Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Startup-ul românesc Sessions obține o finanțare de 4,5 milioane de dolari

Sessions

În imagine, Radu Negulescu (stânga) și Radu Țintescu

Startup-ul Sessions, care dezvoltă o platformă de comunicare și colaborare care eficientizează interacțiunile video dintre companii și clienții lor, a anunțat că va primi o finanțare în valoare de 4.5 milioane de dolari. Runda a fost condusă de Earlybird Venture Capital, cu participarea Stride.VC și Launchub Ventures.

Ideea a pornit după ce fondatorii Radu Negulescu și Radu Țintescu au identificat, în pandemie, oportunitatea regândirii sistemelor clasice de video-conferințe, în special pentru sesiuni complexe de lucru.

„Prin integrarea fluidă a proceselor și aplicațiilor necesare pregătirii sesiunilor de lucru și centralizarea datelor într-un singur loc, Sessions reproiectează întreaga experiență a întâlnirilor video, punând accent pe eficiență și interactivitate.

După ce în 2021 a fost desemnat de Product Hunt produsul anului la categoria „Work from Anywhere”, a dobândit recunoaștere globală, ajungând să susțină mii de echipe din domeniile vânzărilor, marketingului și customer success să își îmbunătățească activitatea”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții startup-ului.

De la sesiuni de vânzări și prezentări de produs, până la webinarii de marketing sau traininguri, Sessions oferă toate funcționalitățile necesare pregătirii și desfășurării acestora, arată sursa citată. Mai mult, asigură livrarea conținutului dorit și acces la orice informație aferentă întâlnirilor, dar și integrarea cu aplicații de colaborare precum Google Drive, Miro și multe altele, toate în același spațiu de lucru.

„Modul în care lucrăm s-a transformat radical în ultima perioadă. Majoritatea interacțiunilor cu clienții se petrec acum online, dar întâlnirile virtuale încă nu au structura, energia, informațiile și interactivitatea necesare pentru a fi cu adevărat productive. De aceea, ne-am propus să transformăm fiecare apel video într-o sesiune extrem de valoroasă”, a declarat Radu Negulescu, fondator și CEO al Sessions.

„Nevoile companiilor în privința videoconferințelor și colaborării online s-au schimbat mult în ultimii ani, dar platformele au rămas practic la fel. Gândite ca instrumente ce deservesc un singur scop, acestea duc la experiențe fragmentate și nu acoperă eficient noile scenarii existente în piață. În schimb, Sessions este o platformă care răspunde eficient acestor situații, oferind în același timp o experiență interactivă și fluidă indiferent de complexitatea sesiunilor”, a declarat Dan Lupu, partener la Earlybird.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult