Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Țara Galilor intră în carantină din cauza Covid. „Trebuie să adoptăm restricții severe. Toată lumea va trebui să stea acasă”

Restricții Țara Galilor

Foto: Chris Fairweather/Huw Evans/ Shutterstock Editorial/ Profimedia

Țara Galilor va intra, începând de vineri, în carantină pentru două săptămâni, pentru a ține sub control îmbolnăvirile cu coronavirus, aflate în creștere accelerată de la începutul celui de-al doilea val al pandemiei.

Până pe 9 noiembrie, toată lumea, cu excepția lucrătorilor esențiali, trebuie să stea acasă, relatează Reuters

Premierul galez Mark Drakeford a declarat că înțelege că oamenii s-au săturat de restricții, însă trebuie impuse măsuri mai dure din cauza faptului că unitățile de terapie intensivă sunt deja pline.

„Pentru a avea impactul de care avem nevoie, trebuie să adoptăm restricții severe. Toată lumea din Țara Galilor va trebui să stea acasă. dacă nu acționăm acum, numărul îmbolnăvirilor va continua să crească”, le-a declarat el jurnaliștilor.

Toți locuitorii, cu excepția lucrătorilor esențiali, va trebui să lucreze de acasă. Toate întreprinderile neesențiale de vânzare cu amănuntul, agrement, ospitalitate și turiști vor trebui să se închidă, la fel ca lăcașurile de cult.

Elevii din ciclul primar se vor întoarce la școală după vacanța care se termină pe 2 noiembrie, însă cei mai mari vor învăța de acasă, cu excepția claselor din anii terminali.

Pentru afacerile afectate va fi alocat un fond de sprijin de 300 de milioane de lire sterline, a spus Drakeford.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Bine ,,bine ,dar ,cine mai munceste ptr cei aflati in suferinta ??
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult