Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

#responsabilitate | Medicul Daniela Sichitiu ne spune cum să facem față perioadei de autoizolare

Izolarea la domiciliu pe timp de pandemie cu noul tip de coronavirus este una dintre cele mai mari provocări ale individului, dar și ale societății în ansamblu. 

Ne-am transformat livingul în birou, facem temele cu copiii care merg la școală online, gătim ca să ne umplem timpul, devorăm seriale întregi pe HBO Go și Netflix, redescoperim cărțile din bibliotecă. 

Pentru unii, izolarea socială este un chin greu de îndurat, pentru alții este oportunitatea de a citi ceva ce au amânat de multă vreme sau de a se întoarce la hobby-ul abandonat. 

Care sunt secretele unei stări de echilibru între patru pereți, în care spațiul pare că se comprimă, iar timpul pare că se dilată? Cum ne dăm seama că trăirile pe care le experimentăm sunt normale și când trebuie să ne facem griji că avem un comportament ieșit din limite? Cum evităm conflictele cu membrii familiei atunci când fiecare încearcă să-și ducă activitățile zilnice împărțind aceeași casă sau același apartament? 

Cum ne raportăm la angajații din departament în această perioadă în care ei lucrează remote? Care sunt emoțiile și reacțiile pe care să le așteptăm de la membrii familiei și mai ales cum să le administrăm? 

Încercăm să găsim o parte din răspunsuri cu Daniela Sichitiu, medic primar Psihiatrie, într-un dialog cu #responsabilitate, susținut de Rețeaua de Sănătate Regina Maria. 

Astăzi aflăm cât e importante sunt regulile pentru starea noastră de spirit, cum să ne creăm spațiul propriu, dar și ce înseamnă dublul sens al gratiilor și cum putem aplica acest principiu pe timpul izolării sociale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult