Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Rata de infectare cu noul coronavirus pe fiecare localitate din România a fost publicată de Ministerul Sănătății. Fiecare școală decide în baza acestor date scenariul pentru 14 septembrie

Rata de infectare Covid

Ministerul Sănătății a publicat în urmă cu puțin timp harta detaliată a ratelor de infectare cu coronavirus în fiecare localitate în parte. În funcție de aceste date, fiecare școală decide scenariul de reîncepere a cursurilor în 14 septembrie.

În zonele verzi se înregistrează mai puțin un caz de Covid la mia de locuitori, în cele galbene între 1 și 3 cazuri la mia de locuitori, în timp ce în cele roșii există peste 3 cazuri la mia de locuitori.

În zonele roșii, cursurile se vor desfășura online, iar în zonele verzi, cursurile vor avea loc fizic, cu respectarea măsurilor sanitare.

În zonele galbene, cursurile se vor desfășura fizic pentru preșcolari, copiii din învățământul primar și pentru cei din clasele a VIII-a și a XII-a. Ceilalți copii din clasele de gimaziu (a V-a, a VI-a, a VII-a) și liceu (a IX-a, a X-a, a XI-a) vor veni parțial la școală, prin rotație, 1-2 săptămâni pe lună.

Potrivit datelor ministerului Sănătății, municipiul București se încadrează la scaneriul galben, cu o incidență de 1,12 cazuri de coronavirus la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Majoritatea localităților sunt zone verzi, însă 43 de localități sunt zone roșii, iar 410, galbene.

„Pe 14 septembrie va începe școala, asta am anunțat tot timpul. Elevii sunt mai în siguranță la școală”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Vezi mai jos harta: verifica scenariul de începere a școlii pentru localitatea ta:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Maron_S check icon
    Dupa ce au bagat spaima in oameni acum deschid scolile. Cand erau 300 cazuri pe zi ieseam ieseam cu declaratie, acum ca sunt 1500 de cazuri trimit copiii la scoala. Mai destepti au fost aia de s-au dus la mare si li s-a falfait de gargara lui iohanis si a guvernului.
    • Like 2
    • @ Maron_S
      Delia MC Delia MC check icon
      (Și) din cauza lor, a celor cărora li s-a fâlfâit avem acum 1500 de cazuri. Și nu, nu de gargara guvernului ci de sănătatea tuturor. EU să mă distrez, MIE să-mi fie bine, după mine, potopul. Eu nu vad de ce să trebuiască să-mi spună mie vreun guvern că-i bai. Și probabil exact aceia fac acum presiune să se deschidă școlile. Nu zic, guvernul a făcut și face în continuare greșeli. Dar dacă oamenii nu-s conștienți poate să vină și mama guvernului, de oricare culoare. Și asta o știu toți, roșii, galbeni, albaștri (nu, nu-i tricolorul).
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult