Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Salutări din Costa Rica: condamnată definitiv în România la 6 ani de închisoare, Udrea spune că nu dorește să execute pedeapsa că așa „vor Kovesi și Coldea"

Elena Udrea - captura video

Elena Udrea a fost condamnată marți la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute pentru luare de mită și abuz în serviciu, anunță Digi24. Decizia este definitivă. 

Procurorii DNA spun că statul ar fi fost păgubit cu 2 milioane de euro, în 2011. Banii ar fi fost daţi ilegal de Ministerul Dezvoltării firmei care a organizat Gala de Box în care Lucian Bute îşi apăra titlul mondial.

În acelaşi dosar, fostul preşedinte al Federaţiei de Box, Rudel Obreja, a primit cinci ani de închisoare, iar Ion Ariton a fost achitat. 

Elena Udrea se află în Costa Rica unde a obținut și un statut provizoriu de refugiat politic. Udrea a respins în mai multe rânduri acuzațiile care i se aduc.

„De ce m-aş duce şase ani la puşcărie doar pentru că vor Kovesi și Coldea?”, a spus Udrea.

„Este o situație șocantă și nedreaptă”, a spus marți la Digi24 Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea. 

Într-un interviu publicat acum o săptămână de GSP, Elena Udrea se arăta convinsă că dosarul Gala Bute va fi rejudecat. 

„Nu se poate să nu se rejudece! În fiecare zi am vești tot mai bune. După ce domnul președinte (n. red. așa se referă mereu la Traian Băsescu) a arătat acel document, sunt convinsă că vor trimite dosarul la rejudecare. A doua zi mă întorc în ţară”, a spus Elena Udrea.

Fostul ministru al Dezvoltării spunea în același interviu pentru GSP că intenționează să se întoarcă curând în România dacă dosarul va fi repus pe rol la o instanţă „corectă”, adăugând că îşi va prezenta cazul Organizaţiei Naţiunilor Unite. 

„Eu? Păi, eu mă întorc în ţară! Alina (n. red. Bica) are afacere aici, s-a pregătit din timp, Radu (n. red. Mazăre) mi-a zis că el nu mai poate trăi în România, dar eu sunt altfel. Mă voi întoarce curând!”.

În același interviu Elena Udrea a arătat că a primit o ofertă de la Netflix pentru a face un serial despre viața ei.

Traian Băsescu: „Îi recomand să se apere. Ce va face, decide ea"

Fostul președinte Traian Băsescu o sfătuieşte pe Elena Udrea să îşi pună avocaţii să strângă documentele şi să ceară revizuirea sentinţei, anunţând că a vorbit cu ea la telefon imediat după aflarea sentinţei, iar starea ei nu este bună, potrivit News.ro.

(Foto: Facebook)

„Femeia asta n-a primit geanta cu bani şi nici n-a făcut un abuz în serviciu, atât timp cât n-are o semnătură pe un document de achiziţii sau ceva. Cred că are calea revizurii. Să îşi pună avocaţii să strângă documentele şi să ceară revizuirea sentinţei. (...) Cred că are calea revizuirii", a afirmat Traian Băsescu.

Elena Udrea: „Sistemul încă există și funcționează”

Elena Udrea a postat pe contul său de Facebook o primă reacție după aflarea verdictului de marți. Fostul ministru mulțumește susținătorilor ei și reiterează convingerea sa că „sunt încă judecători și procurori care execută ordinele și comenzile generalilor SRI.”

Postarea Elenei Udrea:

„Multumesc tuturor celor care ati crezut si credeti in dreptatea mea, tuturor celor care m-ati sustinut, ma sustineti, v-ati rugat si va rugati pentru mine!

Multumesc presei care a dus si duce o lupta mai apriga si mai determinata pentru adevar si oprirea abuzurilor din Romania, decat o duc alesii poporului, cei care ar avea obligatia sa o faca.

Sistemul inca exista si functioneaza, Protocoalele si culoarele din justitie sunt in continuare eficiente, sunt inca judecatori si procurori care executa ordinele si comenzile generalilor SRI.

Pana decid ce voi face in continuare, va rog sa acceptati ca nu voi da nicio declaratie.

Doamne, ajuta tuturor!”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Greu de crezut,justitia inca functioneaza in tarisoara asta.Probabil cel mai suparat in acest moment e liderul Ciumei Rosii...Ramane de vazut si cand o sa execute pedeapsa, ca acum este in concediu prelungit in tarile calde.
    • Like 0
  • Unde-s vremurile cand aceasta faptura diafana se indrepta cu adanca piosenie spre Facultatea de Teologie de la Cluj ?
    Aleluia.
    • Like 2
  • Are dreptate dracnea, dom'le, nu mai e de trăit în ţara asta, unde corupţii chiar capătă ani grei de bulău. D-aia şi face el mitingu' cu un milion de oameni, ca să lupte cu abuzurile justiţiei!
    • Like 1
  • Flo check icon
    Magistratii e de vina dom'le.......e dosar politic ce mai??!!
    • Like 0
  • Știti cine-i persoana cea mai îndurerată de această condamnare? Vă dau trei semnalmente: are chelie, se uită împrăștiat și hăhăie. Dar persoana cea mai bucuroasă? Pe asta v-o spun direct: este cea care îl descalță și îl suie în pat când ajunge acasă mangă.
    • Like 1

Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult