Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Traian Berbeceanu, care ar putea fi numit prefect al Capitalei, a fost angajat ca funcţionar public la grupul deputaţilor PNL

Traian Berbeceanu

Traian Berbeceanu, consilier al ministrului Marcel Vela, a fost angajat marţi ca funcţionar public la grupul deputaţilor PNL, au declarat surse politice pentru News.ro. Premierul Ludovic Orban ia în calcul schimbarea actualului prefect, Gheorghe Cojanu, și înlocuirea lui cu comisarul șef în rezervă Traian Berbeceanu. Numirea poate fi făcută prin hotărâre de Guvern.

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat luni, pentru News.ro, că la nivelul MAI a dispus „o evaluare a activităţii Instituţiei Prefectului Bucureşti de către Directia Generală pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului”.

Premierul a spus luni că activitatea actualului prefect va fi analizată, având în vedere că în cursul zilei de duminică acesta a declarat că nu cunoaşte numărul de îmbolnăviri din Bucureşti şi faptul că municipiul a trecut de rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori. 

Într-o intervenție la Digi24, duminică, prefectul Gheorghe Cojanu s-a dovedit că nu ştia, nici la 10 ore de la comunicarea publică a datelor oficiale despre situația la zi a epidemiei de coronavirus, care este numărul de noi infectări din București. Cojanu a motivat că era la cumpărături duminică, atunci când a fost întrebat care este rata de infectare, şi a admis că se mai „bâlbâie” în comunicarea publică pentru că este permanent „în tensiune”. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că atitudinea prefectului Capitalei şi modul în care acesta a reacţionat în contextul creşterii numărului de cazuri la mia de locuitori în Bucureşti sunt inacceptabile şi nu trebuie să rămână fără urmări.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Problema cu intenția de numire a dlui. Berbeceanu în funcția de prefect al capitalei constă în faptul că nu îndeplinește condițiile stabilite de lege ( Codul Administrativ art. 394). În rest așteptăm manevre prin care cabinetul Orban va încerca să „fenteze” legea ( deja manevrele au început prin a face din face din viitorul improbabil prefect un mic stahanovist îndeplinind cumulativ două joburi la stat: consilier al Ministrului de Interne și funcționar public pe lângă grupul parlamentar PNL din Camera Deputaților ).
    • Like 1


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult