Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Stare de urgență: Botez cu trei invitați plus copilul

botez in vreme de pandemie

Foto Marian Sterea

Pandemia de coronavirus ne-a dat tuturor viața peste cap. Cu toții aveam planuri, evenimente stabilite, unele chiar și achitate din timp, gânduri de vacanță și afaceri care abia primeau documentele de la Registrul Comerțului. Total nepregătiți, ne-am izbit cu putere de un zid! Ne-am prăbușit, dar, în câteva zile, ne-am dat seama că viața merge înainte și trebuie să ne adaptăm.

“La un moment dat, am avut impresia că sunt singur în biserica și asta m-a dus cu gândul la ceva apocaliptic”

Despre Marian Sterea am mai scris, atunci când v-am povestit de proiectul Lipovenesc. Marian este unul dintre cei mai talentați fotografi de la malul mării și poate din țară. Astăzi, a făcut publice mai multe fotografii de la primul botez organizat conform ordonanțelor militare.

Foto: Marian Sterea

Poate că sunt imagini care vă vor da fiori, dar, în cele din urmă, veți realiza că au un mesaj pozitiv: viața își continuă mersul chiar și în vreme de stare de urgență.

Sursa foto: Marian Sterea

Sursa foto: Marian Sterea

“Că trăim vremuri grele am tot auzit dar ca să fii fotograf la un botez cu trei invitați + copilul, nu am mai auzit dar cu siguranță voi mai vedea.Botezul a fost stabilit cu mult înainte de a începe această nebunie, iar parintii, Irina și Florin, s-au bucurat tare mult când, cu câteva zile înainte de botez, le-am confirmat prezența, de această dată fără asistent. Ar fi foarte multe de spus dar nu îmi găsesc cuvintele. La un moment dat am avut impresia că sunt singur în biserica și asta m-a dus cu gândul la ceva”, a povestit Marian pe pagina lui oficială.

Tulcea : botez în opt persoane

Imagini asemănătoare vei găsi, în aceste zile, în aproape toate bisericile din România. Se numără invitații, părinții, nașii, iar totalul trebuie să fie obligatoriu OPT. Și începe adunarea: părinții cu nasii, patru, preotul, cinci, dascălul, șase, copilul ce urmează să fie botezat, sapte și fotograful, opt.

Foto: Daniel Năstase

Foto: Daniel Năstase

Articol preluat de pe funkytravel.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult