Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Supă cremă tailandeză de cartof dulce

  • Sos de pește?
  • Se găsește.
  • Morcovi, ceapă?
  • Ca pe apă.
  • Cartofi dulci?
  • Pe unde-apuci.
  • O lămâie,
  • Să mângâie
  • Și ghimbir
  • Ce te miri?
  • Usturoi
  • Un cățelandru,
  • Bine, doi.
  • Mai apoi
  • Pune tandru
  • Coriandru
  • Și crutoane
  • La cucoane.
  • Sos Sriracha!
  • Like it? Gotcha!
  • Fără vai și fără of
  • Supă cremă de cartof
  • Dulce.
  • Să vi se inculce.

Cartoful dulce este unul dintre alimentele recomandate pe timp de iarnă. Arde grăsimile, conține fibre, echilibrează nivelul glucozei din sânge și pe deasupra, mai conține și vitamina C. Are atâtea proprietăți, încât nu m-ar mira să vorbească și să poată opera utilaje, dar atunci ar fi și păcat să-l mâncăm.

O rețetă ușor de făcut și greu de uitat.

Ingrediente:

(pentru 4 porții)

  • Cartofi dulci – 500 grame
  • Morcovi – 500 grame
  • Ceapă – 1 bucată
  • Usturoi – 2 căței
  • Ghimbir – 20 grame
  • Sucul de la o lămâie
  • Lapte de cocos – 400 ml
  • Apă – un litru
  • Concentrat chinezesc de pui– o lingură
  • Ulei de măsline – o lingură
  • Sare – o ciupitură
  • Curry roșu sau clasic, praf sau pastă – o lingură
  • Sos de pește – o lingură
  • Coriandru verde – o legătură
  • Crutoane

Taie cartofii cubulețe și morcovii, să se fiarbă mai ușor. Taie mărunt ceapa, ghimbirul și usturoiul și călește-le la foc mic într-o oală. Să fie mare, în ea o să fierbi cartofii și ce să mai, toată supa. Când ceapa e transparentă, aruncă praful de curry și ghimbirul și mai amestecă un minut. Aruncă și zarurile de cartof, peste care toarnă apa și concentratul de pui. Fierbe la foc mediu, până se înmoaie cartofii, cam 15 minute. Când s-au fiert, adaugă laptele de cocos și mai lasă să dea un clocot, după care poți opri focul.

Cel mai ușor ar fi acum dacă ai avea un blender, faci toată supa cremă direct în oală. Dacă nu, ar trebui să scoți cartofii și să-i faci piure într-un vas separat, după care să pui pasta obținută înapoi în oală și să amesteci din nou.

Adaugă uleiul de pește și sosul de lămâie și e gata.

Când o servești, nu uita să presari coriandru proaspăt din belșug. Și crutoane. Și Sriracha!

***

Pentru restul de rețete, mai vechi și mai noi, nu uita să te abonezi la canalul de YouTube: https://bit.ly/2SMuJUk

Mă poți găsi și pe Instagram aici: https://www.instagram.com/joji_retete_din_japonia/

Dacă nu ai dat încă like paginii de Facebook, o poți face aici: https://www.facebook.com/retetedinjaponia/

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • ....cine mai foloseste concentrat chinezesc de pui la supa thailandeza ?ani de zile de aici inainte lumea va fugi de ....toate chinezariile precum dracul de tamaie !
    • Like 0
    • @ Milian Militaru
      Uhm, pentru ca supa chimica de pui europeana e mult mai buna :)
      • Like 1


Îți recomandăm

”Cravata galbenă”

”Cravata galbenă”, filmul regizat de Serge Ioan Celebidachi, fiul marelui dirijor, Sergiu Celibidache, este o biografie cinematografică și, în același timp, o confesiune; o ”partitură” a memoriei naționale scrisă cu ”notele” unui destin încercat. Dincolo de cronologia unei vieți extraordinare, filmul este o introspecție despre libertate și identitate și despre România care a dăruit lumii figuri emblematice și genii; dar pe care nu a prea știut să le păstreze acasă.

Citește mai mult

Transformare digitală

Digitalizarea în România avansează cu viteze diferite în sectorul public și cel privat. Firmele private în special din industriile bancară, sănătate sau retail au fost forțate de împrejurări concurența acerbă să se transforme digital, dar instituțiile de stat sunt încă prinse în inerția birocrației și lipsa de viziune strategică. În mediul privat, digitalizarea nu mai este un moft, ci o necesitate pentru scalare și eficiență. În sistemul public lipsa bugetelor multianuale și absența ownership-ului fac implementarea proiectelor de IT un proces greoi sau chiar eșuează (foto: Shutterstock).

Citește mai mult