Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Șeful BTT și-a luat Tesla de 50.000 euro. Alexandru Susai are 28 ani și a lucrat doar la stat

Alexandru Susai

Foto: Facebook Alexandru Susai

La 28 de ani, Alexandru Susai este un tânăr care i-ar face invidioși pe mulți alții de vârsta lui. Ascensiunea lui în funcții la stat a fost una impresionantă în ultimii 6 ani, astfel încât recent a reușit chiar să își cumpere o Tesla, model evaluat la un preț de 50.000 de euro, după cum scrie Libertatea.  

Jurnaliștii Libertatea notează că parcursul profesional al lui Susai are un numitor comun: Gabriela Firea. 

În 2017, pe când avea doar 22 de ani, Susai a fost numit șef de birou parlamentar. Alexandru Susai a ajuns apoi la Compania de Iluminat Public București, când Firea era primar al Capitalei. Prima poziție a tânărului a fost aceea de „funcționar administrativ”, ulterior a fost promovat șef centru la Iluminat Public.

Susai, membru PSD, șef al tinerilor din Partidul Social Democrat – București, deține în prezent funcția de director general al Biroului de Turism pentru Tineret (BTT), companie aflată în subordinea Ministerului Familiei, condus de Gabriela Firea.

Tot pentru calitățile sale, Susai a fost numit și membru provizoriu în Consiliul de Administrație la Metrorex și în Consiliul de Administrație la CFR Marfă.

Din cele patru locuri unde a lucrat la stat, conform declarației de avere, în 2022 el a obținut 192.758 de lei, echivalentul a 3.000 de euro pe lună.

Revenind la șoferul Susai, conform celei mai recente declarații de avere analizate de Libertatea, acesta și-a vândut un o mașină de teren fabricată în 2010 cu o sumă sub 10.000 de euro. Contactat de Libertatea, Susai a spus că maşina Tesla și-a cumpărat-o printr-un credit. Creditul care apare în declarația sa de avere, în valoare de 130.000 de lei (26.250 de euro), cu scadenţa în 2028, reprezintă puțin mai mult de jumătate din suma care ar trebui plătită pentru o maşină Tesla de tipul celei pe care o conduce bărbatul, mai scriu ziariștii de la Libertatea.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Prima lege abolita dupa 1989 a fost legea ilicitului. Stiau ei de ce.
    • Like 0
  • Din nou ,,afaceri psd-iste sub umbrela madm fii Rea ,,Incet ,incet dar sigur ,ies la suprafata ,asa ca uleiul din apa ,toate smecheriile facute sau acceptate de ,fosta primar general al capitalei !!Cine si de ce o mai tolereaza si acceopta minciunile pe care le ,expune seara de seara la ,postul tv ,rusinea rtv,,,?
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult