Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Salvăm România, dar nu tot timpul. Cum a devenit dl. Barna un adept al gică-contrismului

Cioloș - Barna - Inquam Photos / George Călin

Foto: Inquam Photos/ George Călin

În 2016, cu ocazia alegerilor parlamentare, peste 8% din electorat a optat pentru USR. La momentul respectiv cei din USR păreau a fi deciși a schimba ceva în țară, a se implica, a lua decizii. Păreau a fi dornici să se implice și să fie parte a unui efort pozitiv, lăsau impresia că doresc să vină cu soluții.

A urmat apoi promovarea la firul ierbii a inițiativei „Fără penali în funcții publice“, iar după accea mă așteptam ca USR să-și direcționeze mesajele spre zona economică și să-și solidifice viziunea atât doctrinară, dar și economică. De multe ori propunerile lor economice au stârnit însă zâmbete. Marea majoritate a mesajelor lor economice sunt niște utopii comunicate convingător, pe care simpatizanții le înghit pe nemestecate. Exemplul cel mai elocvent este promovarea ideii de taxe zero pe salariul minim, decizie care ar falimenta administrațiile locale. Un procent de 45% dintre salariații din România sunt plătiți cu salariul minim, o astfel de decizie ar falimenta sistemul de sănătate și bugetele primăriilor. Școlile publice sunt finanțate de către primării, probabil s-ar închide.

Au urmat alegerile din 26 mai 2019, Alianța USR/PLUS a obținut peste 22% din sufragii. O mare victorie pentru Alianța USR/PLUS. Sloganul promovat intens era „Fără hoție ajungem departe“, ce nu avea niciun fel de legătură cu Uniunea Europeană. Dar oamenii au considerat că merită încrederea lor și au mers pe varianta Alianței.

După alegerile din 26 mai, tonul comunicatorilor USR/PLUS s-a schimbat, a devenit triumfalist, în unele cazuri arogant. În emisiunile televizate lăsau impresia că au răspuns pentru orice problemă și soluție la orice stricăciune făcută de guvernarea PSD, în ultimii 3 ani.

Pe 10 octombrie, guvernul PSD a fost demis prin moțiune de cenzură. Membrii opoziției, alături de unii membri ai PSD au votat pentru demiterea guvernului Dăncilă.

După moțiune ne așteptam ca membrii opoziției să se implice în egală măsură pentru a prelua guvernarea, să ofere soluții, nu condiționalități.

În tot acest timp cei din USR au lăsat impresia că se comportă mai degrabă ca un ONG decât ca un partid parlamentar. USR ar fi dat dovadă de maturitate și implicare dacă propuneau miniștri sau soluții pentru un viitor guvern.

Astfel, se puteau crea relații de colaborare cu miniștrii PNL, apăreau punți de comunicare și se puteau propune soluții bune pentru România. Ar fi fost o dovadă a responsabilității asumate de către USR.

În schimb, ce vedem la Dan Barna, președintele, încă, al acestui partid? Filmulețe în care explică membrilor că dacă stau pe margine și nu se implică vor câștiga nu câteva posturi de miniștri, ci jumătate de guvern, cu ocazia alegerilor parlamentare. Calcule politicianiste ce aduc aminte mai degrabă de PSD…

Spune domnul Barna că mai bine rămâne PSD, încă trei luni la guvernare de acum încolo și apoi 10 ani în opoziție. Stimate domnule Barna, dacă guvernul Orban nu trece, atunci o veți avea pe doamna Dăncilă nu doar pentru trei luni la Palatul Victoria, ci pentru cel puțin opt luni. În tot acest timp guvernul demis, dar rămas în funcție, va lua decizii pentru țară, deficitele se vor majora, dacă nu intrați la guvernare situația prezentă se va înrăutăți. De ce ați mai votat moțiunea și v-ați poziționat mereu împotriva guvernelor PSD dacă acum nu doriți să vă implicați?

Domnule Barna, v-ați uitat pe cifrele raportate de către Institutul Național de Statistică? Întrebați-l pe domnul Claudiu Năsui, să vă explice exact care este situația economică a României.

România are o situație economică dificilă. Deficitul comercial la 8 luni a depășit 10 miliarde de euro, iar la finalul anului curent prognozele arată că vom înregistra un deficit comercial de cca. 16-17 miliarde de euro.

Guvernul ce se va succeda actualului executiv va avea responsabilitatea adoptării unui buget de stat echilibrat, menținerii deficitului bugetar sub 3%, va trebui să efectueze investiții, să organizeze alegerile locale și să gestioneze țara până la alegerile parlamentare din 2020, când se va reconfigura compoziția parlamentului României.

După ultimele mișcări nefericite ale Uniunii este puțin probabil să mai obțineți 22% din sufragii. Simpatiile pentru USR se vor risipi tocmai din cauza jocurilor duplicitare și lipsei de implicare. Trebuia să vă asumați intrarea la guvernare acum, când este nevoie de USR, nu peste trei, cinci sau opt luni. Sau vreți să stați pe margine și să criticați sperând că votanții vor veni în valuri spre USR?

România a fost făcută de oameni care nu au stat deoparte, corect? Vreți să salvați România acum sau după ce vă ies calculele electorale? Sau vreți să rămâneți mereu în opoziție până când veți trece de 50%?

Peste 50% din sufragii este puțin probabil să obțineți vreodată. Nu veți intra la guvernare niciodată singuri, va trebui să discutați cu celelalte partide mereu. De aceea sunteți în parlament. Sunteți partid politic sau vreo uniune de ONG-uri ajunsă în parlament?

Ce am observat printre mulți dintre simpatizanții USR/PLUS? Unii dintre ei, foarte mulți, se declară dezamăgiți pentru lipsa de resposabilitate și inacțiune. Alții duc mesajul USR în zona extremismului comunicațional și egocentrismului. Cei ce resping acest mod de comunicare se vor orienta spre alte partide, iar în jurul USR vor rămâne ancorați acei promotori ai gică-contrismului.

Veți pierde masiv din electoratul câștigat în ultimii trei ani.

Mult succes, domnule Barna, salvați acum ce este de salvat, în caz contrar va pierde nu doar USR, ci și România.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Salvam planeta, salvam Romania. Cuvinte mari in gurile oamenilor mici. Nu planeta si nu Romania trebuiesc salvate ci rasa umana si populatia mioritica. Povesti de adormit copii pentru adulti naivi. Cu cine si pe cine sa salvezi....
    • Like 0
  • Sunt întru totul de acord cu dl. Vuță. Ceea ce face USR acum ne dezamăgește/dezgustă pe mulți simpatizanți. Graba de a se înscrie în cursa prezidențială, toate condiționările de după moțiune nu seamănă decât cu niște mărunte calcule politicianiste sau o criză de răsfăț des întâlnită la generațiile răsfățate, care cred că e suficient să-ți dorești ceva și se împlinește. Politica cere de multe ori curaj și caracter; nu numai că nu mergi din premiu în premiu ci uneori o mai și încasezi. Pe mine USR m-a pierdut de simpatizant.
    • Like 0
    • @ Stroe Adriana
      Eu nu cred ca ai inteles ce a spus.
      A spus ca nu tine de USR ce o sa urmeze ci doar de majoritatea care decide.
      Toti au primit ce-au dorit, doar USR a demonstrat ca nu exista: o majoritate.
      Hai sa consideram ca nu omul e problema ci partidul.
      Nu presedintele conduce o tara ci consilierii lui.
      Lipsa performantei unei tari e rezultatul lipsei de capacitate de analiza a fortei parlamentare majoritare.
      • Like 0
  • USR-istul BARNA vede ciobul din PNL, dar nu vede bârnă din partidul pe care îl conduce.
    • Like 0
  • Dacă nu intră la guvernare acum pe mine,pe fiica mea și pe soțul meu ne-au pierdut.iȘ așa vor pierde mulți dintre cei care i-au votat.Nu mai vrem nici o lună guvermul Dăncilă.
    • Like 0
    • @ Statov Maria
      Aveti memoria scurta, ati uitat de guvernul Ciolos cu majoritate parlamentara PSD? Si de urmarea teribila de la alegerile parlamentare, majoritatea nefasta pentru Romania? De USL nu va intreb ca nu aveti ochi sa il vedeti!
      • Like 0
  • Probabil ca diluarea electoratului a si inceput cu atitudinea de gica-contra si non-combat la guvernare, macar la modul declarativ ca nu ii durea gura si l-e pica coroana din cap si cu chestia aia cu dl Barna si fondurile europene ! Si oare catre cine se poate orienta electoratul usr-ist: catre Iohanita, poate sau catre dna Dancila sau dl Paleologul sau poate dl Diaconu ?
    • Like 0
  • Un avorton este un făt care moare înainte de naștere. Păcat. Dureros și trist ca pur și simplu acest enunț definește gândul celui care îl citește fără a numi subiectul
    • Like 0
  • Cozmin check icon
    Jupâne, fii atent. Mai ştii când scriai tu că neobolşevicii pesedişti acţionează cu impunitate, sau ceva de genul ăsta? Bine le-ai zis-o, bă, băiatule. Da’ fii atent aicea: nu ştiu dacă ştii, da’ le-a picat guvernu. Exact. Le-au dat cu moţiunea de cenzură-n cap. Da, fratele meu, gata cu neobolşevicii. Sau, mă rog, aparent. Ştii de ce? Păi hai să-ţi spun, că i-am văzut acuma la lansarea candidaturii tristei amărâtei ăleia de Dăncilă. Făceau spume la gură. Da, fratele meu, spume. Clăbuci, nu altceva. Şi pe Ogluţa Vasilescu aia ai văzut-o? Nu? Deci urla nesimţirea din ea mai ceva ca vecinu’ meu de bloc care parchează pe locu’ meu de trei ani încoace. Şi s-a mai dat şi la nevastă-mea, da’ asta-i deja altă discuţie. În fine. Deci eu atâta ură şi mizerie morală pe un grup de oameni n-am văzut în viaţa mea. Îţi spun, pe ăştia cu greu îi ţine cineva să respecte o minimă decenţă, să se prefacă nu ştiu cum că respectă regulile democraţiei, sau alte chestii de care pe ei îi doare fix la bască, dar în fine. Uite ce vreau să-ţi zic: eu ştiu că ţie nu prea îţi place Barna ăla şi pot să înţeleg, dar fii atent aici. Tu îţi dai seama, dacă Doamne fereşte întră Dăncilă în turu’ doi cu Iohannis? Sau, mai rău, patriotu’ ăla de carton, Diaconu? Ferească Sfântu! Îţi dai seama ce-ar urma? Un circ funest de promisiuni fără acoperire, un festival de tâmpenii care de care mai sinistre, toate asezonate cu erori de gramatică pe lângă care Grapini ar fi un mic copil. Deci fii atent ce-ţi propun eu aici. Hai să votăm cu Barna să intre în turul doi. Ştiu că nu e perfect, ştiu că are stilu’ ăla lemnos care nu îţi place ţie, da’ asta e. Nici mie nu-mi place, da’ ştii ce? Nici nu trebuie să fie perfect, ci măcar bine intenţionat. Şi acuma să recunoaştem că şi Iohannis e la fel de artificial ca şi el, ba poate chiar mai rău. Deci hai să încercăm aşa, ce zici? Să punem mână de la mână, zece, douăzeci, o sută, câţi om fi, mai dăm cu vorba şi pe la pretini şi îl trimitem în turu’ doi. Nu, acuma pe bune, tu vrei să vedem iar un festival din ăsta de iubitori de ţară defilând cu Ştefan cel Mare în braţe? De oameni rămaşi pierduţi prin secolul nouăşpe în timp ce le trece inteligenţa artificială pe sub geam? Pe bune, nu ne-am săturat de rătăciţii ăştia din Evu Mediu? Ba eu cred că da. Plus că gândeşte-te ce câştig ar fi pentru societatea asta să vadă o înfruntare între doi oameni normali şi nu între un om şi un tonomat de lătrat minciuni. Tu te gândeşti un pic? Eu mă şi mir că pesediştii mai au curajul să se arate la faţă după ce au venit cu un program de guvernare din care au făcut fix nimic! Ia zi, te-am convins? Mergem pe 10 noiembrie, băgăm masiv pe Barna şi pe urmă mai vedem. Sa discutam cu vecini, cu rudele, cu prietenii, iar ei la rândul lor să se ducă la pescăria din cartier, de unde vorba avea să zboare, imprevizibil, spre alte zări, incontrolabile. Dar aşa şi trebuia, până la urmă. Pesediştii nu înţeleseseră nimic din nimic şi trebuia să dăm încă o dată cu ei de pământ. Tot noi, oamenii cărora le dăduseră atâta bunăstare câtă să nu poată duce.
    • Like 5
    • @ Cozmin
      PSDisti nu înțeleseseră nimic....etc, crezi ca BARNA a înțeles ceva? dar ceilalți haBARNisti??. Pe cine chemi să-l voteze pe BARNA cel care nu-și vede bârnă din ochi??
      • Like 0
  • Și ce sa faca USR în guvern, să propuna niște legi, cum ar fi alegerile in 2 tururi sau eliberarea justitiei, care apoi să fie picate in parlament? Să stea in guvern doar pentru poza?
    Ia inchipuiti-va un guvern PNL-USR, cu procente aproape egale ca asa au avut la europarlamentare, si cu program reformist in justitie si administratie, va inchipuiti ca parlamentarii PSD, Pro Romania, ALDE, UDMR il vor vota? LA naiba, nici o buna parte din parlamentarii PNL nu l-ar vota.
    • Like 5
    • @ Nicu Buculei
      Corect, dacă un guvern PNL-USR nu are șanse să schimbe ceva să intre doar PNL la guvernare, fiind singur șansele vor creste exponențial, nu-i așa? În locul liberalilor eu i-aș întreba pe cei din USR, Pro România, ALDE și UDMR: Mă șantajștilor, de ce nu ați pus condiții înainte de a semna pentru moțiune? Că dacă știam ce planuri aveți, să dărâmați guvernul nu pentru a scăpa de Dăncilă ci pentru a face jocuri politice, ne vedeam de treabă și nu aruncam țara în balamucul pe care l-ați creat. USR vrea alegeri în două tururi, ALDE și UDMR vor într-un tur. USR vrea anticipate acum, Pro România odată cu localele, ALDE vrea alegeri la termen. USR vrea desființarea SS, Pro România și ALDE vor menținerea ei. Iar USR le spune celor din PNL să negocieze cu toți până se ajunge la o poziție comună, adică la a lor, pentru că ei nu renunță la nicio condiție. Tâmpiți au fost liberalii că au crezut în bunele intenții ale celor care au semnat și votat moțiunea alături de ei, dar sunt și mai tâmpiți dacă își mai pierd timpul cu niște negocieri fără sorți de izbândă, care nu fac altceva decât să le dea acazia celor din USR, ALDE, Pro România și UDMR să-și arate mușchii. Oricum se știe dinainte că prima propunere de guvern va cădea la vot iar a doua va trece fluierând, așa că mascarada asta cu negocierile nu este altceva decât o pierdere de timp.
      • Like 1
    • @ Florian Nicolaescu
      In momentul de fata Romania e neguvernabila si singura solutie sunt alegerile anticipate facute cat mai rapid. Stim cu toti ca legal nu se poate inaintea prezidentialelor, dar nu mai e asa mult pana atunci,
      Motiunea de cenzura a fost buna pentru ca e primul pas necesar pentru organizarea anticipatelor.
      • Like 5
    • @ Nicu Buculei
      Toți useriștii pun placa anticipatelor imediate, deși știu bine că sunt imposibil de realizat. Ca să demonstrați că e o idee fezabilă, convingeți-i voi pe cei din PSD, ALDE și Pro România să fie de acord cu anticipatele. Hai, dovediți că susțineți o idee realizabilă, că nu e vorba de o tâmpenie bună de vânturat în campania prezidențială.
      • Like 1
    • @ Florian Nicolaescu
      Ei bine, realizarea unei majoritati in actualul parlament nu e nici ea o idee fezabila. Nu se poate, nu iese la numar.
      • Like 4
    • @ Nicu Buculei
      Și atunci de ce o țineți langa cu anticipatele, care nu vor fi niciodată acceptate de o majoritate?
      • Like 0
    • @ Florian Nicolaescu
      Putem avea o majoritate parlamentara doar dupa alegeri, asa ca raman doua variante: stam un an cu interimatul PSD ori gasim o solutie sa fie alegeri mai devreme de peste un an. Adica anticipate.
      • Like 1
    • @ Nicu Buculei
      Nu îl votez pe Barna, cel puțin în primul tur. Dar nu înțeleg campania republica.ro împotriva USR. Sau încerc să nu o înțeleg, fac mari eforturi!
      • Like 4
    • @ Nicu Buculei
      Cum adică găsim o soluție pentru anticipate? Unde o găsim, la obiecte pierdute? Găsim o soluție sunt niște vorbe mai goale de conținut decât lozinca lui Ceaușescu "vom face totul". PSD, care știe că anticipatele i-ar aduce mai puține locuri în parlament, ALDE și PMP, care la următoarele alegeri riscă să nu mai atingă 5%, foarte posibil și Pro România, care are nevoie de timp să mai crească, nu vor fi de acord cu anticipatele. Așa stând lucrurile, "găsim o soluție" sunt vorbe în vânt. Cealaltă idee, cu guvern interimar PSD încă un an, este o bazaconie care, pe lângă faptul că ar încălca prevederile Constituției, ar arunca în derizoriu și ar umple de ridicol moțiunea de cenzură și partidele care au votat-o. Singura soluție care ar avea șanse, minime ce-i drept dar le-ar avea, este propunerea lui Ponta de alegeri anticipate odată cu cele locale. Pentru asta ar trebui însă îndeplinite două condiții: 1. Până atunci, cei care au votat moțiunea de cenzură să susțină fără condiții absurde guvernul de tranziție. 2. După demisia guvernului, USR să fie de acord ca premierul care va fi numit de două ori și respins de parlament să fie din partidul lor, pentru că ar fi absurd ca după demisia guvernului PNL președintele să propună tot un premier liberal. Ce zici, parlamentarii USR vor vota împotriva propriului premier?
      • Like 0
    • @ Florian Nicolaescu
      Solutia e foarte simpla, a doua zi dupa prezidentiale se poate declansa procedura.
      Daca saptamana viitoare Orban se prezinta in parlament si e respins, e randul lui Iohannis sa faca o noua nominalizare. Sa zicem ca il nominalizeaza pe Predoiu, ca sa fie tot de la PNL.
      Ce credeti ca se va intampla atunci, PSD il va accepta sau il va respinge? Daca il accepta, sunteti fericit impreuna cu PNL, ca aveti guvern pentru un an. Daca il respinge, gata sunt indeplinite conditiile ca presedintele sa poata dizolva parlamentul. Nu imediat, ci dupa alegeri.
      • Like 2
    • @ Nicu Buculei
      Primul guvern pică și al doilea trece, susținut de partidele care nu vor anticipate. Cine susține altceva ori nu vrea să gândească, ca să fiu delicat, ori are un interes electoral.
      • Like 0
    • @ Florian Nicolaescu
      Atunci daca sunteti asa siguri ca trece al doilea guvern, de ce va mai faceti probleme? O sa fie o guvernare PNL de un an, timp sa-si traga si ei o multime de sinecuri si sa isi ingrase primarii.
      • Like 2
    • @ Nicu Buculei
      Si daca dl presedinte gaseste pe cineva de la pnl agreat de parlament si tot parlamentul il voteaza ??? Actualul parlament si dl presedinte nu agreaza absolut deloc ideea de anticipate, ei zic ca vor dar ... sunt aidoma dl Dragnea, una zic si alta fac !
      • Like 2
    • @ Ovidiu Gura
      Daca poate sa il gaseasca, sa il gaseasca si sa il nominalizeze, pacat ca nu a facut-o din prima, in loc de Orban.
      Dar eu raman, sceptic, la parerea mea, ca e imposibil sa se formeze o majoritate in parlamentul actual.
      • Like 1
    • @ Nicu Buculei
      Problema nu este că nu va trece cel de-al doilea guvern ci faptul că va fi sabotat într-o frățietate deplină atât de PSD, cât și de partidele care au votat moțiunea cot la cot cu liberalii. Scopul USR e clar și a fost recunoscut cu cinism de Barna, să îngroape PNL și să devină astfel marele câștigător al moțiunii. Că se duce dracului și țara nu contează, ducă-se, important e să se umfle procentele USR la alegerile locale și parlamentare. Cât despre sinecurile pe care spui că și le-ar trage PNL, îmi aduci aminte de vorba hoțul strigă hoții. Exact asta pot să spun și eu despre USR, că urmărește să îngroape PNL ca să câștige următoarele runde de alegeri și să pună mâna pe sinecuri. E trist să vezi cum cei care s-au alăturat liberalilor în dărâmarea guvernului Dăncilă își dau arama pe față arătând că nu binele țării îi mâna în luptă ci propriul lor interes.
      • Like 1
    • @ Florian Nicolaescu
      Un guvern monocolor PNL nu are majoritate parlamentara si nu-si poate trece prin parlament nici o initiativa importanta. Un guvern PNL - USR nu are nici el majoritate parlamentara, si nici el nu-si poate trece prin parlament vreo initiativa importanta. Cu sau fara USR in guvern, nu e nici o diferenta pentru PNL.
      • Like 1
    • @ Nicu Buculei
      Ba se poate, daca se revine la USL
      • Like 0
    • @ Nicu Buculei
      Corect, cu USL sau fără PNL nu are majoritate, și atunci să nu intre nici ei la guvernare. Anticipate nu se pot face, pentru că în actualul parlament nu există o majoritate care să le accepte, și atunci care ar fi soluția? După ce a trecut moțiunea să refuze și PNL intrarea la guvernare fără o majoritate, iar Iohannis să desemneze un premier din partea majorității PSD - Pro România. Tare le-ar mai plăcea useriștilor, nu?
      • Like 0
  • Se pare ca USR-ul nu stie sa-si gestioneze succesul de la europarlamentare . Se comporta ca un copil capos care bate din picioare ca vrea si vrea netinand cont de nimeni si nimic. Intrebarea mea pt.ei este : de ce nu se lupta sa convinga parlamentarii sa voteze pt.anticipate ? Om cu om asa cum a facut PNL-ul cu motiunea ? Dar inainte de asta sa studieze cu atentie si constitutia si codul electoral ba chiar si regulamentele de functionare ale camerelor . Se pare ca nu le prea cunosc, vz. comentariile lor de pe la tv cum ca senatorii PNL n-au fost prezenti si de aceea n-a trecut proiectul cu alegerea primarilor in 2 tururi (desi opozitia nu are majoritate ). De fapt , este o lege organica si camera decizionala este cea a deputatilor, acolo se obtine votul decisiv.
    • Like 1
  • USR-ul nu vrea să facă politică, ei vor să-și creeze o aură de salvatori ai nației pe baza căreia să obțină 99,99% din sufragii pentru a nu fi „deranjați” în operațiunea de salvare. Politica nu este de „nasul” lor, politica înseamnă arta NEGOCIERII, a COMPROMISULUI, cuvinte pe care ei le înțeleg ca fiind o mocirlă existențială, nedemnă de valoarea și moralitatea lor. Și pentru că obrazul subțire cu cheltuială se ține, au dezvoltat un antreprenoriat cu abonament la fondurile publice naționale și europene, model de afacere pe care de altfel o combat cu osârdie.
    • Like 2


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult