Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Șoc, virus și vaccinul liber

● Avocații dnei Pintea zic că a avut un șoc deoarece i s-au pus cătușe. Probabil că dânsa are alergie la metal. Asta ar explica faptul că nu a avut niciun șoc la vederea pungii cu șpagă, dimpotrivă, a exclamat „Supertare!”: era vorba de bancnote, nu de monede de 50 de bani.

● Boala de piele a aceleiași doamne Pintea, care nici aia nu e a ei, i-au băgat-o băieții din statul paralel, s-a agravat brusc în contact cu aerul din arestul Poliției. Drept care, se tot cere la spital, de unde e trimisă de medici retur în arestul Central. Asta pentru că a greșit spitalul: dacă ajungea la Floreasca, o țineau până la prescrierea faptei. 

● Sau, dacă vrea să scape de arest, nu înțeleg de ce nu i se găsește distinsei doamne un coronavirus. Ca să fie trimisă acasă, în izolare. Ba cred că merge şi fără virus. Ar fi destul ca doamna ex-ministru să ajungă la domiciliu şi îi trec toate alea, așa cum i-au venit.

● Poate că i-a cauzat la șoc și suspendarea din PSD. În loc să năvălească toată conducerea, fie și interimară, la judecătorie alături de ea, ca în vremurile bune, auzi, Ciolacu n-o scoate din arest, o scoate din partid pe biata femeie. Și dacă se dovedește că-i nevinovată?!

Păi, atunci, rezultă că e singura cetățeancă cinstită din țara asta, restul românilor fiind, potrivit declarației dnei Pintea pe când era ministru al Sănătății, „un popor de infractori”.

● Nu reușește să dibuiască nici Poliția, nici ministerul Mediului, nici Primăria Capitalei cine și ce a ars în noaptea de duminică spre luni de a intoxicat Bucureștiul. E și greu, că ascultați ce vă spun eu, i-au ars băieții din statul paralel pă morții cu cornovirus, care sunt mulți rău, nu cum mint ăștia.

Vine Apocalipsa! În așteptarea ei, australienii au cumpărat toată hârtia igienică din magazine, francezii și italienii se bat pe romanul „Ciuma”, al lui Albert Camus, iar la noi conservele de ciorbă de burtă și fasole cu cârnați încă n-au dispărut cu totul de pe rafturi. O s-ajungem, doamne ferește și apără, să n-avem ce pune pe masă la câte pomeni și parastase are să fie!

● Dacă n-avem mașini pentru a înlătura poluarea care este, avem în schimb utilaje pentru dat zăpada care nu este. Plătite cu zeci de mii de euro pe fiecare zi de stat la soare. La banii ăștia, firma care deszăpezește sectoarele 1 și 2 ale Capitalei ar trebui să furnizeze și zăpada. 

 ● Nemții îi numesc pe speriații de virus care golesc magazinele „Hamsterkauf” – șoareci cumpărici. Presa din vremea lui Ceaușescu, încercând să justifice lipsa alimentelor din galantare, vorbea despre „hârciogii care stochează mâncarea”!

● Parlamentarii s-au speriat că pierd voturi și o lasă moale cu vaccinarea obligatorie. Poate au dreptate: omul trebuie să poată alege liber. Prin urmare, aș propune un singur vaccin, liber, numai la cerere: vaccinul contra prostiei. Stimați Republicani, cam câți concetățeni credeți că și l-ar face de bunăvoie?

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu ma intereseaza vaccinarea obligatorie sau nu. Ce ma doare este ca maestrul CTP nu vrea sa vada si parte goala a paharului unei obligativitati medicale bazata pe securitatea publica.
  "Sănătatea publică a avansat cu siguranță foarte mult pe parcursul secolului XX, dar guvernele din multe țări, chiar democratice, au abuzat uneori de puterea lor în această problemă, impunând politici sanitare și eugenice care încalcă drepturile persoanelor. Acesta a fost cazul încă din 1927 în Statele Unite, când Curtea Supremă s-a bazat pe legalitatea vaccinării obligatorii pentru a impune, tot prin prin lege, sterilizarea forțată; este încă în ziua de azi, în Africa, acolo unde tinere fete sunt aproape nevoite să primească implanturi contraceptive în numele politicilor publice de control demografic."
  Asta ar fi OK? Ce ar urma? Inchisoare daca avortezi?
  Sa va aduc aminte de H.G. totalitar emisă în anul 2002 şi a prevăzut „Iodarea universală a sării”? Ce siguranta publica e aici? Care sunt efectele dupa 20 de ani?
  Dar de ce sa ne miram atat cand singurele afaceri care merg cu adevărat în România sunt farmaciile şi pompele funebre...
  • Like 0
 • Io cred ca printre morTZii de corona arsHi, au fost idesatZi si caZtiva vii - victime colaterale, bai tovarasHi.
  • Like 0
 • Afirmatia domnului Cristian Tudor Popescu prin care sustine ca o persoana nevaccinata poate transmite virusul si ar pune in pericol siguranta cetatenilor ,nu este adevarata.
  Un om vaccinat poate transmite virusul la fel ca unul nevaccinat ,o persoana vaccinata este purtatoare de virus in continuare si il poate transmite.
  Vaccinarea poate ajuta doar la imunitarea persoanei vaccinate si are doar rolul sa produca anticorpii necesari pentru ca organismul sa lupte cu virusul .
  Pentru ca vaccinul in definitiv este un virus "amortit" introdus in organism pentru a fi recunoscut de acesta si a produce anticorpii ,ca in momentul aparitiei virusului "adevarat" organismul deja sa fie pregatit ,
  Conditia este ca sa fie din aceiasi tulpina ,pentru ca daca virusul a suferit o mutatie acesta nu mai are efect.
  Dar problema romanilor este numai una de incredere si din acest motiv se opun vaccinarii.
  Ei stiu ca toate legile "obligatorii" sunt facute de parlamentul nostru doar pentru ca cineva sa se imbogateasca prin vanzarea acestor vaccinuri.....adica sa fie o apa chioara fara nici un efect .
  Si avand in vedere ca medicii si asistentele nu se vaccineaza ci mai si vand vaccinurile pe piata neagra ,intaresc argumentul.
  Si mai avand in vedere ca 4 din 5 reclame la televizor sau radio sunt la medicamente si "suplimente alimentare" ,sunt intrunite toate conditiile pentru care romanii trebuie sa se apere singuri impotriva acestei medicamentatii in masa a populatiei ,dar care trece neobservata de ministerul sanatatii.
  Sa lasi industriile farmaceutice sa intoxice populatia cu tot felul de pastile ,in tari civilizate ar fi numit genocid.
  Pe orice canal tv auzi la nesfarsit fraza : "Acesta este un medicament ,cititi cu atentie prospectul".......si cu fraza asta vor sa se spele pe maini ca au prevenit populatia de la o intoxicare in masa ?....ne insulta inteligenta.
  • Like 0
 • Cata blandete, delicatete si bunatate radiaza chipul ziaristului CTP, ! Sunt sigur ca acele articole pline de ura si incrancenare impotriva unei femei nu i se pot atribui, ele fiind contrafacute sau contrasemnae. Bunul nostru ziarist va protesta vehement !
  • Like 1
 • CTP, tocmai ți-am urmărit cu mare neplăcere dejecțiile de pe Digi24, referitoare la cei care se opun vaccinării forțate. Cică sunt proști, criminali și religioși pe deasupra. Nimic despre drepturile omului, pe care îndrăznești să le invoci în alte emisiuni, nimic despre dictatură, pe care cică tu o urăști. Nu o urăști, ți-e dragă dictatura — să nu mai îndrăznești să vorbești despre democrație!

  Pentru mine este limpede ca cristalul, nu ești doar un cățel care se gudură la cei care-l plătesc, ești un superticălos! Trebuia să-mi dau eu seama de asta încă din 28 aprilie 2017, la emisiunea „Avocatul Diavolului” despre vaccinarea obligatorie: în timp ce la toate emisiunile intrau pe post păreri pro și contra, la respectiva emisiune n-ați lăsat în direct decât părerile pro, NICIUNA CONTRA!
  Prost nu ești, deci nu poți fi decât ticălos. Sau mă rog, mai rămâne varianta de agent acoperit — papagalul cu IQ care împrăștie ideea.

  Ai preluat și tu minciunile corectitudinii politice, cum că cei care nu se vaccinează îi îmbolnăvesc pe ceilalți! Ceilalți vaccinați — ha-ha, ce glumă bună, păi dacă-s vaccinați cum de se mai îmbolnăvesc?
  Auzi ce-ai mai zis tu: cică cei nevaccinați împrăștie boli!!! Măi ticălosule, bolile le răspândesc oamenii bolnavi, fie că-s vaccinați fie că nu-s! De exemplu, un vaccinat de gripă poate răspândi chiar gripă, fix ca un nevaccinat!
  Altă ticăloșie: cică „care-i problema că sunt și efecte adverse? Oricum la o operație semnezi că poți să mori”. Superticălosule, știi foarte bine că o operație o poți accepta sau nu, în schimb la vaccinarea forțată nu poți alege, trebuie să mori sau să fii schilodit, pentru că așa te obligă legea!
  Altă minciună: cică cei care merg în altă țară sunt blocați în aeroporturi dacă nu sunt vaccinați! Unde s-a întâmplat așa ceva, că eu n-am cunoștință? Numai minciuni...

  E clar că Drepturile Fundamentale ale Omului nu mai au nicio valoare pentru tine, că dreptul la integritate corporală, dreptul LEGAL de a refuza un act medical, toate astea nu mai reprezintă nimic pentru tine. Ele nu trebuiesc acordate pentru proști, pentru religioși, pentru cei care judecă diferit sau au alte idei...
  Nu mi-am imaginat că cineva atât de inteligent ca tine se poate scrânti atât de tare la cap. Ai ajuns ca Ion Iliescu, să-ți alegi principiile în funcție de interese. Rușine, CTP!

  Cu siguranță cuvintele lui Benjamin Franklin nu mai înseamnă nimic pentru tine, dar poate reușesc să te facă să vezi cât de rău și de ticălos ai ajuns:

  "Those who want to give up essential liberty to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety."

  Does it ring a bell, Judas?
  • Like 2
  • @ Horia Pelle
   Mare este gradina ta Doamne ! ,, Amice ,, , iti lipsesc cei 7 ani de acasa .Folosesti un vocabular suburban si argumente false (De exemplu :dreptul de a refuza un act medical o poate face un adult si acela daca este in deplinatatea functiilor mintale , pe cand un minor nu poate lua asemenea decizii. A lua decizii ptr. el persoane cu o educatie precara .ignorante sau fanatic religioase este inacceptabil ptr. un om rational). Ramai cu satisfactia meschina ca ai aruncat cu noroi intr-un om valoros ca CTP ,crezand ca ai facut mare grozavenie.
   • Like 5
  • @ Horia Pelle
   Parerist check icon
   Olivia, tu ești?
   Vezi ca argumentele sunt răsuflate, chiar pe Republica ai primit multe răspunsuri.
   Ignoranța ta nu-i un argument. Ia vezi ce-ți trebuie ca sa intri în Africa de Sud de exemplu. Sau multe dintre tarile tropicale.
   În bula ta bolile infecțioase sunt o chestie teoretica, despre care ai auzit pe iutub. În multe alte locuri din lume sunt încă o realitate.
   • Like 2
  • @ Parerist
   Aveti perfecta dreptate .Din nefericire ,unii nu numai ca sunt ignoranti ,dar mai si insulta in mod gratuit alti oameni ,doar pentru faptul ca nu sunt de acord cu parerile acestora.
   • Like 1
 • Nu stiu de ce ne certam. Din fericire, si pentru noi, si pentru ei, militantii impotriva vaccinarii sunt, statistic putini. E adevarat ca sunt foarte vocali, dar pana la urma sunt neinteresanti.

  Problema majora a vaccinarii in Romania nu vine de la apostolii doamnei Steer, ci de la faptul ca desi rata natalitatii scade de la an la an, majoritatea copiilor care sunt nevaccinati nu sunt nevaccinati pentru ca nu vor parintii, ci pentru ca dozele de vaccin sunt insuficiente, chiar si in buricul targului.

  Cat despre Sorina Pintea, da, prezumtia de nevinovatie exista TEORETIC pana la o condamnare definitiva in instanta. Dar nu stiu cati dintre cei care considera ca doamna respectiva e tratata cu metode securiste ar sari sa ia aceeasi pozitie de innocent until proven guilty pentru Gheoghe Dinca.
  • Like 2
  • @ Maria Zamfir
   Parerist check icon
   Anti vaxxerii nu-s nici măcar rezultatul doamnei steer, ci ai algoritmilor iutub si feisbuc. La fel ca flat eartherii.
   Iutub atunci când îți "miroase" of înclinație, prima propunere care ți-o face nu e una mai moderata ci una mai radicala.
   • Like 2
 • Ada check icon
  Aveti ceva probleme cu site-ul: se dubleaza comentarile.
  • Like 0
 • In legatura cu problemele de sanatate ale d-nei Pintea imi amintesc ca dl Iliescu spunea ca pe Domnul Coposu l-a ajutat perioada de detentie sa-si rezolve problema greutatii excesive care l-ar fi omorat inainte de vreme. Poate ca si d-na Pintea are nevoie de un ajutor similar sa-si rezolve problemele de sanatate!
  • Like 0
 • Cine nu a urmarit aseara (joi) emisiunea masculului Alfa al haitei de manipulatori de la L3, nici nu stie ce a pierdut:
  - A pierdut ocazia de a se convinge ca haita respectiva ar merita cel mai mare premiu pentru arta manipularii - daca un asemenea premiu ar exista. Vorbesc serios! Cred ca sute de mii dintre cei care l-au urmarit nu au putut rezista puterii lui de a te convinge ca spagara, chiar daca e o spagara ordinara (ceea ce nici el nu exclude) nu trebuie arestata, nu trebuie "tinuta fara mancare zile intregi" si mai ales "nu trebuia tarata pe scari de politisti" si cate si mai cate, spuse cu o revolta atat de bine simulata incat mai-mai sa te lasi vrajit de vocea lui de predicator.
  • Like 5
  • @ Tudor Bucur
   Ada check icon
   In legatura cu "vrajit", imi vine in minte ceva: "tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui". Daca aplicam aici ar insemna ca trebuie sa vedem raul si efectele lui dar sa mai speram la dreptate. Pana la urma oricum se face dreptate, sub o forma sau alta, doar ca nu stiu siguri daca noi vom mai prinde sau urmasii nostrii. Pacat de noi ca le vedem si ca le rabdam.
   • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult