Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Sorin Cîmpeanu: Examenele Naționale se vor desfășura după calendarul deja stabilit. Vacanță de primăvară de o lună pentru toți elevii, cu excepția celor din anii terminali

Sorin Cimpeanu

Evaluarea Națională se va desfășura conform calendarului stabilit, a anunțat joi ministrul Sorin Cîmpeanu, care ceruse inițial ca aceasta să aibă loc după examenul de Bacalaureat. A revenit însă asupra deciziei după ce asociațiile de părinți și elevi și-au arătat nemulțumirea față de această schimbare.

Pentru elevii din anii terminali, structura anului școlar rămâne neschimbată. Însă toți ceilalți elevi vor avea o vacanță prelungită de primăvară, între 2 aprilie și 4 mai, și vor termina semestrul al doilea cu o săptămână mai târziu, pe 25 iunie.

În perioada 12-30 aprilie elevii din clasele terminale participă la cursuri online. În cazul lor, vacanța de primăvară se va termina pe 9 mai, iar vacanța de vară va începe pe 18 iunie.

Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și prestările PISA se vor desfășura în continuare cu prezență fizică în toate școlile din localitățile necarantinate.

Pentru clasa a II-a, evaluarea națională va fi reprogramată în mai.

Probele scrise de la Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a vor avea loc în perioada 22-25 iunie.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gecaba Gecaba check icon
    Nu este niciun argument rațional pentru care elevii sa nu își continuue școala online doua săptămâni, asa cum mergeau mulți pana acum și asa cum a fost programul școlar fixat. Scoala online înseamnă carantinarea și educația în același timp, se asigura condiții ptr combaterea pandemiei. Nu toată tara este în scenariul galben sau rosu, desi se ia o decizie ptr toata tara. O pauza de o luna de școală înseamnă să se uite, sa se iasă din ritm. Decalarea vacantei cu o săptămână înseamnă ca se ratează concediile, căci multe concedii nu se pot reprograma la serviciu, mulți nu își pot lua concediu decat conform programării făcute anul trecut, asa cum este legal, iar programările de vacanta sunt deja făcute. Unii au plătit un avans, alții au plătit poate bilete de avion, evident sunt multe agrementari financiare. O luna de pauza și prelungirea cu o săptămână a scolii nu ajuta educația cu nimic și nici combaterea pandemiei, ci doar susține financiar guvernul, căci nu se plătesc cei care stau acasă alături de copilul care face scoala online. Asta este o mascarada de guvern, când îl dai Dracului de învățământ, dar lași slujbele de Paște și terasele deschise.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult