Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Un tânăr venit din Franța, care a auzit că „la Vama Veche se poate face orice”, a rămas cu jeepul împotmolit în mare

jeep

(Foto captura video)

Turiștii ieșiți sâmbătă dimineața pe plajă la Vama Veche au avut parte de o surpriză. În apă, aproape de mal, era împotmolită o mașină de teren. 

Un tânăr din Franța care a auzit că „la Vama Veche se poate face orice” a ajuns cu jeepul în apă, după ce ar fi consumat alcool. Inițial a fost chemată o macara, dar automobilul nu a putut fi clintit, apoi o volă a ridicat mașina.  Șoferul a fost sancționat cu o amendă de 10.000 de lei, potrivit Antena3.  

Legislația interzice accesul, circulaţia sau staţionarea maşinilor pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic. Aceste fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei şi 20.000 de lei.

Anul trecut în iulie Republica.ro a scris despre cum la Vadu și-au făcut apariția și „băieții” pentru care șoselele nu mai reprezintă nicio provocare și care au vrut să se distreze și să-și arate măiestria făcând drift-uri pe plajă, la câțiva metri de corturile oamenilor care se pregăteau deja de somn, aruncând nisipul în aer. Circul a continuat a doua zi dimineața, când mai mulți tineri de bani gata au ajuns pe plaja de la Vadu cu același scop: să-și etaleze SUV-urile, pentru că probabil la Mamaia concurența era mult prea mare.

Peste 60.000 de români erau aşteptaţi în aceste zile în stațiunile Mamaia şi Vama Veche.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pe undeva scria că francezul lucrează în București și are 41 de ani.Mai poate fi socotit,,tînăr"?
    • Like 0
  • S-a adaptat repede la obiceiurile traditionale romanesti. Probababil le va descoperi cat de curand si pe celelalte: agresarea si jignirea partenerilor de trafic(automat are nevoie de o bata de baseball), spaga la "hai bossule s-o dam cumva", manelele la maximum sa vada fraierii ca esti unicat sau posesia de pisi siliconata pe scaunul din dreapta. Poate se muta definitiv in Romania, cu astfel de cetateni ne rezolvam sporul migrator.
    • Like 0
  • check icon
    Deci nu ma pot opri din ras... :)) Asta a inteles francezul, ca daca merge in Vama, poate face orice...
    • Like 0
    • @
      check icon
      Francezul are o scuzã:e strãin! Cocalarii români,ce scuze au????
      • Like 0
    • @
      check icon
      Nu are nicio scuza nici strainul. Nu face asa ceva nici la el in tara si niciunde altundeva. E ilegal!
      • Like 1
    • @
      check icon
      La el în țară nu, aici e cu totul altceva. A fost amendat deoarece s-a împotmolit, altfel era bun de laudă, nu?
      • Like 0
    • @
      Nu.
      • Like 0
    • @
      Ce scuze au,,săracii"care îi iau aerul și fac fotografii?Ce au căutat ăia în Vamă.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult