Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Sorin Cîmpeanu: Examenele Naționale se vor desfășura după calendarul deja stabilit. Vacanță de primăvară de o lună pentru toți elevii, cu excepția celor din anii terminali

Sorin Cimpeanu

Evaluarea Națională se va desfășura conform calendarului stabilit, a anunțat joi ministrul Sorin Cîmpeanu, care ceruse inițial ca aceasta să aibă loc după examenul de Bacalaureat. A revenit însă asupra deciziei după ce asociațiile de părinți și elevi și-au arătat nemulțumirea față de această schimbare.

Pentru elevii din anii terminali, structura anului școlar rămâne neschimbată. Însă toți ceilalți elevi vor avea o vacanță prelungită de primăvară, între 2 aprilie și 4 mai, și vor termina semestrul al doilea cu o săptămână mai târziu, pe 25 iunie.

În perioada 12-30 aprilie elevii din clasele terminale participă la cursuri online. În cazul lor, vacanța de primăvară se va termina pe 9 mai, iar vacanța de vară va începe pe 18 iunie.

Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și prestările PISA se vor desfășura în continuare cu prezență fizică în toate școlile din localitățile necarantinate.

Pentru clasa a II-a, evaluarea națională va fi reprogramată în mai.

Probele scrise de la Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a vor avea loc în perioada 22-25 iunie.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gecaba Gecaba check icon
    Nu este niciun argument rațional pentru care elevii sa nu își continuue școala online doua săptămâni, asa cum mergeau mulți pana acum și asa cum a fost programul școlar fixat. Scoala online înseamnă carantinarea și educația în același timp, se asigura condiții ptr combaterea pandemiei. Nu toată tara este în scenariul galben sau rosu, desi se ia o decizie ptr toata tara. O pauza de o luna de școală înseamnă să se uite, sa se iasă din ritm. Decalarea vacantei cu o săptămână înseamnă ca se ratează concediile, căci multe concedii nu se pot reprograma la serviciu, mulți nu își pot lua concediu decat conform programării făcute anul trecut, asa cum este legal, iar programările de vacanta sunt deja făcute. Unii au plătit un avans, alții au plătit poate bilete de avion, evident sunt multe agrementari financiare. O luna de pauza și prelungirea cu o săptămână a scolii nu ajuta educația cu nimic și nici combaterea pandemiei, ci doar susține financiar guvernul, căci nu se plătesc cei care stau acasă alături de copilul care face scoala online. Asta este o mascarada de guvern, când îl dai Dracului de învățământ, dar lași slujbele de Paște și terasele deschise.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult