Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Simona Halep, decorată de Klaus Iohannis: „De azi înainte când spui Halep spui România și când spui România spui Halep”

Simona HAlep - Klaus IOhannis

Preşedintele Klaus Iohannis decorat-o, marţi, pe Simona Halep cu Ordinul Naţional Steaua României, în grad de cavaler, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni, după ce sportiva a câştigat turneul de la Wimbledon.

„Avem în față o mare campioană care a oferit nu doar momente de bucurie, ci și un exemplu de neprețuit. Ați scris o pagină importantă din istoria tensiului în doar 55 de minute datorită talentului, pasiunii, perseverenței”, a spus președintele Klaus Iohannis.

„A fost mai mult decât un meci, a fost o lecție de concentrare, de forță fizică și psihică, de o uriașă ambiție. Ne-ați demonstrat tuturor că prin efort constant și pasiune se pot obține performanțe deosebite pe scena mondială a sportului”, a subliniat Klaus Iohannis. 

„De azi înainte când spui Halep spui România și când spui România spui Halep”, a spus președintele Klaus Iohannis.

„Este o mare onoare, este o recunoștere și o prețuire față de munca mea. Sper, prin aceste rezultate, să-i inspir pe toți copiii, să le transmit dorința și plăcerea de a practica acest sport care te ajută să te dezvolți nu numai în cariera sportivă, ci și în cea personală. Vreau să le mulțumesc părinților, familiei că au fost alături de mine de fiecare dată, antrenorilor pe care i-am avut de când am început tenisul”, a spus Simona Halep. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu stiu cum e la alte popoare dar poporul roman nu are repere de netagaduit in niciun domeniu. Empatiile personale sunt aduse la rang de generalitate. Mereu se fac confuzii impardonabile si eroarea devine reper considerat pozitiv. Stiu ca voi fi catalogat cu rautate dand exmplul de mai jos, fiind si de data recenta.
    Nu observam cum cineva repeta cu obstinatie ca e mandru ca e roman, chiar daca in vene nu are sange pur romanesc. Victoriile personale intr-un anumit domeniu sunt cadouri pentru tara cica. Aplaudam chiar. Altcineva spune ca rostind un nume de cetatean roman acesta se confunda cu numele tarii si invers!.
    Personal cred ca lucrurile trebuie apreciate de maniera urmatoare:
    O mare victorie in sport ramane un MERIT PERSONAL DE NETAGADUIT si poate fi aplaudat, laudat etc., pana la decorarea cu MERITUL SPORTIV! (CU PUTIN ANI IN URMA UN SPORTIV ROMAN A FOST PREMIAT DE FEDERATIA RESPECTIVA CU 30.000 DE EURO ADAUGANDU-I LA CELE CATEVA MILIOANE CASTIGATE PRIN MERIT PERSONAL).
    STEAUA ROMANIEI TREBUIE ACORDATA CETATENILOR DIN ORICE DOMENIU AL VIETII SOCIALE CARE AU ADUS BENEFICII NEPRETUITE STATULUI ROMAN SI CETATENILOR ROMANI sau CARE AU ACTIONAT DIRECT PENTRU ROMANIA SI NU IN NUME PERSONAL.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult