaunos si populist in care autorul isi exprima angoasa vis-à-vis de apartenenta lui in politica romaneasca. Vai, ce greu este sa fii politician in Romania!
    • Like 0
  • Multi romani si-au pus sperantele in PNL ,care sa duca tara pe drumul european ,pe drumul dezvoltarii cu banii UE in domeniile de baza ale existentei unui stat viabil.
    Ar fi fost nevoie de promovarea unor oameni pregatiti,responsabili de caracter.Oameni de CARACTER.Ce a rezultat,in ce mocirla s-au scufundat ,chiar cu riscul de-a se decredibiliza complet si ce e mai rau de-a face ca romanii sa-si piarda speranta ca si acest partid vrea sa faca ceva bun pentru tara?Ciar au avut minte liberalii cand au inviat OUG 13?
    • Like 0
    • @ Aurel Valeriu
      Liviu check icon
      Din pacate PNL s-a compromis cand a fuzionat cu PDL. Practic partidul a fost preluat de o grupare mafiota cu un mod de operare identic cu al PSD-ului. Pe deasupra, s-au complacut sa se ascunda in spatele popularitarii lui Johannis, iar cand acesta si-a dat arama pe fata a inceput sa ii traga si pe ei la fund.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult