Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Simona Halep, decorată de Klaus Iohannis: „De azi înainte când spui Halep spui România și când spui România spui Halep”

Simona HAlep - Klaus IOhannis

Preşedintele Klaus Iohannis decorat-o, marţi, pe Simona Halep cu Ordinul Naţional Steaua României, în grad de cavaler, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni, după ce sportiva a câştigat turneul de la Wimbledon.

„Avem în față o mare campioană care a oferit nu doar momente de bucurie, ci și un exemplu de neprețuit. Ați scris o pagină importantă din istoria tensiului în doar 55 de minute datorită talentului, pasiunii, perseverenței”, a spus președintele Klaus Iohannis.

„A fost mai mult decât un meci, a fost o lecție de concentrare, de forță fizică și psihică, de o uriașă ambiție. Ne-ați demonstrat tuturor că prin efort constant și pasiune se pot obține performanțe deosebite pe scena mondială a sportului”, a subliniat Klaus Iohannis. 

„De azi înainte când spui Halep spui România și când spui România spui Halep”, a spus președintele Klaus Iohannis.

„Este o mare onoare, este o recunoștere și o prețuire față de munca mea. Sper, prin aceste rezultate, să-i inspir pe toți copiii, să le transmit dorința și plăcerea de a practica acest sport care te ajută să te dezvolți nu numai în cariera sportivă, ci și în cea personală. Vreau să le mulțumesc părinților, familiei că au fost alături de mine de fiecare dată, antrenorilor pe care i-am avut de când am început tenisul”, a spus Simona Halep. 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu stiu cum e la alte popoare dar poporul roman nu are repere de netagaduit in niciun domeniu. Empatiile personale sunt aduse la rang de generalitate. Mereu se fac confuzii impardonabile si eroarea devine reper considerat pozitiv. Stiu ca voi fi catalogat cu rautate dand exmplul de mai jos, fiind si de data recenta.
  Nu observam cum cineva repeta cu obstinatie ca e mandru ca e roman, chiar daca in vene nu are sange pur romanesc. Victoriile personale intr-un anumit domeniu sunt cadouri pentru tara cica. Aplaudam chiar. Altcineva spune ca rostind un nume de cetatean roman acesta se confunda cu numele tarii si invers!.
  Personal cred ca lucrurile trebuie apreciate de maniera urmatoare:
  O mare victorie in sport ramane un MERIT PERSONAL DE NETAGADUIT si poate fi aplaudat, laudat etc., pana la decorarea cu MERITUL SPORTIV! (CU PUTIN ANI IN URMA UN SPORTIV ROMAN A FOST PREMIAT DE FEDERATIA RESPECTIVA CU 30.000 DE EURO ADAUGANDU-I LA CELE CATEVA MILIOANE CASTIGATE PRIN MERIT PERSONAL).
  STEAUA ROMANIEI TREBUIE ACORDATA CETATENILOR DIN ORICE DOMENIU AL VIETII SOCIALE CARE AU ADUS BENEFICII NEPRETUITE STATULUI ROMAN SI CETATENILOR ROMANI sau CARE AU ACTIONAT DIRECT PENTRU ROMANIA SI NU IN NUME PERSONAL.
  • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult