Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

#responsabilitate | Medicul Daniela Sichitiu ne spune cum să facem față perioadei de autoizolare

Izolarea la domiciliu pe timp de pandemie cu noul tip de coronavirus este una dintre cele mai mari provocări ale individului, dar și ale societății în ansamblu. 

Ne-am transformat livingul în birou, facem temele cu copiii care merg la școală online, gătim ca să ne umplem timpul, devorăm seriale întregi pe HBO Go și Netflix, redescoperim cărțile din bibliotecă. 

Pentru unii, izolarea socială este un chin greu de îndurat, pentru alții este oportunitatea de a citi ceva ce au amânat de multă vreme sau de a se întoarce la hobby-ul abandonat. 

Care sunt secretele unei stări de echilibru între patru pereți, în care spațiul pare că se comprimă, iar timpul pare că se dilată? Cum ne dăm seama că trăirile pe care le experimentăm sunt normale și când trebuie să ne facem griji că avem un comportament ieșit din limite? Cum evităm conflictele cu membrii familiei atunci când fiecare încearcă să-și ducă activitățile zilnice împărțind aceeași casă sau același apartament? 

Cum ne raportăm la angajații din departament în această perioadă în care ei lucrează remote? Care sunt emoțiile și reacțiile pe care să le așteptăm de la membrii familiei și mai ales cum să le administrăm? 

Încercăm să găsim o parte din răspunsuri cu Daniela Sichitiu, medic primar Psihiatrie, într-un dialog cu #responsabilitate, susținut de Rețeaua de Sănătate Regina Maria. 

Astăzi aflăm cât e importante sunt regulile pentru starea noastră de spirit, cum să ne creăm spațiul propriu, dar și ce înseamnă dublul sens al gratiilor și cum putem aplica acest principiu pe timpul izolării sociale.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult