Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

România, pe lista scurtă a țărilor unde Volkswagen vrea să deschidă o fabrică cu 4.000-5.000 de angajați

Volkswagen

(Foto: Guliver/Getty Images)

România și Bulgaria sunt pe lista scurtă a țărilor pentru o nouă fabrică a Grupului Volkswagen, care ar urma să creeze 4.000 - 5.000 de noi locuri de muncă, scrie Automobilwoche care citează surse. 

Directorul executiv al Grupului Volkswagen, Herbert Diess, a declarat recent că producătorul de automobile caută să deschidă o nouă fabrică în Europa de Est, care să înceapă producția din 2022.

Decizia deschiderii unei noi fabrici are legătură cu intenția producătorului auto german de a trece la fabricarea de vehicule electrice în uzina Emden din Germania și de a transfera producția modelului Passat la fabrica Skoda din Kvasiny, Cehia. Noua uzină ar urma să construiască SUV-urile Skoda Karoq și Seat Ateca, produse în prezent în Kvasiny, mai scrie sursa menționată.

Volkswagen a programat investiții de peste 34 de miliarde de euro în dezvoltarea serviciilor de mobilitate, a vehiculelor electrice și a mașinilor fără șofer până în 2022.

Portofoliul grupului Volkswagen cuprinde 12 mărci, printre care VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, la care se adaugă camioanele MAN și Scania.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • raimond check icon
    Romanu' tine coada sus chit ca e mort de foame. Auzi tu, nu aduc aici productia de masini electrice... le tin pentru ei. Pai noi fara masini electrice minim, dar mai bine rachete spatiale sau ce-o mai inventa Tesla, nici nu ne dam jos din copac.
    • Like 0
  • Noi suntem specialistii listelor scurte , dar cam atit . Am auzit ca vor sa faca fabrica la Iasi . Acolo face cel mai mult sens, ca infrastructura e brici. O sa termine 5-10 km de autsotrada pina in 2022.
    • Like 0


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult