Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ministerul Educației: Un singur elev nu a dat examenul de Evaluare Națională din cauza temperaturii crescute

Evaluarea Națională 2020 - masurarea temperaturii

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Un elev din Constanța care trebuia să participe la proba de Limba și literatura română a examenului de Evaluare Națională avea la intrarea în școală o temperatură peste 37.3 grade Celsius.

Ministerul Educației a precizat că elevul care s-a prezentat la centrul de examen avea o branulă la mână, fiind în tratament pentru enterocolită. Acesta va da proba în cea de-a doua sesiune a examenului de Evaluare Națională, care va avea loc peste două săptămâni.  

Din informațiile disponibile, acesta ar fi singurul caz din țară al unui copil care nu a intrat luni în examen din cauza temperaturii.

Elevii care dau în aceste zile examenul de la finalul clasei a opta trebuie să treacă mai întâi printr-un triaj epidemiologic, care presupune măsurarea temperaturii. În cazul în care aceasta depășește 37.3 grade Celsius, măsurarea este repetată de trei ori succesiv, în interval de câteva minute.

Totodată, cadrul medical de la intrare va observa simptomele clinice, precum tusea și starea modificată. 

Elevii care au o temperatura peste 37.3 grade Celsius vor participa la o sesiune specială a Evaluarii Naționale,  alături de cei care au fost in izolare ori carantină sau cei care nu au fost prezenți în prima sesiune din alte motive medicale.

Calendarul celei de-a doua sesiuni este următorul: 

22-26 iunie: înscrierea candidaților

29 iunie: Limba și literatura română

30 iunie: Matematică

1 iulie: Limba și literatura maternă

2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 - 19:00)

4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult