Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Simona Halep vs Garbine Muguruza 6-7(8-10) 5-7 în semifinala Australian Open. Cristian Tudor Popescu: Ce să-i faci când joacă în felul acesta Garbine Muguruza?

Simona Halep - AUstralian Open

Foto Guliver/Getty Images

„Nu este o veste tristă” că a pierdut Simona Halep, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24

„Simona a jucat foarte bine, sunt puține lucruri pe care i le-aș putea reproșa, poate doar serviciul doi. A fost ceva mai moale decât în meciurile anterioare, ceea ce i-a permis Muguruzei să i-l atace de multe ori cu returul. Tactic a jucat foarte bine, asa cum a stabilit cu Darren Cahill. A atacat, și-a asumat atacuri, are acea componentă ofensivă așa cum a avut acum doi ani tot aici, la Melbourne”, a precizat gazetarul.

„De cealaltă parte, am avut o Garbine Muguruza la cel mai înalt nivel al acestei mari jucătoare. După o perioadă foarte lungă de joc prost - am văzut-o pe Garbine pierzând în mod dezolant meciuri, aproape că sunt ani de când ea nu a mai jucat atât de bine -, și-a revenit la nivelul ei maxim jucătoarea spaniolă. A făcut multe lovituri direct câștigătoare, dar Simona le aștepta, știa că vor veni. Surpriza a fost determinarea ieșită din comun a Garbinei de a alerga după mingi ca și pierdute. A scos un număr impresionat de astfel de mingi și unele dintre ele cu noroc. Norocul face parte din joc, dar norocul nu vine decât atunci când îl încerci, când îl cauți. S-a dus în extensie totală, să se rupă, și le-a trimis cumva, unde-o fi să fie și au intrat. Au fost 4-5 mingi de genul acesta și i-au dat sentimentul Simonei că e nedreptățită. De aceea a rupt racheta”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul a adăugat că Simona Halep „a fost bună, concentrată, compactă.”

„N-am ce să-i reproșez, dar ce să-i faci când joacă în felul acesta Garbine Muguruza? A servit extraordinar, au fost nenumărate mingi de break. Muguruza a servit de fiecare dată excepțional și a reușit să remonteze”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

„Muguruza este o mare jucătoare care, atunci când începe să se adune, bate pe oricine. Să ne amintim finala de la Roland Garros, când a bătut-o pe Serena Williams. Nu avem de ce să fim triști, Simona a făcut un turneu foarte bun la Australian Open. Are perspective foarte bune alături de Darren Cahill în acest an”, a precizat gazetarul la Digi24.

STIREA INITIALA

Simona Halep vs Garbine Muguruza 6-7(8-10) 5-7  în semifinalele Australian Open. Iberica ajunge în finală.

În pauza dintre primele două seturi, Simona Halep a avut o descărcare emoțională și a dat de mai multe ori cu racheta de pământ, până când racheta s-a rupt.

Foto captura TV

Foto captura TV

În finala Australian Open, iberica o va întâlni pe Sofia Kenin, care a trecut cu 7-6(6), 7-5 de Ashleigh Barty.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Bună seara, aș dori să încep prin a le felicita pe ambele jucătoare, pentru că ne-au oferit nouă, telespectatorilor, un meci bun-calitativ, demn de o semifinală AO. Gabrine a avut încă de la început acest avantaj “de natură biologică”, măsurând 1.82, spanioloaica a reușit cu ușurință să trimită aceaste proiectile de peste 170 km pe oră. Aceasta din urmă reușind nu mai puțin de 10 ași în comparație cu Simona care a realizat doar 2. Un alt factor decisiv au fost punctele câștigate la fileu, unde Muguruza a urcat nu mai puțin de 30 de ori, câștigând 20 dintre acestea, de partea cealaltă Simona câștigând, doar două puncte dintr-un total de doar cinci încercări. Tactica Simonei nu a fost foarte diferită de alte meciuri și de aceea a putut fi citită destul de ușor, aceasta încercând lovituri cât mai aproape de linia de fund și schimburi îndelungate care urmăreau mai degrabă erorile neforțate ale adversarei, care nu au fost deloc puține, mai exact 44 la număr. Jocul defensiv, uneori temător în momentele cheie, al Simonei nu a dat astăzi roade, împotriva stilului ultra-agresiv al Muguruzei, dar chiar și așa jucătoarea noastră a avut 87 de puncte câștigate, cu doar 3 mai puțin decât adversara ei. Poate că, pe o altă suprafață, pe o altfel de vreme, pe un alt continent sau intr-o altă dimensiune Simona ar fi învins astăzi. Dar chiar și după această înfrângere, trebuie să îi mulțumim Simonei pentru că este printre puținii români, care reușesc să mai trezească acestă unică și de nedescris emoție în sufletele noastre.
    • Like 0
  • E OK. A fost un meci frumos, pe muchie de cutit.

    Daca Simona nu ar fi jucat, as fi zis - mai ales ca am stat cam treaza zilele astea sa o vad.

    Pacat de nervozitate, inca n-a scapat de ea. Poate daca mai rezista 3-4 game-uri o intorcea pe Muguruza, si vedeam un set 3.

    Desi nu stiu daca ma mai tinea inima, mai ales ca Eurosport Player a avut un lag groaznic exact cand conta mai mult :)
    • Like 0
  • Imi dau si eu o parere de nespecialist, dar de om care a jucat mult tenis (destul de bine) ca amator, chiar si prin campionatele marunte pe echipe din Bucuresti. Cred ca meciul l-a pierdut in setul 2, cand la 5-4, Simona servea pentru set. Si l-a pierdut la acel smash din apropierea fileului la acel lob inalt. Simona a trimis mingea practic in orb, la mana Muguruzei. E un lucru pe care nu-l pricep : de ce sa lovesti mingea din aer cand poti s-o lasi sa cada si s-o lovesti atat de tare incat sa ajunga practic in tribune ? Pentru ca asa ai timp sa observi destul de clar si pozitionarea adversarului. Am observat ca baietii fac mai des acest lucru decat fetele. Iar pe Simona am vazut-o de multe ori lovind mingea in acest fel, adica prost, la aceste loburi. Bineinteles ca in niciun caz nu putem sa-i negam meritele Muguruzei.
    • Like 2
    • @ Vladimir Marton
      S-a enervat si s-a grabit un pic, si da, are anumite lovituri la care e vulnerabila.

      Din nefericire.

      Am vazut meciul din Spania, deci comentariu spaniol, si se bucurau de fiecare data cand Simona se grabea sa serveasaca sau sa loveasca...Pentru ei era de bine, dar lovitura despre care vorbiti dumneavoastra a fost una dintre cele la care s-a grabit - comentatorii spanioli inchepusera sa chiuie deja.

      Muguruza a facut un turneu extraordinar, la fel si Simona.
      • Like 1
  • mike mike check icon
    Va fi o finala de rahat, fara Simona, fara o jucatoare ca Serena, fara Barty, fara Osaka. Muguruza s-a trezit brusc la viata, venind de pe nu stiu ce loc, dar iata ca a prins o zi buna si a castigat. Bravo, felicitari Muguruza! Trebuie sa fii fair-play indiferent de situatie, nu-i asa?. Muguruza a aplicat o tactica pe care am mai vazut-o cred pe la Djokovici, aceea in care forteaza in tie-break-uri si castiga. Ori Simona joaca constant tot meciul, fiecare minge. Simona mi s-a parut obosita fizic un pic. Pentru mine Simona a castigat! Jocul ei este acum la alt nivel si trebuie sa se gandeasca la lucruri de finete atunci cand intalneste alte jucatoare, deoarece fiecare incearca s-o invinga si sa-i gaseasca brese in jocul ei.
    • Like 1
    • @ mike
      Ce ”finețe” când (deși cu pretenții) te comporți adesea ca un debutant ? Inconstanța în concentrare, plus lipsa vederii ”panoramice” sau neglijarea avantajului conduce adesea la situația în care Simona face ea o parte din punctele adversarei ! În consecință, Simona trebuie să depună un efort dublu/triplu pentru a câștiga ! Nu pot uita situația din ghemul 5 (la 2-2 și 15-0 pe serviciul ei) când și-a trimis adversara pe diagonală, la colț, iar când se urma să plaseze lovitura (având tot terenul liber în față) ea trimite mingea exact unde se afla adversara iar acel punct l-a pierdut în faza următoare !! În loc să trimită mingea pe longline și să facă punct pentru 30-0, scorul a ajuns la 15-15 ! Repetate, astfel de performanțe a condus la uzura fizică (oboseală). De asemenea, multe începuturi de ghem le-a jucat fără concentrare astfel încât pe urmă se consuma pentru recuperarea punctelor prea ușor pierdute. La experiența ei, asemenea minusuri sunt foarte surprinzatoare. În plus, a avut posibilitatea să încheie tie-break-ul dar lipsa de concentrare din acele momente decisive a ”ajutat-o ” să piardă cu brio primul set. În setul 2, la 4-3 și la serviciu, a ”reușit” să piardă ghemul astfel încât în loc de 5-3 s-a ajuns la 4-4 ! Încă n-am văzut pe cineva să piardă atâtea ghemuri în mod atât de facil ! În aceste condiții, nu ne mai mirăm când aflăm că și alți (tele)spectatori închid televizorul și aruncă telecomanda, exasperați de comportamentul ilogic al Simonei !
      • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult