Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ministerul Educației: Un singur elev nu a dat examenul de Evaluare Națională din cauza temperaturii crescute

Evaluarea Națională 2020 - masurarea temperaturii

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Un elev din Constanța care trebuia să participe la proba de Limba și literatura română a examenului de Evaluare Națională avea la intrarea în școală o temperatură peste 37.3 grade Celsius.

Ministerul Educației a precizat că elevul care s-a prezentat la centrul de examen avea o branulă la mână, fiind în tratament pentru enterocolită. Acesta va da proba în cea de-a doua sesiune a examenului de Evaluare Națională, care va avea loc peste două săptămâni.  

Din informațiile disponibile, acesta ar fi singurul caz din țară al unui copil care nu a intrat luni în examen din cauza temperaturii.

Elevii care dau în aceste zile examenul de la finalul clasei a opta trebuie să treacă mai întâi printr-un triaj epidemiologic, care presupune măsurarea temperaturii. În cazul în care aceasta depășește 37.3 grade Celsius, măsurarea este repetată de trei ori succesiv, în interval de câteva minute.

Totodată, cadrul medical de la intrare va observa simptomele clinice, precum tusea și starea modificată. 

Elevii care au o temperatura peste 37.3 grade Celsius vor participa la o sesiune specială a Evaluarii Naționale,  alături de cei care au fost in izolare ori carantină sau cei care nu au fost prezenți în prima sesiune din alte motive medicale.

Calendarul celei de-a doua sesiuni este următorul: 

22-26 iunie: înscrierea candidaților

29 iunie: Limba și literatura română

30 iunie: Matematică

1 iulie: Limba și literatura maternă

2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 - 19:00)

4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult