Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Temă de bancuri pe net din cauza plajelor extinse, Mamaia rămâne totuși în topul preferințelor. Tarife între 220 lei/noapte pentru o cameră la 2 stele și 2.000 lei/noapte un apartament privat cu 3 camere

camile

Sursa foto: internet

Primul weekend la mare cu peste 100.000 de turiști! Cifra este avansată de Federația Patronatelor din Turismul Românesc, organizație din care fac parte cele mai multe unități de cazare acreditate de pe litoral. Hotelierii recunosc că luna iunie nu a fost una extraordinară din cauza zecilor de coduri galbene sau portocalii anunțate de meteorologi și speră ca afișarea mediilor finale la examenul de bacalaureat să aducă și mai mulți turiști pe litoral, scrie Funky Travel.

Deloc surprinzător, tot stațiunea Mamaia se menține în continuare și în topul tarifelor de pe litoral

Dacă nu ți-a apărut pe feed-ul de Facebook cel puțin o glumă cu noua plajă din Mamaia, înseamnă că nu plaja și marea nu sunt în topul intereselor tale în această vară. Lăsând la o parte glumele, datele oficiale indică stațiunea Mamaia ca fiind pe primul lor în topul cazărilor de pe litoral. 

Deloc surprinzător, tot stațiunea Mamaia se menține în continuare și în topul celor mai mari tarife de cazare de pe litoral. În funcție de categoria de confort, poți plăti începând de la 220 lei/ noapte pentru o cameră la un hotel de 2 stele și poți ajunge la 2000 lei/ noapte pentru un apartament privat cu 3 camere. La polul opus, se află stațiunile din sudul litoralului, cu tarife care încep de la 200 lei/ noapte la un hotel de 2 stele și ajung la 1800 lei / noapte un apartament la un hotel de 5 stele.


Foto: Inquam Photos / George Călin

Stațiunile Costinești și Vama Veche, recunoscute ca centre ale distracției pe litoral, sunt asaltate și în acest weekend de tineri vizitatori și localnici, care se orientează spre aceste destinații în principal datorită prețurilor mai mici la mâncare și băutură. 

Potrivit estimărilor, gradul mediu de ocupare pe litoral în acest weekend în structuri clasificate atinge aproximativ 75%, mai mare în stațiunile Mamaia și Eforie Nord (80%) și mai mic în sudul litoralului (70%).

Articol preluat de pe Funky Travel

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Ce atat agitatie in jurul acestui grad de ocupare? De unde vine aceste cifre? Si in plus aceste cifre sunt reale? Nu sunt cumva inventii ale TV mainstream cand nu au alte stiri mai importante de dat? Chiar TOATE hotelurile trimit zilnic acest informatii, ca sa se faca aceste statistici?
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult
sound-bars icon