Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Un sondaj pentru liniștea social democraților. Cum arată cifrele partidului în plină luptă PSD contra PSD

Potrivit unui sondaj realizat de AVANGARDE în timpul crizei politice, dacă ar avea loc alegeri, PSD și-ar menține scorul obținut la parlamentare, în timp ce PNL ar obține un procent semnificativ mai mare de votanți. AVANGARDE este firma de sondare a opiniei publice a lui Marius Pieleanu, un apropiat al social democraților. 

Sondajul susține că, dacă mâine ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar obține un scor de 46%, PNL, de 30%, cu 10% mai mult decât anul trecut, USR al lua 9% din voturi, ALDE, 6%, PMP, 5%, iar UDMR nu ar mai prinde Parlamentul, uniunea fiind creditată cu un scor de doar 3%. 

Filă din sondajul AVANGARDE.

Procentele menționate în sondaj sunt convenabile pentru coaliția PSD-ALDE, care va încerca să îi demonstreze, în timpul consultărilor de luni, președintelui Iohannis că are încă majoritatea în Parlament, în condițiile în care s-a bazat pe votul minorităților naționale, altele decât UDMR, pentru a reuși să își treacă moțiunea de cenzură împotriva propriului Guvern.

Sondajul, citat de Evenimentul Zilei, mai conține două întrebări: una care le cere respondenților să spună dacă programul de guvernare ar trebui implementat mai rapid, iar 52% sunt de părere că da. Alta le cere oamenilor să spună dacă ei cred că ar trebui modificate Codurile Penale, iar 56% spun că da.

Sondajul AVANGARDE a fost realizat, în perioada 15.06 - 22.06, prin intermediul unor interviuri telefonice asistate de calculator, pe un eșantion de 781 de persoane peste 18 ani și are, potrivit celor care l-au realizat, o marjă de eroare de 3,51%.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Arata ca si pana acum. Jumatate de natie nu voteaza dar toata natia se plange
    • Like 1
    • @ Adrian Rafail
      Dee Dee check icon
      E jumătatea de nație care n-a votat la referendumul de demitere a Băsului pentru că e plecată din țară.
      • Like 1
    • @ Dee Dee
      E jumatatea de natie care nu s-a prezentat la urne nici pe 11 Decembrie nici cu alte ocazii in ultimii 27 de ani.
      • Like 0
    • @ Adrian Rafail
      Dee Dee check icon
      Deci nu este nicio problemă, e jumătatea de populație activă care n-are interese în privința României.
      • Like 1
    • @ Dee Dee
      Daca nu au intetese, de ce carcotesc toti romanii asa tare?
      • Like 0
    • @ Adrian Rafail
      Dee Dee check icon
      de propagandă securistă.
      Știm sigur că sunt peste 4 milioane de români plecați. Știm sigur că mai sunt câteva milioane de români care nu s-au mai deranjat cu actele de rezidență și știm sigur că diaspora activă electoral, cu tot cu voturi băgate în urnă direct de mâna securistă, nu ajunge la 400 000.
      • Like 1
    • @ Dee Dee
      Propaganda securista e cea care critica toti guvernantii, indiferent de culoare lor politica, de 27 de ani? Lol!
      • Like 0
    • @ Adrian Rafail
      Dee Dee check icon
      Exceptând reprezentanții Securității, care sunt lustruiți dorsal pe 2-3 teme în fiecare zi, inclusiv weekend-urile.
      • Like 0
  • Probabil sondajul a fost facut in judetul Teleorman :) !
    • Like 0
  • Îngrozitor să citești rezultatele unor astfel de sondaje! Exacte sau nu, nu cred ca se afla foarte departe de realitate.

    Faptul că PSD n-a pierdut nimic din simpatia votanților săi ține de domeniul filmelor de groază! Te face să-ți cadă umerii a neputință.

    Dacă de mâine nu s-ar mai face nici un drum nou prin țara, acestor oameni nu le-ar păsa nici cât negru sun unghie. Ei oricum nu pleacă nicăieri. Nu circulă. Există o legătura strânsă între a sta doar acasă și a fi atât de încuiat.
    • Like 0
  • Paul check icon
    Ast nu e decat munitie pentru cuplul mafiot dragnea-tariceanu la intalnirea cu Iohannis. Daca Presedintele nu le numeste prim-ministrul pe care il vor ei, atunci cu sondajul in spate dezbat vreo saptamana pe la tembeliziunile de partid cum ca tara e aruncata in criza de Presedinte si ar trebui sa il suspende. Pun pariu ca toti hotii, prostii si prostitii care voteaza psd-alde-haide-de o sa fie izbiti de adevar precum oul de masa, cum ca de fapt criza in care cuplul iresponsabil dragnea-tariceanu au aruncat Tara e de fapt facatura de sistem si Iohannis e personificarea sistemului. Tremurand de frica (,) ca nu li se maresc pomenile (incepand de la pensii si terminand cu contracte cu statul ale unor firme de partid) o sa-i apuce o mare manie si daca se ajunge la anticipate o sa voteze si mai vartos cu acceasi mafioti ciumati: famiglia dragnea-tariceanu (apropos care e pozitia psd-alde fata de familia traditionala?...) . Ce ma mira pe mine insa e ca doar un 'institut' a aparut cu un sondaj, ca doar mafiotii-ciumatii sigur au mai multe astfel de arme in arsenal... sau poate ca vor sa le scoata asa unul dupa altul ca sa nu aiba timp sa se aseze uitarea peste faptul ca poate populatia (dar sigur nu poporul!) din Romania ii sustine intr-o proportie covarsitoare.
    • Like 4
    • @ Paul
      Dee Dee check icon
      despre mafia securistă nimic?
      Probabil ai un lapsus.
      Săracii ăia care votează pesedeul de foame de fapt votează împotriva mafiei securiste, indiferent de costuri. :)
      • Like 1
    • @ Dee Dee
      Paul check icon
      Draga trolule, îți mulțumesc pentru întrebare și ma folosesc de ocazie pentru a încerca sa lămuresc situația cu sistemul securist pentru eventualii prosti și prostiti care vor sa se facă mai deștepți (ca altfel nu ar citi articole și comentarii de pe aici). Încerc sa fac acest lucru prin intermediul unei povesti. Deci, Gigel fura azi un ou. Mâine fura el un bou. Poimâine, îl prinde potera. Gigel e foarte supărat ca potera asta ii strica lui afacerile și se gândește ce sa facă sa scape de ea. Începe prin a se plânge peste tot ca potera actioneaza in mod discreționar. Tipa in gura mare pe la toate colțurile ca potera e ceva rău care se numește sistem. Cum foarte putina lume știe ce e cu sistemul asta, Gigel o întreabă pe prietena lui Gabriela cum poate el mai bine sa convingă tot satul ca potera e rea. Gabriela își aduce aminte ca era o vreme când potera ii lua nu numai pe hotii ca Gigel ci și pe oameni cinstiti care discutau niște lucruri interzise, iar aceștia din urma ajungeau pe mâna unei potere foarte rele care se numea securitate. De securitate aveau frica toți oamenii atât cei cinstiti cât și cei necinstiți și uite așa ii vine lui Gigel idea ca dacă el asociază potera de acum cu potera aia veche și rea, o grămada de oameni cinstiti o sa se supere pe potera, crezand ca potera de acum e potera de atunci (ca doar așa zice la gazeta). Uite așa potera o sa aibă altceva de făcut decât sa se ocupe de furtișagurile lui Gigel și ale Gabrielei. Potera, aducă justiția din zilele noastre nu are nimic de-a face cu potera, adică securitatea din vremuri trecute. Justiția aleargă acum - in sfârșit - după hoți ca Gigel și Gabi, însă hoții vor sa fure in continuare nederanjați. D'aia urla ei și toți aia care câștiga de pe urma lor - inclusiv trolii - contra justiției. Statul Roman, gratie conjuncturii internaționale favorabile a dezvoltat in sfârșit anticorpi la hoție și corupție. Hoții și corupții fac orice pentru a elimina acești anticorpi. Pe termen lung, iarăși presupunând ca situația internațională nu se schimba hoții so corupții vor pierde, însă nu fără a face tot ce pot pentru a câștiga. Securitatea comunista, atât cât a mai rămas din ea, lupta de partea hotilor. Sistemul, adică statul Roman (excluzând clasa politica) lupta contra hoților. Nu lupta de mult, însă lupta din ce in ce mai bine. Justiția, poliția, serviciile secrete actuale sunt arme ale statului contra ciumei hoției și a corupției. Sistemul, așa cum îl numesc ciumații, lupta de partea romanilor cinstiti contra celor necinstiți.
      • Like 0
    • @ Paul
      Dee Dee check icon
      Securitatea a fost reformată în 22 decembrie 1989.
      Adevărul e în poveștile cu gigel scornite de mononeuronați.
      Ai posibilitatea să critici orice politruc, dar nu poți controla în niciun fel activitatea Securității!
      Nu-i așa că ești cel mai inteligent mononeuronat din categoria ta?
      • Like 0
    • @ Dee Dee
      Paul check icon
      Hopa,... te-ai enervat... si eu care te credeam trol... Tu probabil ca te crezi foarte destept ca ai scornit chestia cu mononeuronati. Gigele, esti singur in credinta ta. Te sfatuiesc sa nu mai postezi pe aici ca poate te prinde 'Securitatea'. Vezi ca satelitii de spoinaj americani sunt toti cu ochii pe tine.
      • Like 0
  • Cine impiedica opozitia sa faca sondaje si sa contracareze orice miscare a "tovarasilor" psdisti? Din pacate nu exista opozitie!!! Ne meritam soarta !!!
    • Like 0
  • Am si eu o intrebare: daca sondajele indica multe procente, cum de PSD a pierdut la alegerile partiale pentru primar la Tg-Jiu (unde in la parlamentare 2016 au obtinut 54%), la Craiova, la alegerile partiale pentru primar, au obtinut 42% dupa ce la parlamentare au avut pest 50%. Si asta inainte de scandalul Dragnea - Grindeanu. Iar exemplele de mai sus nu sunt sondaje, ci voturi.
    • Like 3
  • bluenavy check icon
    Ma intreb ce unelte are la indemana o firma de sondare a opiniei publice pentru a-si demonstra impartialitatea?
    • Like 3
  • check icon
    Asta am spus și eu zilele trecute, nu mai țin minte unde, că e greu de găsit ceva pe actuala formă a site-ului, PSD se menține în limitele aceleiași intenții de vot. În fond, ce s-a întâmplat din toamna trecută până acum? Doar o oarecare revenire a PNL, reflectată și în sondaj, prea puțin pt o schimbare semnificativă. Aceasta este România reală, le recomand tuturor să iasă un pic din ambientul urban de mare oraș și să iasă prin jur, să vadă România reală, prin județele Giurgiu, Gorj, Călărași...
    • Like 1
  • In fata acestui sondaj pur si simplu am ramas fara cuvinte , si nu ptr ca a fost făcut de un psd ist , ci ptr ca poate sustinerea nu este 46 % , dar vreo 36,38 % este sigur , cum o fi posibil sa iti placa sa fii prostit si luat de prost in acelasi timp , cum sa iti placa sa fii furat , sa fii mințit, sa t i s e promită tîmpenii si cai verzi pe pereti si sa si crezi , in anul 2017 ? Mă duc cu gândul la silviu brucan care ne a facut stupid people , ne am supărat, oare de ce ?
    • Like 8
    • @ Alfi Dufala
      Pai cum o fi sa intelegi ca ti se intampla toate astea? ...Este ceva inaccesibil pentru cel putin 40% din populatia votanta. Si , cel putin 15% sunt cei interesati de-o chestie, ceva , (contracte cu statul, rude ale celor din scaune, vreun post la stat, ca avem diplome de "particulare" , mici smenari etc.). Plus cei minim 5% care iubesc sincer ....Asa ca ,observam lene si in randurile lor, lene de a se prezenta la vot, ca altfel am vedea ce n-a vazut nici Putin: vreo 70% psd. Neam de dac , parol!
      • Like 4
    • @ Alfi Dufala
      Poate 38 la suta di 4milioane de votanti.Nu cred sau mai bine zis nu vreau sa cred ca un roman care a urmarit circul pe care l-a facut PSD-ul de la alegeri incoace nu s-a rusinat macar o fractiune de secunda ca este reprezentat de asemenea politici.Eu inca mai cred in orgoliul si demnitatea sau mai bine zis MANDRIA ROMANEASCA.Pana si PCR-ul era mai retinut in a nara fabule.Numai cretinii sau retardatii mai cred in PSD
      • Like 0
    • @ Danescu Cristina
      Dee Dee check icon
      SRI are 37 000 de agenți care susțin activitatea economică a României.
      Angajările sunt doar pe concurs. Celelalte servicii mai acumulează câteva zeci de mii. Toată armata asta întreținută de contribuabili ne interceptează pentru binele nostru (și numai al nostru).
      Pentru asta au nevoie doar să controleze toate instituțiile statului. Dar pentru a bifa acest deziderat trebuie să plătească propaganda securistă pentru a scăpa de singurul partid din România care n-a fost încă destructurat și infectat până la cancer de securiști.
      • Like 1
    • @ Alfi Dufala
      Cri check icon
      Cu siguranta ca si un simpatizant PSD ar putea sa puna exact aceleasi intrebari suporterilor PNL sau USL sau PMP.
      Adevarul, fie el bun sau rau, iese la iveala doar prin duelul ideilor, nicidecum prin etichetari peiorative sau prin invective si insulte adresate celor care au alta opinie.
      Fanatismul, "pro" sau "anti", nu a dus niciodata la nimic bun.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult