Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Bebelușii din subteran, tinerii care cântă în adăpost, un tată și o fiică își iau „La revedere” desenând inimi pe fereastra rece a unui autobuz. 3 scene în care luminile umanității din Ucraina sclipesc în negura războiului

„Nu mai există niciun loc sigur în Ucraina”. Această frază, scrisă de șefa biroului BBC de la Kiev, rezumă pierderea grea suferită de fiecare ucrainean peste noapte. Când limitele au fost atât de brutal încălcate prin forța armelor, nu mai există nicio garanție: casele nu mai oferă securitate, drumurile și-au pierdut orice aer familiar, iar refugiul este de găsit în spațiile de tranzit, precum stațiile de metrou.

Într-o țară în război, mulți ucraineni își oferă unii altora pacea din ei. Priviți aceste fragmente de viață care ajung azi la noi din Ucraina, prin intermediul rețelelor de socializare - lumini de care sclipesc în negura războiului. Sunt fragile și puternice ca viața însăși. 

Un tată și o fiică își iau „La revedere” desenând inimi pe fereastra rece a unui autobuz. În Ucraina astăzi, bărbații trebuie să meargă la război pentru a-și apăra țara.


Într-un adăpost anti-aerian, mai mulți tineri ucraineni cântă un cântec plin de speranță.


Mai mulți medici și asistente îngrijesc nou-născuții de la terapie intensivă într-un adăpost improvizat la un etaj inferior al spitalului de copii din Dnipro, după ce orașul a fost ținta atacurilor rusești cu rachete.

Foto: Denis Surkov via The New York Times.

Sunt oameni care îngrijesc viața din prima ei secundă, în timp ce un agresor fără scrupule își pune în aplicare planurile de a curma vieți. Pe când Vladimir Putin vrea să-și vadă numele cât mai sus în cartea istoriei, ei luptă, cu discreție și căldură, pentru tot ce are umanitatea mai prețios.

Unul visează la imperii. Ceilalți lasă o moștenire.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ion check icon
    Nu-i mai folosiți numele lui Putin, nu-i mai spuneți pe nume. Puteți să-i spuneți: dictatorul, criminalul, nebunul, oricum dar nu-i mai pronunțați numele. Merită tot disprețul din lume. Ptiu!
    • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult