Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Rușii au lovit cu rachete gara din Kramatorsk, folosită la evacuarea civililor. Peste 30 de morți și peste 100 de răniți. Imagini cu puternic impact emoțional

Peste 30 de oameni au murit și peste 100 au fost răniți după un atac rusesc cu rachetă asupra gării din Kramatorsk, folosită pentru evacuarea civililor relatează BBC, citând compania națională de cale ferată.

Foto: Anatolii Stepanov/ AFP/ Profimedia

Gara din Kramatorsk era una dintre puținele din est care încă funcționau, iar guvernatorul din Donețk spune că, la momentul atacului, mii de oameni se aflau în ea, încercând să prindă un tren către un loc mai sigur.

Potrivit autorităților, Kramatorsk era cunoscut ca una din principalele rute de evacuare din estul Ucrainei.

Imaginile surprinse la fața locului sunt îngrozitoare - pe asfalt, zac trupurile neînsuflețite ale unor oameni nevinovați. În apropiere - resturile unei rachete pe care scrie: „în numele copiilor”.

Înainte de a deveni evident că rachetele au ucis civili, pe canalele de Telegram pro-ruse se susținea că acestea au fost lansate către „o mulțime de militanți ucraineni din gara Ktamatorsk”. Ulterior postările au fost editate sau șterse, scrie un jurnalist bielorus. 

Foto: Pe una din rachete stă scris: pentru copiii noștri - Herve Bar/ AFP/ Profimedia

Foto: Anatolii Stepanov/ AFP/ Profimedia

Foto: Anatolii Stepanov/ AFP/ Profimedia

Foto: Herve Bar/ AFP/ Profimedia

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Vrem mai multe stiri cu ion bidon , sa ' ne radem' mult ! si daca se poate , imagini cu el , urcand scara avionului , da' repede , pana nu-i pune lift !
  • Like 0
  • @ Costel Iordanescu
   Da, Biden e vizibil îmbătrânit. Dar ce are asta cu faptul că Putin e un CRIMINAL NEBUN? Care dintre ei e mai OK și cu cine e mai bine să NU avem de-a face? Deci, hai, nu mai veni cu chestii provocatoare, că nu ține.
   • Like 3
  • @ Costel Iordanescu
   Din cauza rautatii izvorata din prostie dai iar cu bata-n balta.
   • Like 2
  • @ Mircea Zugravu
   Gandalf check icon
   Domnu' Mircea, să-i spui lu' numitu' Iordănescu că e prost este o nemeritată laudă, un premiu, un bonus. E ca și cum ai spune că limba rusă e cam neplăcută nu că e „urâtă ca limba rusă”.
   Cred că-s disperați bolșevicii dacă racolează și plătesc deja simieni să le facă jocurile și să le re-excreteze propaganda.
   Să-i spunem cu drag vorba lu' nea Costel, drojdierul de la TNR. și să-l lăsăm acolo. Amin.
   • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult