Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

REZIST scris pe zăpadă în fața Guvernului. O nouă zi de protest în Piața Victoriei

Rezist pe zăpadă

Foto: Ciprian Muntele

Jurnalistul Ciprian Muntele a postat pe pagina de Facebook o fotografie care a devenit imaginea zilei de miercuri. În ea se vede cum doi protestatari au scris, în zăpada proaspăt așternută în fața Guvernului, cuvântul „REZIST”, una dintre devizele manifestanților din Piața Victorie. 

La scurtă vreme după postare, fotografia a atras mii de aprecieri și a fost distribuită de mii de ori pe rețeaua de socializare.

Miercuri sunt așteptate alte manifestații de protest față de OUG 13 și felul în care Guvernul a decis să o adopte.

UPDATE Protestatarii au pus mâna pe lopeți și curăță Piața Victoriei pe zăpadă. Mesajul #REZIST a rămas scris pe zăpadă.


Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • mai bine spus REZIST PANA LA UN MOMENT DAT... ca doar REZIST e prea moale...

  si offtopic: ma enerveaza faptul ca nu se pune problema bine: nu ma intereseaza ca a fost data noaptea (desi si asta e o marlanie), problema e ce contine... contine kestii anti-UE/NATO ceea ce poporul roman parca a votat intr-un referendum pro-UE/NATO...

  si cei care nu ies in strada sa nu comenteze cand iesim din UE/NATO si intra rusii peste noi...
  • Like 2
 • check icon
  REZIST! acesta este sloganul perioadei urmatoare....rezist pana la referendum , rezist pana demisia guvernului , REZIST PANA LA CAPAT!
  • Like 4


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult