Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Tăriceanu îi forțează mâna lui Tudose: Nu suntem de acord cu demisia ministrului nostru

Tăriceanu-

(Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, după o ședință a conducerii partidului său, că nu e de acord ca ministrul Viorel Ilie să fie remaniat. Ce va face ALDE dacă premierul Tudose insistă să-i dea afară pe miniștrii „cu probleme penale”? „Nu vreau să vă răspund la această întrebare”, a replicat Tăriceanu.

Viorel Ilie este unul dintre cei trei miniștri cu dosar penal deschis de DNA, alături de Sevil Shaiddeh și de Rovana Plumb.

„Direcția Națională Anticorupție și-a pierdut credibilitatea. Toate acuzațiile pe care le face DNA noi considerăm că trebuie să fie analizate cu mare atenție. Nu putem accepta ca DNA să facă guvernul României așa cum îi convine. Noi am luat o decizie acum două săptămâni prin care sprijinul politic pentru ministrul nostru Viorel Ilie este susținut. Nu suntem de acord cu vreo propunere pentru demisia ministrului nostru”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • domnu tariceanu scuzati-mi nedumerirea, de ce nu-i permiteti ministrului dv sa se apere de acuzatiile care i se aduc?va dati seama ce semnal transmiteti sugerind ca in romania se pot "fabrica"dosare ?cit de dobitoc poti sa fii?pina unde poti impinge nesimtirea?
  • Like 0
 • Aproape a ajuns să-mi placă de Dragnea. Măcar ăsta nu a lăsat niciodată să se înțeleagă că nu și-ar asuma eticheta de mafiot. Tăriceanu însa, e în stare să nege orice evidența, numai să-și păstreze scăunelul. Până la urmă s-ar putea ca până și verișorul mai mare, care l-a luat sub aripa sa când nimeni nu s-ar mai fi injosit, să facă o alianță cu alde CPT, să se descotorosească de el. Si parcă-l văd atunci plângând (ca Scufița Roșie in bancul ăla când o „convinge” lupul) - „Pe mine cine mă mai ia acum ?”
  - Lasă Căline, că dacă te speli, poate te ia UDMR-ul.
  • Like 0
 • Nu vreau sa jignesc!
  nici eu nu consider ca DNA trebuie sa facă guvernul!
  dar omul ăsta este nesimțit....aducă fura mă ca sa fi sigur ca DNA nu te da jos din guvern.....ca tariceanu nu este acord ca sa schimbe hoții din guvern!...oameni ca ăsta ne conduc!?!?
  • Like 0
 • Oare ce este de facut sau cum este mai bine? Dl. Tudose ar fi bine sa lase la o parte "razboiul orgoliilor" si sa faca pace, sa le administreze o mustrare vinovatilor caci exista si lege data prin ianuarie cum ca nu poti face cuiva rau daca nu ii dai mai intai avertisment! Asta e calea deocamdata si nu alta!
  • Like 0
 • Gion check icon
  Nu mai este mult pana cand acest individ de prost gust se va duce de rapa. Are impresia ca mustaciosul penal o sa il sprijine si de asemenea are impresia ca detine puterea in Romania. In curand realitatea ( nu, nu TV) isi va infige coltii in el. Dragnea daca va pica ii va baga pe teava pe multi doar ca sa scape el.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult