Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Șerban Nicolae: „România e victima unui jaf al gulerelor albe. Multinaționalele fac team building-uri în stațiuni dintre cele mai căutate din România”

Șerban Nicolae

Senatorul PSD Șerban Nicolae a susținut vineri, la Oradea, că „România este victima unui jaf al gulerelor albe, dar foarte albe, și care nu ține de legislația românească sau de acțiunea guvernamentală”.

„Mă surprinde faptul că nimeni nu se indignează pentru faptul că băncile din România, companii multinaționale, raportează pierderi sau profit zero de ani de zile, se extind ca activitate, au niște sedii foarte luxoase, un parc auto absolut spectaculos, fac team-buildinguri în stațiuni dintre cele mai căutate din România, dar merg în continuare pe profit zero sau pe pierdere. Și nimeni nu caută o explicație rațională. Nimeni nu protestează pentru faptul că aceste companii acționează pe piața românească de ani de zile și, cu toate astea, beneficiile așteptate de la investitorii străini nu apar. Poate lucrurile vor începe să se schimbe. Sau poate cei care protestează vor înțelege că, de fapt, România este victima unui jaf al gulerelor albe, dar foarte albe, și care nu ține de legislația românească sau de acțiunea guvernamentală”, a spus, în conferință de presă, senatorul PSD, citat de Agerpres.

„Nu spun că nu plătesc contribuțiile angajaților, eu spun că raportează profit zero sau pierderi de ani de zile, de peste cinci ani, foarte multe dintre ele. Și acest lucru este nefiresc. Motiv pentru care încercăm să luăm măsuri în așa fel încât să nu se mai procedeze la așa-numitele optimizări fiscale care semnalizează profitul realizat în România”, a continuat Șerban Nicolae.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Așa e, dar asta se întâmplă pentru că parlamentul si guvernul nu își fac treabă sa dea legislație corecta pentru a împiedica asta. Asta atunci când nu faceți blaturi cu multinationalele.

  E că și cum că gunoier arunci gunoaie pe jos doar sa ai motiv sa te plângi că e nesimțită lumea.

  Bulgarii au dat o lege că nu oricine poate să dețină teren in tara lor, la noi 40% din teren e deținut de străini.
  • Like 0
 • Senatul Romaniei ar trebui sa fie , conform traditiei antice, un for al inteleptilor. Din pacate, nu a fost sa fie asa. Mai nou nu este altceva decat un for platit generos din bani publici pentru ca tot felul de indivizi, cu o cultura generala aflata sub media generala si cu mult sub nivelul bunului simt, sa-si exprime propriile opinii , cel putin prolet-cultiste. Asa se face ca apare , la aniversarea a 100 de ani de la revolutia bolsevica , initiata de aristocratul pasionat de bere germana, Vladimir Ilici (Lenin), ra in Romania actuala acest personaj nefericit " senatorul " Serban Nicolae. Spun nefericit, pentru ca acest asa zis produs democratic, ales de nimeni in mod direct, se complace doar intr-o postura narcisista. Ii place sa se auda. Vorbeste de " gulere albe- white collars" in spiritul ideologiei pure a tov. Ilici Iliescu, Iosif Visrionovici ( Stalin ) sau chiar a batranului Lenin. Uita ca am trecut cu totii pragul de la gulerele albastre ( blue collars ) la cele albe. Uita ca duce un trai de senator ( guler maro ) pe care il platesc gulerele albastre si cele albe , la un loc.Pentru niste " gulere maro" ! Care au inceput sa aiba apucaturile vechiului regim; pot fura , dar nu pot fi acuzati, pot minti dar nu pot fi contrazisi, pot chiuli de la munca dar nu sunt dati afara pentru asta, sunt platiti prin diverse moduri pentru ceea ce nu fac, pot sa nu gandeasca pentru ca nu sunt " gulere albe ". Nu ne vindem tara ! Va amintiti ? Si totusi, cel mai mare exportator roman este uzina Dacia-Renault. A acelor gulere albe si albastre in aceeasi masura. Ii doresc acestui " guler maro" sa nu se sugrume singur din cauza gulerului ( ca sa nu spun mintii sale ). Poate fi prea stramt. Poate se muta " Descult " in "Ciulinii Baraganului" .... Ii doresc " succesuri" !
  • Like 0
 • Cata diplomatie... Mai ales de la unul care are in fotografie gulerul gri-sobolaniu.
  • Like 1
 • Filbert check icon
  Bah soferu' lu' voicu, vezi ca regiile de stat, si bag aici si pesedeaua voastra, nu numai ca sint gauri negre de zeci de ani da' nici nu platesc contributiile de stat pentru angajati.
  • Like 2
 • Dar voi unde faceți școlile de vara? De unde aveți bani, mai borfasilor?
  • Like 0
 • PSD-ul si bugetarii au acelasi comportament si randament.
  • Like 1
 • Mda, asaltul continuă. Trebuie un vinovat care sa justifice ticăloșiile lor. Prin rotatie :Soros, Cioloș, multinaționalele mai nou și cu Dacia în frunte, BNR, masonii, evreii, oculta mondială. Idioții mai pun botul și la câte un Kekistan... Chiar m-am mirat ca Radu si/sau Costel n-au avut nimic de zis despre Kekistan...
  Later edit: am uitat de ticăloșii de patroni dar am citit articolul cu Olguța și musai să completez, sa nu rămână săracii pe din afară. .
  • Like 4
 • check icon
  Pai decat sa dea banii gusatilor lu' misa mai bine-i investesc in pregatirea personalului...ce nu spune soferul lui Voicu e ca el n-ar avea acces nici din postura de chelner la astfel de evenimente.Astea se organizeaza dupa un an de munca,nu de latrat pe holurile parlamentului...
  • Like 2
 • As vrea sa-i spun acestui latrau ca fratele meu are de unde plati taxele la stat tocmai pt.ca multinationalele fac team building-uri la pensiunea lui,ca daca ar fi dupa firmele romanesti- faliment ar scrie pe usa pensiunii!!!
  • Like 3
 • Gion check icon
  Alooo! Lacheul a inceput sa vorbeasca? Treci si fa plinul ca te asteapta nen-tu Voicu.
  Hai mars la treaba, slugoiule!
  later edit :
  Ia uite lacheule aici : http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/psd-bucuresti-pe-lista-angajatorilor-care-nu-au-platit-cas-si-cass-826553
  • Like 3


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult