Sari la continut
Republica
Comunicare

Iată ce am descoperit plimbându-mă în parcurile și pădurile din București și împrejurimi

Ierbar

În urmă cu 10 ani am început un blog și de atunci m-am folosit de compoziții tip flatlays pentru a-mi prezenta descoperirile. Erau cam stângace și le-am abandonat destul de repede, lăsându-le doar pentru anumite ocazii, încercând să mă concentrez în rest pe alte tipuri de execuții, mai apetisante. Însă acum vreo 2-3 ani am decis că-mi place rigoarea lor care mă ajută să fac liniște în tăvălugul de informații zilnice organizând în compoziții #AranjateDeLiana ținute, magazine, orașe, rețete, cărți sau păduri. Ba chiar mi-am propus ca pe Instagram să mă exprim (aproape) doar cu ajutorul lor. Să creez diverse expoziții în care să adun ce-mi place din jur.

Seria cu păduri și parcuri din București și împrejurimi îmi este cea mai dragă deoarece prin ea îmi propun ceva simplu, dar nu așa ușor de făcut... ca mai toate lucrurile simple: să ne facă să vedem lucrurile la care ne uităm.

 

Pădurea Stejaru

Copacii roz, alb, verzi, galbeni, nu-știu-ce-culoare-e-asta din parcul de lângă noi. Ciupercile prinse mai mereu în joaca de-a v-ați ascunselea. Covorul de frunze pe care călcăm nepăsători, obișnuiți cu modelul lui, văzut și revăzut de atâtea ori, dar pe care, dacă ne-ar ruga cineva să-l descriem, habar nu am avea ce să-i spunem.

Grădina Botanică

Zecile de tonuri de maro ale castanelor. Libelulele. Bondarii. Cicadele. Familiile de Vaca-Domnului ce fac ștafete zilnice printre alei. Penele rămase după câte-o gâlceavă.


Pădurea Bălănoaia

Parcul Natural Comana

Sunt milioane de vederi pe care nu le vedem, deși ne uităm fix la ele. Și e păcat! Cele mai multe sunt imagini cu efect de vacanța mare. Și nici cele care ne încarcă bateriile cât să ne țină până acasă nu-s deloc mai prejos.


Grădina Cișmigiu

Parcul Natural Văcărești

Eu încerc să culeg cât mai des un pic de acum în plimbările mele, să-l privesc, să-l dilat, să-l compun și să-l descompun astfel încât să mă inspire și să te inspire: să ne facă să ne dorim să fim cât mai des prezenți în acum-urile noastre. Să vedem cu ochii, cu mâinile, cu nasul, cu urechile, cu mintea și cu inima.

 

Parcul Sticlăriei

Parcul Herăstrău

Pădurea Cornetu

Puteți urmări și alte compoziții #AranjateDeLiana pe pagina de Instagram avetisiperoz

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult