Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Țara Galilor intră în carantină din cauza Covid. „Trebuie să adoptăm restricții severe. Toată lumea va trebui să stea acasă”

Restricții Țara Galilor

Foto: Chris Fairweather/Huw Evans/ Shutterstock Editorial/ Profimedia

Țara Galilor va intra, începând de vineri, în carantină pentru două săptămâni, pentru a ține sub control îmbolnăvirile cu coronavirus, aflate în creștere accelerată de la începutul celui de-al doilea val al pandemiei.

Până pe 9 noiembrie, toată lumea, cu excepția lucrătorilor esențiali, trebuie să stea acasă, relatează Reuters

Premierul galez Mark Drakeford a declarat că înțelege că oamenii s-au săturat de restricții, însă trebuie impuse măsuri mai dure din cauza faptului că unitățile de terapie intensivă sunt deja pline.

„Pentru a avea impactul de care avem nevoie, trebuie să adoptăm restricții severe. Toată lumea din Țara Galilor va trebui să stea acasă. dacă nu acționăm acum, numărul îmbolnăvirilor va continua să crească”, le-a declarat el jurnaliștilor.

Toți locuitorii, cu excepția lucrătorilor esențiali, va trebui să lucreze de acasă. Toate întreprinderile neesențiale de vânzare cu amănuntul, agrement, ospitalitate și turiști vor trebui să se închidă, la fel ca lăcașurile de cult.

Elevii din ciclul primar se vor întoarce la școală după vacanța care se termină pe 2 noiembrie, însă cei mai mari vor învăța de acasă, cu excepția claselor din anii terminali.

Pentru afacerile afectate va fi alocat un fond de sprijin de 300 de milioane de lire sterline, a spus Drakeford.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dan check icon
    Bine ,,bine ,dar ,cine mai munceste ptr cei aflati in suferinta ??
    • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult