Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Temă de bancuri pe net din cauza plajelor extinse, Mamaia rămâne totuși în topul preferințelor. Tarife între 220 lei/noapte pentru o cameră la 2 stele și 2.000 lei/noapte un apartament privat cu 3 camere

camile

Sursa foto: internet

Primul weekend la mare cu peste 100.000 de turiști! Cifra este avansată de Federația Patronatelor din Turismul Românesc, organizație din care fac parte cele mai multe unități de cazare acreditate de pe litoral. Hotelierii recunosc că luna iunie nu a fost una extraordinară din cauza zecilor de coduri galbene sau portocalii anunțate de meteorologi și speră ca afișarea mediilor finale la examenul de bacalaureat să aducă și mai mulți turiști pe litoral, scrie Funky Travel.

Deloc surprinzător, tot stațiunea Mamaia se menține în continuare și în topul tarifelor de pe litoral

Dacă nu ți-a apărut pe feed-ul de Facebook cel puțin o glumă cu noua plajă din Mamaia, înseamnă că nu plaja și marea nu sunt în topul intereselor tale în această vară. Lăsând la o parte glumele, datele oficiale indică stațiunea Mamaia ca fiind pe primul lor în topul cazărilor de pe litoral. 

Deloc surprinzător, tot stațiunea Mamaia se menține în continuare și în topul celor mai mari tarife de cazare de pe litoral. În funcție de categoria de confort, poți plăti începând de la 220 lei/ noapte pentru o cameră la un hotel de 2 stele și poți ajunge la 2000 lei/ noapte pentru un apartament privat cu 3 camere. La polul opus, se află stațiunile din sudul litoralului, cu tarife care încep de la 200 lei/ noapte la un hotel de 2 stele și ajung la 1800 lei / noapte un apartament la un hotel de 5 stele.


Foto: Inquam Photos / George Călin

Stațiunile Costinești și Vama Veche, recunoscute ca centre ale distracției pe litoral, sunt asaltate și în acest weekend de tineri vizitatori și localnici, care se orientează spre aceste destinații în principal datorită prețurilor mai mici la mâncare și băutură. 

Potrivit estimărilor, gradul mediu de ocupare pe litoral în acest weekend în structuri clasificate atinge aproximativ 75%, mai mare în stațiunile Mamaia și Eforie Nord (80%) și mai mic în sudul litoralului (70%).

Articol preluat de pe Funky Travel

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Ce atat agitatie in jurul acestui grad de ocupare? De unde vine aceste cifre? Si in plus aceste cifre sunt reale? Nu sunt cumva inventii ale TV mainstream cand nu au alte stiri mai importante de dat? Chiar TOATE hotelurile trimit zilnic acest informatii, ca sa se faca aceste statistici?
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult
sound-bars icon