Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Rata de infectare cu noul coronavirus pe fiecare localitate din România a fost publicată de Ministerul Sănătății. Fiecare școală decide în baza acestor date scenariul pentru 14 septembrie

Rata de infectare Covid

Ministerul Sănătății a publicat în urmă cu puțin timp harta detaliată a ratelor de infectare cu coronavirus în fiecare localitate în parte. În funcție de aceste date, fiecare școală decide scenariul de reîncepere a cursurilor în 14 septembrie.

În zonele verzi se înregistrează mai puțin un caz de Covid la mia de locuitori, în cele galbene între 1 și 3 cazuri la mia de locuitori, în timp ce în cele roșii există peste 3 cazuri la mia de locuitori.

În zonele roșii, cursurile se vor desfășura online, iar în zonele verzi, cursurile vor avea loc fizic, cu respectarea măsurilor sanitare.

În zonele galbene, cursurile se vor desfășura fizic pentru preșcolari, copiii din învățământul primar și pentru cei din clasele a VIII-a și a XII-a. Ceilalți copii din clasele de gimaziu (a V-a, a VI-a, a VII-a) și liceu (a IX-a, a X-a, a XI-a) vor veni parțial la școală, prin rotație, 1-2 săptămâni pe lună.

Potrivit datelor ministerului Sănătății, municipiul București se încadrează la scaneriul galben, cu o incidență de 1,12 cazuri de coronavirus la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Majoritatea localităților sunt zone verzi, însă 43 de localități sunt zone roșii, iar 410, galbene.

„Pe 14 septembrie va începe școala, asta am anunțat tot timpul. Elevii sunt mai în siguranță la școală”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Vezi mai jos harta: verifica scenariul de începere a școlii pentru localitatea ta:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Maron_S check icon
  Dupa ce au bagat spaima in oameni acum deschid scolile. Cand erau 300 cazuri pe zi ieseam ieseam cu declaratie, acum ca sunt 1500 de cazuri trimit copiii la scoala. Mai destepti au fost aia de s-au dus la mare si li s-a falfait de gargara lui iohanis si a guvernului.
  • Like 2
  • @ Maron_S
   Delia MC Delia MC check icon
   (Și) din cauza lor, a celor cărora li s-a fâlfâit avem acum 1500 de cazuri. Și nu, nu de gargara guvernului ci de sănătatea tuturor. EU să mă distrez, MIE să-mi fie bine, după mine, potopul. Eu nu vad de ce să trebuiască să-mi spună mie vreun guvern că-i bai. Și probabil exact aceia fac acum presiune să se deschidă școlile. Nu zic, guvernul a făcut și face în continuare greșeli. Dar dacă oamenii nu-s conștienți poate să vină și mama guvernului, de oricare culoare. Și asta o știu toți, roșii, galbeni, albaștri (nu, nu-i tricolorul).
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult