Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Terasa, refugiul perfect în zilele urbane de vară. Cum să-ți creezi spațiul ideal pentru relaxare și socializare

Bamboo

Orașul nu e complet golit, dar e parcă mai liniștit, iar zilele lungi de vară te îndeamnă să stai cât mai mult afară. O terasă, oricât de mică, este spațiul perfect în care îți poți începe ziua savurând o cafea sau un ceai, în lumina încă blândă a soarelui. Iar dacă te gândești că poate fi un loc bun și pentru a-ți invita câțiva prieteni sau, pur și simplu, pentru a te relaxa după o zi toridă, nu-ți mai rămâne decât să te gândești cum poți face posibile aceste lucruri.

E adevărat că, în general, balcoanele sau terasele nu sunt foarte generoase. Există însă numeroase soluții de a transforma astfel de spații în locuri primitoare în care se te bucuri de momente de relaxare.

Te poți lăsa inspirat de conceptul propus de Dedesign, balconul Bamboo, în care combinația de elemente naturale și lumini discrete conferă spațiului o vibrație aparte și creează o atmosferă proaspătă și naturală.

  


Cât mai aproape de natură

În conceputul propus de Dedesign s-a pus accent pe combinarea și dozarea elementelor naturale - plante, lemn și piatră, proiectate pe fundalul neutru oferit de pereții gri pentru a le pune în valoare.

Plantele în ghivece de diferite mărimi și texturi aduc spațiului senzația de prospețime și vitalitate, amplificată de peretele acoperit un gard verde artificial, a cărui culoare vibrantă te duce cu gândul la o grădină urbană.

Și podeaua este parțial acoperită cu gazon artificial, iar dalele de lemn și piatra decorativă imprimă spațiului personalitate prin jocul inedit al texturilor materialelor.

Paravanul din bambus este nota exotică care vine să îmbogățească vizual spațiul centrat în jurul ideii de natură.  

Mobilier simplu, dar elegant

Elementul central al spațiului este banca gri din lemn, care pune la dispoziție un spațiu confortabil, ideal pentru relaxare. Are un design simplu, dar elegant prin geometrie, iar pernele de șezut și decorative gri, pe lângă rolul funcțional, creează un contrast vizual plăcut.

Masa laterală neagră, cu un design minimalist, completează perfect ansamblul din punct de vedere estetic, dar și funcțional, pentru că poate fi folosită pentru așezarea cărților sau a băuturilor.

Iluminat cald

Iluminatul joacă un rol esențial în crearea unei atmosfere calde și primitoare.

În proiectul propus, lumina lămpilor de perete cu design vintage îmbracă spațiu într-o strălucire blândă, perfectă pentru serile răcoroase. Plafoniera clasică de exterior, în același ton cu aplicele, asigură continuitatea designului, iar lămpile solare amplasate în fiecare în fiecare colț al balconului, pot accentua atmosfera plină de farmec la lăsarea nopții. 


Mult verde și câteva accesorii

Fântâna arteziană cu lumină caldă și blândă conferă spațiului liniștea necesară într-un loc destinat relaxării. Plantele înalte precum bambusul, palmierul și ficusul, plasate în ghivece Gardena creează o atmosferă luxuriantă și primitoare.

Ghivecele de balustradă pentru plantele agățătoare imprimă o dimensiune verticală spațiului și sunt ideale pentru utilizarea în balcoane de dimensiuni mici.

Balconul Bamboo este doar un exemplu de cum poți crea un spațiu modern și funcțional, în care designul minimalist se îmbină armonios cu elementele naturale. Fiecare detaliu este gândit pentru a construi un mediu relaxant și primitor. Un mic paradis urban în care îți poți începe ziua și care te invită la relaxare seara, dar unde îți poți primi și prietenii pentru seri mai lungi și discuții interesante.

DedeSign este un proiect DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința.

O prezență discretă, DedeSign îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate ce te pot inspira astfel încât să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult
sound-bars icon