Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Rușii au lovit cu rachete gara din Kramatorsk, folosită la evacuarea civililor. Peste 30 de morți și peste 100 de răniți. Imagini cu puternic impact emoțional

Peste 30 de oameni au murit și peste 100 au fost răniți după un atac rusesc cu rachetă asupra gării din Kramatorsk, folosită pentru evacuarea civililor relatează BBC, citând compania națională de cale ferată.

Foto: Anatolii Stepanov/ AFP/ Profimedia

Gara din Kramatorsk era una dintre puținele din est care încă funcționau, iar guvernatorul din Donețk spune că, la momentul atacului, mii de oameni se aflau în ea, încercând să prindă un tren către un loc mai sigur.

Potrivit autorităților, Kramatorsk era cunoscut ca una din principalele rute de evacuare din estul Ucrainei.

Imaginile surprinse la fața locului sunt îngrozitoare - pe asfalt, zac trupurile neînsuflețite ale unor oameni nevinovați. În apropiere - resturile unei rachete pe care scrie: „în numele copiilor”.

Înainte de a deveni evident că rachetele au ucis civili, pe canalele de Telegram pro-ruse se susținea că acestea au fost lansate către „o mulțime de militanți ucraineni din gara Ktamatorsk”. Ulterior postările au fost editate sau șterse, scrie un jurnalist bielorus. 

Foto: Pe una din rachete stă scris: pentru copiii noștri - Herve Bar/ AFP/ Profimedia

Foto: Anatolii Stepanov/ AFP/ Profimedia

Foto: Anatolii Stepanov/ AFP/ Profimedia

Foto: Herve Bar/ AFP/ Profimedia

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Vrem mai multe stiri cu ion bidon , sa ' ne radem' mult ! si daca se poate , imagini cu el , urcand scara avionului , da' repede , pana nu-i pune lift !
  • Like 0
  • @ Costel Iordanescu
   Da, Biden e vizibil îmbătrânit. Dar ce are asta cu faptul că Putin e un CRIMINAL NEBUN? Care dintre ei e mai OK și cu cine e mai bine să NU avem de-a face? Deci, hai, nu mai veni cu chestii provocatoare, că nu ține.
   • Like 3
  • @ Costel Iordanescu
   Din cauza rautatii izvorata din prostie dai iar cu bata-n balta.
   • Like 2
  • @ Mircea Zugravu
   Gandalf check icon
   Domnu' Mircea, să-i spui lu' numitu' Iordănescu că e prost este o nemeritată laudă, un premiu, un bonus. E ca și cum ai spune că limba rusă e cam neplăcută nu că e „urâtă ca limba rusă”.
   Cred că-s disperați bolșevicii dacă racolează și plătesc deja simieni să le facă jocurile și să le re-excreteze propaganda.
   Să-i spunem cu drag vorba lu' nea Costel, drojdierul de la TNR. și să-l lăsăm acolo. Amin.
   • Like 0


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult