Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Știri mai mult decât adevărate din Epoca Dragnea

● Jandarmerița bătută pe 10 august 2018 urmează a fi canonizată sub numele de Santa Spina Fracturata de către Biserica Catolică, întrucât a fost maltratată de „protestanți”, potrivit declarației de la Bruxelles a premierului Dăncilă.

Însă pentru aceasta mai este nevoie de încă o minune, căci regula cere două și una s-a săvârșit deja: deși cu coloana cervicală ruptă, jandarmerița, ieșind din spital după trei zile, a rupt-o la fugă ca să scape de presă.

A doua ar putea fi însăși minunea vorbirii la dna Dăncilă, căci printre europarlamentari se credea de ani de zile că dânsa este mută.

Alte știri externe. Ankara: întâlnire la vârf între padișahul Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, și pesedișahul României, Liviu Nicolae Dragnea.

● După mai bine de un secol de nedreaptă absență, pricinuită de gelozia lui Alfred Nobel pe matematicianul cu care îl înșela nevastă-sa, alături de Fizică și Chimie, se înființează Premiul Nobel pentru Matematică. În premieră, el va fi decernat lui Liviu Pop & Paul Stănescu (România) pentru lucrarea fundamentală „Bazele Armeticii, de exemplu, 5”.

● Liviu Dragnea numește completul de 5 judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție care, în fiecare an, înainte de tăierea porcului de Crăciun, îl judecă pe Liviu Dragnea și se declară vinovați.

● Guvernul României organizează concursul Miss Minister. Diverse domnișoare telefonează la ministere și se dau drept Irina Concubina, familia tradițională a Marelui Cuman. Câștigătoarea concursului, adică Miss Irina Tănase, chiar ea, va fi viitorul premier. Vi se pare că nu e posibil? Păi, dacă s-a putut cu doamna Dăncilă și se face curând anul de când România n-a ieșit de pe hartă, cum să nu fie?

Știri culturale. La sala Rapsodia, cântece și jocuri populare din folclorul nou, în interpretarea fostei primar general Gabriela Firea, acompaniată de ansamblul de bateriști la diblă „Pulănel, Gazel și Lăcrămioara”, al Jandarmeriei.

● Manifestația anti Dragnea a fost autorizată, cu două mici modificări. Nu va avea loc în Piața Victoriei, ci în Sala Palatului, și nu va fi anti Dragnea, ci un Omagiu Marelui Cuman din Teleorman. Sunt permise scandările „Pesede, vai, ce bine e!” și „Liviu Dragnea-i tomodel, sparge statul paralel!”.

Manifestația va fi ultima de acest fel, adică colectivă. Potrivit noii legislații, pe care și-o asumă Carmen Dan, ministru de Interne, șef DNA și Procuror General, întrucât acum Jandarmeria arestează, cercetează penal și trimite în judecată, fiecare va putea să facă miting la domiciliu, în apartament sau în curtea casei, dar numai după ce a anunțat autoritățile cu cel puțin o lună înainte.

● Fiecare persoană care are o problemă cu Justiția în România, nu se mai duce în fața judecătorilor, vine la Liviu Dragnea, care, o oră pe săptămână, stă în Scaunul Dreptății, îi pupă genunchiul și îi înmânează un papirus cu plângerea sa. Dreptele hotărâri ale Marelui Cuman se dau publicității prin Biroul Permanent PSD, câte o sută per ședință, desfășurată pe pusă masă în câte-o biserică pricopsită. 

● Nefericitul și răuprevestitorul, chiar dacă la singular, nume al comunei în care a venit pe lume Marele Cuman din Teleorman, Gratia, va fi schimbat, prin Ordonanță de Urgență, în Grația. Sedila de sub t e mică, nu face gaură-n buget, dar ce mult înseamnă: Io, Liviu Dragnea, prin Grația lui Dumnezeu...

● Numitul Zuckerberg, Mark pe numele său creștin, care a fost audiat cu blândețe în Senatul Statelor Unite și în Parlamentul European, face treișpe-paișpe în fața unei Comisii parlamentare la București. Proprietarul Facebook a trebuit să dea socoteală senatorilor Tit Brăiloiu și Șerban Nicolae de ce n-a luat măsuri pentru a fi șterse postările anti PSD de pe rețeaua sa. Transpirat și ușor congestionat la ieșire, Zuckerberg, înainte de a răspunde întrebărilor presei, a pus el o întrebare: „What is it... Mooye?”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mda, cred ca tocmai am descoperit, voit/nevoit, ca in romania s-a nascut o noua rasa inumana, rasa nesimtitilor si nepasatorilor, in sfarsit ceva cu care sa ne mandrim si noi. :))
  • Like 0
 • Alien check icon
  * Cumanul Dragnea, care intre timp a fost sanctificat de BOR, a dat publicitatii lista celor patru cavaleri ai apocalipsei trimisi sa-l asasineze: Decebal Popescu, Robert Acrisor, Mioara Papuc si un infiltrat in randurile bisericii, Onufrie Raulet.
  • Like 0
 • Domnule Popescu,sunteti foarte suparat! La fel ca multi dintre noi! Din pacate vom mai fi mult timp de aici inainte,daca nu se intampla o minune !Nu am crezut niciodata in minuni , dar incep sa ma rog pentru ele ~ Ultima speranta ar fi justitia ,daca si ea cedeaza presiunilor psdiste , atunci , numai o minune ,o pedeapsa divina , ne mai mai poate salva!Dar daca nu cred in minuni,raman suparata si pesimista ca dvs!
  • Like 0
 • Domnule Popescu, nu renunțați la viață. Renunțați la buline.
  • Like 1
  • @ Gabriel Zamfirescu
   Gravity check icon
   #mooyepsd
   • Like 1
 • Ați devenit obsedat cu Dragnea. Incepeți să plictisiți. Un ciumpalac ca Dragnea a ajuns in poziția actuală pentru că aşa zisa alternativă e formată din ciumpalaci şi mai mari. Deveniți ridicol . Problema nu e Dragnea
  problema e lipsa unei elite reale pe teritoriul scumpei noastre patrii. Asta e de fapt tragedia României . Din cauza asta România a ajuns să fie condusă de Dragnea şi Viorica . Ce vi se întâmplă ? Ați ajuns pueril. Faptul e reflectat inclusiv de articolele pro ,,homo popo" publicate aici ,tot aşa puerile scrise şcolăreşte ( nu e cazul dv) şi cu o argumentație de tot râsul. Tot genul ăsta de argumentație are şi ,,dreapta " in alegeri şi de aia pierde mereu. E o performanță să pierzi in fața unui PSD aflat la cel mai scazut nivel intelectual din istoria lor. Nu ii ai ca adversari nici pe Iliescu nici pe Năstase ,oameni grei totuşi
  acum te bați cu Dragnea şi Viorica ,doi penibili iar să pierzi in fața ăstora ar trebui să dea de gândit. Cine să gândească ? Ăia cu ,,Muie PSD " ? Pe bune ?
  • Like 1
  • @ Adrian Adrian
   Gravity check icon
   #mooyepsd
   • Like 4
  • @ Adrian Adrian
   Dragnea a devenit o mare problema pentru ca este exponentul coruptilor din PSD, Al treilea om in stat cu valoare morala 0,care se afiseaza cu o pustoaica parvenita si obraznica ,un personaj care se pare ca vinde pana si limba romana ca sa isi asigure o majoritate in parlament! Nu pot concepe ca nu exista o alternativa la Dragnea si acolitii sai! Ae insemna ca suntem toti ca ei si atunci ne meritam soarta!
   • Like 0
  • @ Adrian Adrian
   In privinta subiectului la moda CTP e in consens cu majoritatea poporului roman: anti-casatorii homosexuale, pro-parteneriat civil fara drept de adoptie. Iar Dragnea a ajuns la butoane si prin concursul celor care cred ca e cool sa #boicot. Dragnea e un oportunist fara scrupule, ma mir ca nu a iesit la declaratia de presa dupa cex avand in spate un banner #REZIST.
   • Like 1
  • @ Adrian Adrian
   Alien check icon
   Problema nu e Dragnea, ai dreptate. Insa e una de sistem si nu de persoane. Sistemul electoral nu permite reinoirea clasei politice si votantul nu are de spus absolut nimic in organizarea interna a partidului. Seful partidului imparte baronilor functii si privilegii iar baronii sprijina / dau jos seful. Rolul votantului e doar sa plateasca.
   Pana cand nu se renunta la votul pe lista si nu se revine la doua tururi si nu scade pragul electoral o sa tot fie corupti in frunte si in continuare doar aceleasi mutre, eventual in alte combinatii. Daca ar fi doar ciumpalaci nici n-ar fi atat de grav.
   Iar ciumpalacii ca tine in loc sa aiba o problema cu coruptia si cu incompetenta au o problema cu homosexualii.
   • Like 2
 • Ar mai trebui adăugat că sub înţeleapta ocârmuire a lu' dracnea şi a pesedeilor, taman a început marele procest de trădare naţională, în care să fie judecaţi şi osândiţi cei mai mari dujmani ai boborului: Soros, Johannis, Kovesi, Brucselu', CIA, mutinaţionalele care uneltesc împotriva naţiei şi nu ne lasă să facem autostrăzi şi statu' oblico-paralelo-perpendicular!
  • Like 4
 • Mihaela check icon
  O mica corectura in legatura cu „What is it... Mooye?”. Scris asa, inseamana: 'Ce e, Mooye?', dar sunt sigura ca autoru;l a vrut sa zica ;Ce inseamna Mooye?', in care caz se scrie 'What is ...Mooye?'. Ah, si inca ceva: eu as fi fericita daca Irina Tanase va fi numita in functia de prim-ministru. Sansele ca ea sa fie mai competenta si articulata decat momaia de Dancila sunt extreme de mari.
  • Like 3
  • @ Mihaela
   Poate s-a adresat direct lui serban nicolae, in cazul asta e de acceptat si prima varianta :))
   • Like 2
  • @ Sorin Gherghel
   Mihaela check icon
   Nu ma pot abtine sa nu chicotesc..poate demonstrez lipsa de maturitate, dar aceasta mizerie umana a insultat grav o femeie senator pe atat de multe planuri, ca am pierdut numarul.
   • Like 0
 • Problema cu jandarmerița scoasă dintre bătăuși prin scutul uman și efortul făcut de protestatari: CE SE MAI ȘTIE DESPRE CEL /CEI CARE AU AGRESAT-O? Nu cumva.... s-au pierdut în mulțime?!
  • Like 4
 • ProBono check icon
  "Mare Cuman" nu prea rezonează cu ceea cunoaște publicul care l-a votat. Dragnea e "Băiatu' lui Dom' Șef", băiatul lui Gubernea, care îi lua la palme chiar pe părinții celor care l-au votat https://www.youtube.com/watch?v=HkUQ7UA1PqA

  • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult