Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Teodorovici de la Finanțe vrea reducerea numărului de ore la unele materii. „Să nu mai încărcăm elevii atât de mult”

Eugen Teodorovici - Inquam Photos / Octav Ganea

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, vorbește despre posibilitatea reducerii numărului de ore la școală la unele materii. Teodorovici spune că acest lucru este dorit de „părinți, elevi și, probabil, Ministerul Educației”.

„Putem agrea să reducem (numărul de ore n.r.), ceea ce și părinții și elevii și cred că și Ministerul Educației își doresc, ca numărul de ore pe anumite materii care nu se justifică... Să nu mai încărcăm elevii atât de mult. Cumva se dorește acest lucru cu adevărat?”, a spus Teodorovici, în cadrul unei întâlniri publice, scrie Hotnews.ro.

Un reprezentant al sindicatelor din educație susține că multe dintre materii au fost introduse prin inițiative parlamentare, fiind considerate mai importante decât chimia, fizica sau biologia.

„Anumite inițiative pe linia Parlamentului, așa a fost continuu: să mai adăugăm niște discipline care sunt din ce în ce mai importante, că sunt mai importante decât fizica, decât chimia, mai importante decât biologia și eventual să lăsăm doar ce este interesant pentru unii și, poate, ușor. Vă puneți probleme că nu mai aveți cercetare? V-ați gândit cumva, pe la facultățile de fizică, efectiv bate vântul pe acolo? Că nu mai calcă nimeni? La lucrul ăsta v-ați gândit? Că veniți cu chestiile astea ușoare. Dar spuneți-mi și mie ce este ușor în viață? Vrei performanță, dar dacă se poate, să stai frumos acasă. Aceste lucruri nu sunt argumente”, a spus sindicalistul. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ioan Zah Ioan Zah check icon
  Ar fi bine o analiza a structurii si necesitatii materiilor care se predau in invatamant, dar cine s-o propuna?Analiza ar trebui discutata cu toti factorii care participa la invatamant:profesori(si din mediul urban si din mediul rural), parinti, elevi),profesori universitari,directori de scoli si facultati. Ce treaba are ministrul finantelor cu aceasta problema, decat ca doreste sa mai diminueze din banii cheltuiti de stat si nu stie cum?De ce nu propune de exemplu sa se introduca obligatoriu o materie privind educatia si comportamentul in societate, sub toate aspectele? Sau de exemplu sa se mareasca numarul orelor de geografie, materie de care ai nevoie toata viata? De ce nu se propune scoaterea orelor de religie, care oricum nu foloseste la nimic sau reducerea din orele de romana unde se bate mult apa in piua?
  • Like 2
 • Daca mai vrea și "subtierea" materiei, bravo lui, e mai deștept decât toți ce de la învățământ la un loc. Adica: să ia materia de matematica predata pana in clasa a 8-a și să o distribuie pană intr-a 12-a. E ireal ca un inginer să nu-și mai poată ajuta copilul la matematică in clasa a 5-a, sau ca un copil de clasa 1-a sa trebuiască să răspundă în scris la 12 întrebări despre un text, și să mai aibă și alte teme de făcut pe următoarea zi. Nu mă mir că suntem o țară de nevrotici. Si mai e ceva: uite așa nu mai avam nevoie de profesorii pe care și așa nu-i găsim...
  • Like 1
  • @ Ioana Andrea Diaconu
   Materia de la matematica si asa e usoara. Standardele au tot scazut in ultimii ani. Cat sa le mai scadem?
   • Like 2
 • Asta e din categoria "PSD-ul te vrea prost".
  • Like 3


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult