Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Tăriceanu îi forțează mâna lui Tudose: Nu suntem de acord cu demisia ministrului nostru

Tăriceanu-

(Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, după o ședință a conducerii partidului său, că nu e de acord ca ministrul Viorel Ilie să fie remaniat. Ce va face ALDE dacă premierul Tudose insistă să-i dea afară pe miniștrii „cu probleme penale”? „Nu vreau să vă răspund la această întrebare”, a replicat Tăriceanu.

Viorel Ilie este unul dintre cei trei miniștri cu dosar penal deschis de DNA, alături de Sevil Shaiddeh și de Rovana Plumb.

„Direcția Națională Anticorupție și-a pierdut credibilitatea. Toate acuzațiile pe care le face DNA noi considerăm că trebuie să fie analizate cu mare atenție. Nu putem accepta ca DNA să facă guvernul României așa cum îi convine. Noi am luat o decizie acum două săptămâni prin care sprijinul politic pentru ministrul nostru Viorel Ilie este susținut. Nu suntem de acord cu vreo propunere pentru demisia ministrului nostru”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • domnu tariceanu scuzati-mi nedumerirea, de ce nu-i permiteti ministrului dv sa se apere de acuzatiile care i se aduc?va dati seama ce semnal transmiteti sugerind ca in romania se pot "fabrica"dosare ?cit de dobitoc poti sa fii?pina unde poti impinge nesimtirea?
  • Like 0
 • Aproape a ajuns să-mi placă de Dragnea. Măcar ăsta nu a lăsat niciodată să se înțeleagă că nu și-ar asuma eticheta de mafiot. Tăriceanu însa, e în stare să nege orice evidența, numai să-și păstreze scăunelul. Până la urmă s-ar putea ca până și verișorul mai mare, care l-a luat sub aripa sa când nimeni nu s-ar mai fi injosit, să facă o alianță cu alde CPT, să se descotorosească de el. Si parcă-l văd atunci plângând (ca Scufița Roșie in bancul ăla când o „convinge” lupul) - „Pe mine cine mă mai ia acum ?”
  - Lasă Căline, că dacă te speli, poate te ia UDMR-ul.
  • Like 0
 • Nu vreau sa jignesc!
  nici eu nu consider ca DNA trebuie sa facă guvernul!
  dar omul ăsta este nesimțit....aducă fura mă ca sa fi sigur ca DNA nu te da jos din guvern.....ca tariceanu nu este acord ca sa schimbe hoții din guvern!...oameni ca ăsta ne conduc!?!?
  • Like 0
 • Oare ce este de facut sau cum este mai bine? Dl. Tudose ar fi bine sa lase la o parte "razboiul orgoliilor" si sa faca pace, sa le administreze o mustrare vinovatilor caci exista si lege data prin ianuarie cum ca nu poti face cuiva rau daca nu ii dai mai intai avertisment! Asta e calea deocamdata si nu alta!
  • Like 0
 • Gion check icon
  Nu mai este mult pana cand acest individ de prost gust se va duce de rapa. Are impresia ca mustaciosul penal o sa il sprijine si de asemenea are impresia ca detine puterea in Romania. In curand realitatea ( nu, nu TV) isi va infige coltii in el. Dragnea daca va pica ii va baga pe teava pe multi doar ca sa scape el.
  • Like 0


Îți recomandăm

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult