Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Simona Halep, după retragerea de la Doha: „Sunt foarte supărată, durerea a fost insuportabilă”

Simona Halep, Quatar

Calificată în semifinalele turneului de la Doha, Simona Halep a fost nevoită să se retragă din competiție din cauza durerii de la piciorul drept. O durere insuportabilă, după cum a declarat sportiva: „Sunt foarte supărată, durerea a fost insuportabilă”, a declarat Simona Halep.

Aceasta a povestit în conferință de presă că nu s-a refăcut după accidentarea de la Melbourne. „M-am retras pentru că era periculos dacă forţam. E acelaşi picior de la Melbourne. Azi a fost mai rău şi din acest motiv am luat această decizie, deşi nu a fost usor. Am stat doar câteva zile, medicul mi-a zis că am nevoie de mai multe zile de recuperare", a spus Simona Halep, citată de Digi Sport.

Nu este sigură dacă va mai putea juca la Indian Wells. „RMN-ul a dezvaluit că am o tendinită la al 4-lea deget. Aşa că trebuie să am grijă de această problemă şi să mă gândesc mai întâi la sanătate. Astăzi a fost mai rău şi de asta am luat această decizie. Cu siguranţă nu mai joc nimic până la Indian Wells. O să văd înaintea turneului dacă o să pot juca acolo, pentru moment nu pot să spun nimic”, a declarat ea.

C.T. Popescu: Abandonul face parte din sport

Cristian Tudor Popescu a spus la Digisport că nu avea sens ca sportiva să forțeze și că, pentru a câștiga meciul cu Garbine Muguruza trebuia să fie în formă maximă.

„Problema cu glezna o urmăreşte de mai mult timp pe Simona. Este punctul slab al Simonei. Se pare că din pricina unei poziţii foarte joase pe care o adoptă uneori la rever, atunci când ajunge in extremis, din pricina acestei poziţii. Are de suferit cu glezna şi genunchiul. Simona şi-a mâncat din măduvă în ultimele două meciuri de la Australian Open. A depăşit linia roşie. Încep să fie afectate părţi ale corpului, în special încheieturile.

După meciul cu Sevastova avea deja probleme. A continuat alergarea după o scurtă, nu a frânat. Nu pot decât să admir modul în care Simona şi Andrei Pavel au judecat şi jucat finalul meciului cu Bellis. Dacă nu câştiga acel game, probabil că abandona. Nu ar mai fi făcut faţă nici măcar 10 minute. Trebuia să câştige acel game. Maturitatea cu care Simona a servit e remarcabilă. A încheiat meciul cu lovitură decisivă. Asta este. Rezistenţa fizică face parte din tenis. Abandonul în tenis face parte din joc. Trebuie să rezişti la ritmul turneelor, un an de zile. Fetele s-au plâns că e prea mult pentru ele, dar asta face parte din joc”, a spus jurnalistul citat de digisport.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • E total de neânţeles cum de nu se găseşte nimeni în echipa (anturajul???) Simonei care să-i explice cât de important este să te refaci TOTAL înainte de a te expune eforturilor deosebite implicate de jocul ei. Am fost în ultima vreme martorii unor bâlbâieli penibile pe teme joc-nu joc la următorul turneu. Dar până la urmă joc, pentru că mă simt mai bine. Oare ce medici sunt ăia care nu reuşesc să îi explice Simonei când va fi vindecată pentru a putea relua antrnementele? Monştrii sacrii (Federer, Nadal, Djokovici, Murray) şi-au luat "concedii medicale" de luni de zile, jumătăţi de an pentru că au înţeles că nu e altă cale. La Simona ce observăm? Se scuză că n-a mai putut juca de durere. Faţă de cine s-o scuza? Ce atitudine e asta?

    Simona, toţi cei care te admiră î-ţi doresc să revi la joc doar atunci când eşti complet recuperată fizix. Nu te mai expune prosteşte în speranţa că poate ţine! Nu ţine, iar cu sănătatea nu te joci căci e doar una.
    • Like 0
  • Mihai check icon
    este greu de inteles cum un sportiv ajuns la asemenea nivel (nr 1 mondial) sa nu aiba in staff un medic profesionist care sa o ajute in asemenea cazuri! aceste bajbaieli cu accidentari/retrageri nu fac decat sa arate ca nu are staff profi si deasemenea anturajul o trage in jos! e pacat Simona sa nu beneficiezi maxim de faptul ca ai ajuns in top!!!
    • Like 0
  • Iubesc Romania si pe Simona Halep la fel cum Bucurestiul si protagonistii sai au facut copy/paste cu marea majoritate a oamenilor decenti inca locuitori al acestei tari patronate de SFANTUL ! (ironic)
    • Like 1
  • Pacat! Insa domnisoara Simona a avut dreptate sa se retraga si poate are nevoie de un timp mai mare pentru ingrijire si refacere pentru a ne dovedi apoi maiestria si talentul ei, lucruri de care ne-a convins.
    • Like 0
  • Nu înțeleg de ce și-a pus în pericol sănătatea participând la Doha dacă nu se vindecase complet după Melbourne (locul 2 nu îi era amenințat) !
    • Like 1
    • @ Mihai Grecu
      O inteleg perfect...vrea sa fie Nr. 1. Simte ca poate sa fie din nou liderul mondial și ca poate sa înfrunte orice adversară. Însă glezna este mai importantă. Și Nadal , și Djokovich au luat pauza după accidentari iar la nivelul acesta este normal.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult