Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

#responsabilitate | Medicul Daniela Sichitiu ne spune cum să facem față perioadei de autoizolare

Izolarea la domiciliu pe timp de pandemie cu noul tip de coronavirus este una dintre cele mai mari provocări ale individului, dar și ale societății în ansamblu. 

Ne-am transformat livingul în birou, facem temele cu copiii care merg la școală online, gătim ca să ne umplem timpul, devorăm seriale întregi pe HBO Go și Netflix, redescoperim cărțile din bibliotecă. 

Pentru unii, izolarea socială este un chin greu de îndurat, pentru alții este oportunitatea de a citi ceva ce au amânat de multă vreme sau de a se întoarce la hobby-ul abandonat. 

Care sunt secretele unei stări de echilibru între patru pereți, în care spațiul pare că se comprimă, iar timpul pare că se dilată? Cum ne dăm seama că trăirile pe care le experimentăm sunt normale și când trebuie să ne facem griji că avem un comportament ieșit din limite? Cum evităm conflictele cu membrii familiei atunci când fiecare încearcă să-și ducă activitățile zilnice împărțind aceeași casă sau același apartament? 

Cum ne raportăm la angajații din departament în această perioadă în care ei lucrează remote? Care sunt emoțiile și reacțiile pe care să le așteptăm de la membrii familiei și mai ales cum să le administrăm? 

Încercăm să găsim o parte din răspunsuri cu Daniela Sichitiu, medic primar Psihiatrie, într-un dialog cu #responsabilitate, susținut de Rețeaua de Sănătate Regina Maria. 

Astăzi aflăm cât e importante sunt regulile pentru starea noastră de spirit, cum să ne creăm spațiul propriu, dar și ce înseamnă dublul sens al gratiilor și cum putem aplica acest principiu pe timpul izolării sociale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult