Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Tolontan, jurnalistul de la care a pornit ancheta: „Sentința din Gala Bute face dreptate victimelor, adică oamenilor cărora le-au fost luați banii”

Cătălin Tolontan

Cătălin Tolontan, jurnalistul de la investigația căruia a pornit ancheta în cazul „Gala Bute”, a scris că sentința le face dreptate cetățenilor României. „Sentința din Gala Bute face dreptate victimelor, adică oamenilor cărora le-au fost luați banii”, a scris Tolontan.

„Deși inaudibil, glasul celor înșelați e cel care vibrează acum. Victimele sunt cetățenii României, fie că sunt plătitori de taxe sau copiii și vârstnicii deposedați de banii cuveniți lor din cauza unui sistem care vămuia cu 10% contractele Ministerului Dezvoltării Teritoriale și Turismului. Iar banii se făceau șpagă. Pentru cine? 

De mită au profitat, spune sentința de azi, ministrul Elena Udrea, apropiații săi, PD-L și postacii plătiți să vă bată la cap vreme de 6 ani cum că, „în cazul Gala Bute, nu există nicio probă”!”, a continuat jurnalistul.

Cătălin Tolontan a făcut referire și la postacii care încercau să minimizeze dezvăluirile și să îi creeze o imagine favorabilă Elenei Udrea. „În acest timp, sute de mii de comentarii pe lună atacă în subsolul a mii de articole. Nu e nicio exagerare! Pe 20 iulie 2012, Cristi Călugăru îi comunică pe email Elenei Udrea că au fost monitorizate și s-au postat comentarii la 3.317 articole în doar 40 de zile!

Aceste opinii comandate și plătite din bani negri încearcă să creeze opinia majoritară, dubiul în capacitatea justiției și, în ultimă instanță, se pritocește neîncrederea că statul va rezolva cazul Gala Bute.

Postacii sunt biciuiți să vină cu atacuri noi, originale, nu să copieze unii de la alții”, scrie Cătălin Tolontan pe tolo.ro

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult