Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Teodorovici de la Finanțe vrea reducerea numărului de ore la unele materii. „Să nu mai încărcăm elevii atât de mult”

Eugen Teodorovici - Inquam Photos / Octav Ganea

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, vorbește despre posibilitatea reducerii numărului de ore la școală la unele materii. Teodorovici spune că acest lucru este dorit de „părinți, elevi și, probabil, Ministerul Educației”.

„Putem agrea să reducem (numărul de ore n.r.), ceea ce și părinții și elevii și cred că și Ministerul Educației își doresc, ca numărul de ore pe anumite materii care nu se justifică... Să nu mai încărcăm elevii atât de mult. Cumva se dorește acest lucru cu adevărat?”, a spus Teodorovici, în cadrul unei întâlniri publice, scrie Hotnews.ro.

Un reprezentant al sindicatelor din educație susține că multe dintre materii au fost introduse prin inițiative parlamentare, fiind considerate mai importante decât chimia, fizica sau biologia.

„Anumite inițiative pe linia Parlamentului, așa a fost continuu: să mai adăugăm niște discipline care sunt din ce în ce mai importante, că sunt mai importante decât fizica, decât chimia, mai importante decât biologia și eventual să lăsăm doar ce este interesant pentru unii și, poate, ușor. Vă puneți probleme că nu mai aveți cercetare? V-ați gândit cumva, pe la facultățile de fizică, efectiv bate vântul pe acolo? Că nu mai calcă nimeni? La lucrul ăsta v-ați gândit? Că veniți cu chestiile astea ușoare. Dar spuneți-mi și mie ce este ușor în viață? Vrei performanță, dar dacă se poate, să stai frumos acasă. Aceste lucruri nu sunt argumente”, a spus sindicalistul. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ioan Zah Ioan Zah check icon
    Ar fi bine o analiza a structurii si necesitatii materiilor care se predau in invatamant, dar cine s-o propuna?Analiza ar trebui discutata cu toti factorii care participa la invatamant:profesori(si din mediul urban si din mediul rural), parinti, elevi),profesori universitari,directori de scoli si facultati. Ce treaba are ministrul finantelor cu aceasta problema, decat ca doreste sa mai diminueze din banii cheltuiti de stat si nu stie cum?De ce nu propune de exemplu sa se introduca obligatoriu o materie privind educatia si comportamentul in societate, sub toate aspectele? Sau de exemplu sa se mareasca numarul orelor de geografie, materie de care ai nevoie toata viata? De ce nu se propune scoaterea orelor de religie, care oricum nu foloseste la nimic sau reducerea din orele de romana unde se bate mult apa in piua?
    • Like 2
  • Daca mai vrea și "subtierea" materiei, bravo lui, e mai deștept decât toți ce de la învățământ la un loc. Adica: să ia materia de matematica predata pana in clasa a 8-a și să o distribuie pană intr-a 12-a. E ireal ca un inginer să nu-și mai poată ajuta copilul la matematică in clasa a 5-a, sau ca un copil de clasa 1-a sa trebuiască să răspundă în scris la 12 întrebări despre un text, și să mai aibă și alte teme de făcut pe următoarea zi. Nu mă mir că suntem o țară de nevrotici. Si mai e ceva: uite așa nu mai avam nevoie de profesorii pe care și așa nu-i găsim...
    • Like 1
    • @ Ioana Andrea Diaconu
      Materia de la matematica si asa e usoara. Standardele au tot scazut in ultimii ani. Cat sa le mai scadem?
      • Like 2
  • Asta e din categoria "PSD-ul te vrea prost".
    • Like 3


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult