Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Rușii au lovit cu rachete gara din Kramatorsk, folosită la evacuarea civililor. Peste 30 de morți și peste 100 de răniți. Imagini cu puternic impact emoțional

Peste 30 de oameni au murit și peste 100 au fost răniți după un atac rusesc cu rachetă asupra gării din Kramatorsk, folosită pentru evacuarea civililor relatează BBC, citând compania națională de cale ferată.

Foto: Anatolii Stepanov/ AFP/ Profimedia

Gara din Kramatorsk era una dintre puținele din est care încă funcționau, iar guvernatorul din Donețk spune că, la momentul atacului, mii de oameni se aflau în ea, încercând să prindă un tren către un loc mai sigur.

Potrivit autorităților, Kramatorsk era cunoscut ca una din principalele rute de evacuare din estul Ucrainei.

Imaginile surprinse la fața locului sunt îngrozitoare - pe asfalt, zac trupurile neînsuflețite ale unor oameni nevinovați. În apropiere - resturile unei rachete pe care scrie: „în numele copiilor”.

Înainte de a deveni evident că rachetele au ucis civili, pe canalele de Telegram pro-ruse se susținea că acestea au fost lansate către „o mulțime de militanți ucraineni din gara Ktamatorsk”. Ulterior postările au fost editate sau șterse, scrie un jurnalist bielorus. 

Foto: Pe una din rachete stă scris: pentru copiii noștri - Herve Bar/ AFP/ Profimedia

Foto: Anatolii Stepanov/ AFP/ Profimedia

Foto: Anatolii Stepanov/ AFP/ Profimedia

Foto: Herve Bar/ AFP/ Profimedia

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Vrem mai multe stiri cu ion bidon , sa ' ne radem' mult ! si daca se poate , imagini cu el , urcand scara avionului , da' repede , pana nu-i pune lift !
    • Like 0
    • @ Costel Iordanescu
      Da, Biden e vizibil îmbătrânit. Dar ce are asta cu faptul că Putin e un CRIMINAL NEBUN? Care dintre ei e mai OK și cu cine e mai bine să NU avem de-a face? Deci, hai, nu mai veni cu chestii provocatoare, că nu ține.
      • Like 3
    • @ Costel Iordanescu
      Din cauza rautatii izvorata din prostie dai iar cu bata-n balta.
      • Like 2
    • @ Mircea Zugravu
      Gandalf check icon
      Domnu' Mircea, să-i spui lu' numitu' Iordănescu că e prost este o nemeritată laudă, un premiu, un bonus. E ca și cum ai spune că limba rusă e cam neplăcută nu că e „urâtă ca limba rusă”.
      Cred că-s disperați bolșevicii dacă racolează și plătesc deja simieni să le facă jocurile și să le re-excreteze propaganda.
      Să-i spunem cu drag vorba lu' nea Costel, drojdierul de la TNR. și să-l lăsăm acolo. Amin.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult