Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Țara Galilor intră în carantină din cauza Covid. „Trebuie să adoptăm restricții severe. Toată lumea va trebui să stea acasă”

Restricții Țara Galilor

Foto: Chris Fairweather/Huw Evans/ Shutterstock Editorial/ Profimedia

Țara Galilor va intra, începând de vineri, în carantină pentru două săptămâni, pentru a ține sub control îmbolnăvirile cu coronavirus, aflate în creștere accelerată de la începutul celui de-al doilea val al pandemiei.

Până pe 9 noiembrie, toată lumea, cu excepția lucrătorilor esențiali, trebuie să stea acasă, relatează Reuters

Premierul galez Mark Drakeford a declarat că înțelege că oamenii s-au săturat de restricții, însă trebuie impuse măsuri mai dure din cauza faptului că unitățile de terapie intensivă sunt deja pline.

„Pentru a avea impactul de care avem nevoie, trebuie să adoptăm restricții severe. Toată lumea din Țara Galilor va trebui să stea acasă. dacă nu acționăm acum, numărul îmbolnăvirilor va continua să crească”, le-a declarat el jurnaliștilor.

Toți locuitorii, cu excepția lucrătorilor esențiali, va trebui să lucreze de acasă. Toate întreprinderile neesențiale de vânzare cu amănuntul, agrement, ospitalitate și turiști vor trebui să se închidă, la fel ca lăcașurile de cult.

Elevii din ciclul primar se vor întoarce la școală după vacanța care se termină pe 2 noiembrie, însă cei mai mari vor învăța de acasă, cu excepția claselor din anii terminali.

Pentru afacerile afectate va fi alocat un fond de sprijin de 300 de milioane de lire sterline, a spus Drakeford.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dan check icon
    Bine ,,bine ,dar ,cine mai munceste ptr cei aflati in suferinta ??
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult