Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Sorin Cîmpeanu: Examenele Naționale se vor desfășura după calendarul deja stabilit. Vacanță de primăvară de o lună pentru toți elevii, cu excepția celor din anii terminali

Sorin Cimpeanu

Evaluarea Națională se va desfășura conform calendarului stabilit, a anunțat joi ministrul Sorin Cîmpeanu, care ceruse inițial ca aceasta să aibă loc după examenul de Bacalaureat. A revenit însă asupra deciziei după ce asociațiile de părinți și elevi și-au arătat nemulțumirea față de această schimbare.

Pentru elevii din anii terminali, structura anului școlar rămâne neschimbată. Însă toți ceilalți elevi vor avea o vacanță prelungită de primăvară, între 2 aprilie și 4 mai, și vor termina semestrul al doilea cu o săptămână mai târziu, pe 25 iunie.

În perioada 12-30 aprilie elevii din clasele terminale participă la cursuri online. În cazul lor, vacanța de primăvară se va termina pe 9 mai, iar vacanța de vară va începe pe 18 iunie.

Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și prestările PISA se vor desfășura în continuare cu prezență fizică în toate școlile din localitățile necarantinate.

Pentru clasa a II-a, evaluarea națională va fi reprogramată în mai.

Probele scrise de la Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a vor avea loc în perioada 22-25 iunie.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gecaba Gecaba check icon
    Nu este niciun argument rațional pentru care elevii sa nu își continuue școala online doua săptămâni, asa cum mergeau mulți pana acum și asa cum a fost programul școlar fixat. Scoala online înseamnă carantinarea și educația în același timp, se asigura condiții ptr combaterea pandemiei. Nu toată tara este în scenariul galben sau rosu, desi se ia o decizie ptr toata tara. O pauza de o luna de școală înseamnă să se uite, sa se iasă din ritm. Decalarea vacantei cu o săptămână înseamnă ca se ratează concediile, căci multe concedii nu se pot reprograma la serviciu, mulți nu își pot lua concediu decat conform programării făcute anul trecut, asa cum este legal, iar programările de vacanta sunt deja făcute. Unii au plătit un avans, alții au plătit poate bilete de avion, evident sunt multe agrementari financiare. O luna de pauza și prelungirea cu o săptămână a scolii nu ajuta educația cu nimic și nici combaterea pandemiei, ci doar susține financiar guvernul, căci nu se plătesc cei care stau acasă alături de copilul care face scoala online. Asta este o mascarada de guvern, când îl dai Dracului de învățământ, dar lași slujbele de Paște și terasele deschise.
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult