Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

#responsabilitate | Medicul Daniela Sichitiu ne spune cum să facem față perioadei de autoizolare

Izolarea la domiciliu pe timp de pandemie cu noul tip de coronavirus este una dintre cele mai mari provocări ale individului, dar și ale societății în ansamblu. 

Ne-am transformat livingul în birou, facem temele cu copiii care merg la școală online, gătim ca să ne umplem timpul, devorăm seriale întregi pe HBO Go și Netflix, redescoperim cărțile din bibliotecă. 

Pentru unii, izolarea socială este un chin greu de îndurat, pentru alții este oportunitatea de a citi ceva ce au amânat de multă vreme sau de a se întoarce la hobby-ul abandonat. 

Care sunt secretele unei stări de echilibru între patru pereți, în care spațiul pare că se comprimă, iar timpul pare că se dilată? Cum ne dăm seama că trăirile pe care le experimentăm sunt normale și când trebuie să ne facem griji că avem un comportament ieșit din limite? Cum evităm conflictele cu membrii familiei atunci când fiecare încearcă să-și ducă activitățile zilnice împărțind aceeași casă sau același apartament? 

Cum ne raportăm la angajații din departament în această perioadă în care ei lucrează remote? Care sunt emoțiile și reacțiile pe care să le așteptăm de la membrii familiei și mai ales cum să le administrăm? 

Încercăm să găsim o parte din răspunsuri cu Daniela Sichitiu, medic primar Psihiatrie, într-un dialog cu #responsabilitate, susținut de Rețeaua de Sănătate Regina Maria. 

Astăzi aflăm cât e importante sunt regulile pentru starea noastră de spirit, cum să ne creăm spațiul propriu, dar și ce înseamnă dublul sens al gratiilor și cum putem aplica acest principiu pe timpul izolării sociale.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult