Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Sorin Cîmpeanu: Examenele Naționale se vor desfășura după calendarul deja stabilit. Vacanță de primăvară de o lună pentru toți elevii, cu excepția celor din anii terminali

Sorin Cimpeanu

Evaluarea Națională se va desfășura conform calendarului stabilit, a anunțat joi ministrul Sorin Cîmpeanu, care ceruse inițial ca aceasta să aibă loc după examenul de Bacalaureat. A revenit însă asupra deciziei după ce asociațiile de părinți și elevi și-au arătat nemulțumirea față de această schimbare.

Pentru elevii din anii terminali, structura anului școlar rămâne neschimbată. Însă toți ceilalți elevi vor avea o vacanță prelungită de primăvară, între 2 aprilie și 4 mai, și vor termina semestrul al doilea cu o săptămână mai târziu, pe 25 iunie.

În perioada 12-30 aprilie elevii din clasele terminale participă la cursuri online. În cazul lor, vacanța de primăvară se va termina pe 9 mai, iar vacanța de vară va începe pe 18 iunie.

Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și prestările PISA se vor desfășura în continuare cu prezență fizică în toate școlile din localitățile necarantinate.

Pentru clasa a II-a, evaluarea națională va fi reprogramată în mai.

Probele scrise de la Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a vor avea loc în perioada 22-25 iunie.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gecaba Gecaba check icon
    Nu este niciun argument rațional pentru care elevii sa nu își continuue școala online doua săptămâni, asa cum mergeau mulți pana acum și asa cum a fost programul școlar fixat. Scoala online înseamnă carantinarea și educația în același timp, se asigura condiții ptr combaterea pandemiei. Nu toată tara este în scenariul galben sau rosu, desi se ia o decizie ptr toata tara. O pauza de o luna de școală înseamnă să se uite, sa se iasă din ritm. Decalarea vacantei cu o săptămână înseamnă ca se ratează concediile, căci multe concedii nu se pot reprograma la serviciu, mulți nu își pot lua concediu decat conform programării făcute anul trecut, asa cum este legal, iar programările de vacanta sunt deja făcute. Unii au plătit un avans, alții au plătit poate bilete de avion, evident sunt multe agrementari financiare. O luna de pauza și prelungirea cu o săptămână a scolii nu ajuta educația cu nimic și nici combaterea pandemiei, ci doar susține financiar guvernul, căci nu se plătesc cei care stau acasă alături de copilul care face scoala online. Asta este o mascarada de guvern, când îl dai Dracului de învățământ, dar lași slujbele de Paște și terasele deschise.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult