Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Simona rămâne să țină steagul sus

Formula sfertului Simonei cu Irina a fost aproape matematică: Irina e mai puternică, lovește tare, dar din așezare, Simona e mai iute, dă bine din mișcare. 

În primul set, Simona a reușit s-o plimbe pe Irina stânga-dreapta și a venit în față pe fiecare minge mai scurtă, finalizând cu drive volé. În plus, serviciul Irinei a fost moale și ezitant, ceea ce i-a permis Simonei să ia controlul punctului cu returul sau să finalizeze direct. 

În setul 2, Simona a alunecat psihic așa cum se întâmplă să aluneci pe tușa de plastic a terenului. 

S-a rupt de meci, a făcut multe neforțate, a servit prost. La 0-3 Darren Cahill a intervenit, reamintindu-i ce știa foarte bine că are de făcut. Simona a mai pierdut însă un ghem și s-a văzut că abandonează setul, concentrându-se pentru decisiv.

Aici schema Cahill, crosuri scurte, ca s-o oblige pe Irina să alerge mult, a fost pusă în aplicare perfect. Irina a încercat să dea tare și direct, dar n-au mai ținut-o nici psihicul, nici fizicul – era al 4-lea set decisiv consecutiv jucat în acest turneu.

Simona a încheiat superb și semnificativ, cu avansare la fileu și rever din săritură Rios în lung de linie. Mă bucură mult faptul că a făcut iarăși, ca și în meciul cu Bacsinszky, puncte venind în față, 7/9.

Ce-a declarat însă Simona după meci, nu mi-a plăcut. Chiar dacă sunt amândouă românce și coechipiere la națională, nu-i obligatoriu ca Irina și Simona să se îmbrățișeze și să se pupe la fileu, după ultima minge. Competiția e dură și poate să nu lase loc de altceva, așa că atingerea protocolară a mâinilor la sfârșit subsemnatul n-o pot reproșa niciuneia.

Dar să declari că setul 2, câștigat de Irina cu 6-0, e „un cadou de Paște”, asta înseamnă aroganță și jignire. Simona nu ar fi trebuit să spună așa ceva nimănui, darmite unei colege de echipă. Cu atât mai mult cu cât nu e adevărat: până la 4-0, pe fondul căderii Simonei, Irina și-a ridicat jocul, a dominat prin tăierea schimburilor cu „torpile” la linie, a servit mai bine.

Supărarea Simonei, că Adrian Cruciat, antrenorul Irinei, face coaching (sfaturi, îndemnuri) din tribună între puncte se putea concretiza regulamentar printr-o sesizare adresată arbitrei, care să-l avertizeze pe Cruciat, dacă considera că e cazul. Nu să i se plângă lui Darren Cahill, în auzul tuturor – o copilărie arțăgoasă.

Nici ce-a zis Irina „Poate și echipa ei a fost într-un fel, dar nu vreau să discut și să intrăm într-un scandal” nu-i frumos, pentru că e retorică de „politician” – aș putea să vă spun eu mai multe, dar mă abțin, sunt o doamnă – țintind să arunce, la „paritate”, o umbră asupra lui Cahill, al cărui comportament a fost întotdeauna impecabil, chiar rezervat.

Declarația care ar trebui să închidă incidentul este cea a sfătuitorului Irinei, Adrian Cruciat: „Simona a fost mai bună și a meritat victoria”.

Sorana și Patricia au părăsit turneul cu capul sus, au jucat bine, dar adversarele lor, puternicele Cibulková și Stosur, au jucat și mai bine. Felicitări fetelor, și antrenorilor lor, Marius Comănescu și Răzvan Sabău.

Împreună cu băieții, Horia Tecău și Florin Mergea, care luptă azi în sferturi, Simona rămâne să poarte steagul mai sus la Madrid și pentru Irina, Sorana și Patricia...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult