Sari la continut
Republica
Comunicare

Iată ce am descoperit plimbându-mă în parcurile și pădurile din București și împrejurimi

Ierbar

În urmă cu 10 ani am început un blog și de atunci m-am folosit de compoziții tip flatlays pentru a-mi prezenta descoperirile. Erau cam stângace și le-am abandonat destul de repede, lăsându-le doar pentru anumite ocazii, încercând să mă concentrez în rest pe alte tipuri de execuții, mai apetisante. Însă acum vreo 2-3 ani am decis că-mi place rigoarea lor care mă ajută să fac liniște în tăvălugul de informații zilnice organizând în compoziții #AranjateDeLiana ținute, magazine, orașe, rețete, cărți sau păduri. Ba chiar mi-am propus ca pe Instagram să mă exprim (aproape) doar cu ajutorul lor. Să creez diverse expoziții în care să adun ce-mi place din jur.

Seria cu păduri și parcuri din București și împrejurimi îmi este cea mai dragă deoarece prin ea îmi propun ceva simplu, dar nu așa ușor de făcut... ca mai toate lucrurile simple: să ne facă să vedem lucrurile la care ne uităm.

 

Pădurea Stejaru

Copacii roz, alb, verzi, galbeni, nu-știu-ce-culoare-e-asta din parcul de lângă noi. Ciupercile prinse mai mereu în joaca de-a v-ați ascunselea. Covorul de frunze pe care călcăm nepăsători, obișnuiți cu modelul lui, văzut și revăzut de atâtea ori, dar pe care, dacă ne-ar ruga cineva să-l descriem, habar nu am avea ce să-i spunem.

Grădina Botanică

Zecile de tonuri de maro ale castanelor. Libelulele. Bondarii. Cicadele. Familiile de Vaca-Domnului ce fac ștafete zilnice printre alei. Penele rămase după câte-o gâlceavă.


Pădurea Bălănoaia

Parcul Natural Comana

Sunt milioane de vederi pe care nu le vedem, deși ne uităm fix la ele. Și e păcat! Cele mai multe sunt imagini cu efect de vacanța mare. Și nici cele care ne încarcă bateriile cât să ne țină până acasă nu-s deloc mai prejos.


Grădina Cișmigiu

Parcul Natural Văcărești

Eu încerc să culeg cât mai des un pic de acum în plimbările mele, să-l privesc, să-l dilat, să-l compun și să-l descompun astfel încât să mă inspire și să te inspire: să ne facă să ne dorim să fim cât mai des prezenți în acum-urile noastre. Să vedem cu ochii, cu mâinile, cu nasul, cu urechile, cu mintea și cu inima.

 

Parcul Sticlăriei

Parcul Herăstrău

Pădurea Cornetu

Puteți urmări și alte compoziții #AranjateDeLiana pe pagina de Instagram avetisiperoz

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult