Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Rundă de investiții de 800.000 de euro pentru startup-ul educațional Brio.ro, evaluat la 5,5 milioane de euro. „Vom face o platformă de evaluare pentru școli, dar și o aplicație de învățare a matematicii”

Brio.ro

Startup-ul educațional Brio.ro a lansat o nouă rundă de investiții, în valoare de 800.000 de euro, al cărei scop este să îi asigure extinderea în perioada următoare. Cea mai mare sumă de bani vine de la oamenii de afaceri Horia Manda și Valentin Tăbuș, parteneri în AXXESS Capital, care au semnat deja cu Brio o investiție de 550.000 de euro. Încă 100.000 de euro provin de la investitori care sunt deja acționari Brio.ro și care și-au exercitat dreptul de preempțiune. Pentru restul de 150.000 de euro, compania fondată de Dragoș Iliescu este listată pe SeedBlink, unde este evaluată la 5,5 milioane de euro (evaluare post-money), o valoaredublă față de anul trecut. La câteva ore de la listare, fuseseră depășite două treimi din suma targetată de pe SeedBlink.

„Brio.ro a crescut foarte mult și trebuie să ne finanțăm creșterea în perioada următoare. Valoarea la care este listată are la bază un calcul făcut în funcție de creșterea anterioară a Brio de la un an la altul, de potențialul pieței, de potențialul echipei și potențialul de dezvoltare. 5,5 milioane care înseamnă dublu față de listarea anterioară pe SeedBlink, când am avut o evaluare de 2,7 milioane de euro”, spune Gabi Bartic, CEO Brio.ro.

În perioada următoare, Brio.ro își propune să dezvolte o platformă de evaluare pentru școli, dar și o aplicație de învățare a matematicii bazată pe AI, care să ajungă să fie folosită și în alte țări.

„Cu noua finanțare putem să dezvoltăm ceea ce ne-am propus: o platformă SaaS (Software as a Service) pentru școli, în care acestea să aibă asigurate toate necesitățile de evaluare și testare pe care le au de la clasa I la a XII-a. Asta înseamnă nu doar testele pe care noi le avem acum pe platformă într-o formă foarte accesibilă, dar și teste noi pe care urmează să le punem pe platformă și teste propuse de profesori. Există nevoia ca profesorii să utilizeze teste standardizate, fără îndoială”, explică Gabi Bartic.

Brio.ro își propune să extindă până la liceu proiectul de testare cu ajutorul inteligenței artificiale, care funcționează acum pentru clasele I-IV și să îl transforme într-o aplicație internațională de învățare a matematicii. Dacă un copil vrea să învețe fracțiile de pildă, computerul îi generează diferite exerciții cu fracții, fără a le repeta, până când copilul ajunge să răspundă corect la toate întrebările.

„Învățarea e continuă testare. Și aici o să dau un exemplu: Duolingo, care este o aplicație de învățare de limbi străine, este de fapt o aplicație de testare. Fiecare ecran din Duolingo e de fapt un test, cu variante de răspuns.

Acest proiect de AI pe care noi îl avem deja pentru clasele I-IV urmează să îl lansăm pentru clasele V-VIII și, în curând, și pentru liceu. Vrem să îl transformăm într-o aplicație de învățare a matematicii prin testare, cu toate mecanismele de gamificare pe care noi le putem inventa și acea aplicație să o lansăm pe piața externă pentru toți copiii care vor să învețe matematica într-un fel jucăuș. Pentru că matematica e compusă din aceleași „cărămizi” în orice teritoriu”, spune Gabi Bartic.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult