Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Stare de urgență: Botez cu trei invitați plus copilul

botez in vreme de pandemie

Foto Marian Sterea

Pandemia de coronavirus ne-a dat tuturor viața peste cap. Cu toții aveam planuri, evenimente stabilite, unele chiar și achitate din timp, gânduri de vacanță și afaceri care abia primeau documentele de la Registrul Comerțului. Total nepregătiți, ne-am izbit cu putere de un zid! Ne-am prăbușit, dar, în câteva zile, ne-am dat seama că viața merge înainte și trebuie să ne adaptăm.

“La un moment dat, am avut impresia că sunt singur în biserica și asta m-a dus cu gândul la ceva apocaliptic”

Despre Marian Sterea am mai scris, atunci când v-am povestit de proiectul Lipovenesc. Marian este unul dintre cei mai talentați fotografi de la malul mării și poate din țară. Astăzi, a făcut publice mai multe fotografii de la primul botez organizat conform ordonanțelor militare.

Foto: Marian Sterea

Poate că sunt imagini care vă vor da fiori, dar, în cele din urmă, veți realiza că au un mesaj pozitiv: viața își continuă mersul chiar și în vreme de stare de urgență.

Sursa foto: Marian Sterea

Sursa foto: Marian Sterea

“Că trăim vremuri grele am tot auzit dar ca să fii fotograf la un botez cu trei invitați + copilul, nu am mai auzit dar cu siguranță voi mai vedea.Botezul a fost stabilit cu mult înainte de a începe această nebunie, iar parintii, Irina și Florin, s-au bucurat tare mult când, cu câteva zile înainte de botez, le-am confirmat prezența, de această dată fără asistent. Ar fi foarte multe de spus dar nu îmi găsesc cuvintele. La un moment dat am avut impresia că sunt singur în biserica și asta m-a dus cu gândul la ceva”, a povestit Marian pe pagina lui oficială.

Tulcea : botez în opt persoane

Imagini asemănătoare vei găsi, în aceste zile, în aproape toate bisericile din România. Se numără invitații, părinții, nașii, iar totalul trebuie să fie obligatoriu OPT. Și începe adunarea: părinții cu nasii, patru, preotul, cinci, dascălul, șase, copilul ce urmează să fie botezat, sapte și fotograful, opt.

Foto: Daniel Năstase

Foto: Daniel Năstase

Articol preluat de pe funkytravel.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult