Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Unitatea de 1 Decembrie, după Tudor Chirilă: „Pe mine nu mă impresionează tehnica militară și avioanele care dau raită pe deasupra Arcului de Triumf, ci mă impresionează că 350.000 de români au pus bani pentru un spital”

tudor chirila - DV

Foto: captura Facebook Dăruieste Viață

Efortul celor 350.000 de cetățeni care au donat bani pentru construirea Spitalului Dăruiește Viață reprezintă adevărata expresie a unității și solidarității românilor, consideră actorul Tudor Chirilă, care a spus recent că nu este impresionat de tehnica militară și de avioanele care zboară pe deasupra Arcului de Triumf de 1 Decembrie. Pentru actor, în acest an, Ziua Unirii a fost cea în care s-a inaugurat singurul spital pentru copii construit în ultimele trei decenii.

„Pentru mine astăzi (24 noiembrie - n.n.) este 1 Decembrie. Nu pe 1 Decembrie, astăzi este 1 Decembrie. Pentru că pe mine nu mă impresionează tehnica militară și avioanele care dau raită pe deasupra Arcului de Triumf, ci mă impresionează că 350.000 de români au pus bani și vă dați seama ce țară este asta în care se face o asemenea clădire. Ce țară este aceasta în care niște oameni fac un spital, cu toată adversitatea statului român! Ce potențial ar putea să aibă țara asta, dacă nu am fi conduși de hoți. Nu o să preia nimeni discursul acesta, dar eu vi-l zic vouă aici. Și atunci pentru mine, dacă 1 Decembrie este unitate, atunci asta înseamnă unitate. Pentru că ăsta nu este un spital pentru București, ăsta este un spital al Clujului, al Iașului, al Galațiului, al celor din Sighetu Marmației, Lehliu și așa mai departe. This is unity! Asta înseamnă unitate, nu bullshit-ul de care vorbim noi de fiecare 1 Decembrie”, a spus Tudor Chirilă vinerea trecută, cu o ocazia inaugurării Spitalului Dăruiește Viață.

Primul Spital Naţional de Copii pentru Cancer, Boli Grave şi Traumă construit din donaţii şi sponsorizări la inițiativa asociației „Dăruiește Viață”, a fost inaugurat, vineri seară, în curtea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”. Investiția totală a fost de 53 de milioane de euro, bani de la 350.000 de cetățeni donatori și 8.000 de companii private care au oferit sponsorizări.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Bine ca n-au facut accident si de 1 decembrie purtatorii de bocanci...nu inteleg de unde apare aceasta manie proletara la unii comentatori in privinta comentariilor la adresa purtatorilor de bocanci,in multe cazuri zici ca au sireturile legate impreuna.
    Mandria asta de a fi roman doar de 1 decembrie e nitel tembela,sunt alte 364 de zile ...in care mandrii politicieni ne fura si ne mint ,o fi motiv de mandrie ca-s conational cu acesti hoti si mincinosi?
    • Like 0
  • Nicu check icon
    Doamnă Mioc , mânată-n luptă de sfânta mânie proletara, n-ați băgat de seamă că dl. Chirilă exprima o opinie personală , deci nu o sentință.
    Unde e băgarea pumnului în gură?
    Ați auzit de diversitatea de opinii ?
    • Like 3
  • Chirila se refera ca se poate si fara parade si desfasurari si cheltuieli de dragul steagurilor.
    Nu sa anuleze armata / vanda tehnica militara si avioanele. Care, by the way, dau rateuri mari, armata romana este prost utilata si mai ales prost pregatita, varsta de pensionare a soldatilor este cea mai mica din Uniunea Europeana (alte tari pensioneaza dupa 35-40 de ani contributie in armata !! ), obezitatea si conditia fizica a multora arata cata instructie se face, pensii speciale la armata si politie sunt iar o ramasita a comunismului iar coruptia in armata romaneasca este teribila - fix ca in comunism.
    • Like 3
  • Valentin check icon
    Mda, dar în caz de război tot tehnica militară face diferența, că tehnica apără spitalul și nu invers...
    • Like 3
  • Sa-i fie rusine dlui Tudor Chirila! Nu imi amintesc sa-l fi desemnat cineva arbitrul unitatii romanilor, sau ale faptelor si evenimentelor romanesti! Sunt unii care se bucura de parade militare, altii care construiesc spitale, una nu o exclude pe cealalta ! Am oroare de cei care imi vantura in fata fapte pe care le considera importante, exceptionale - si unele chiar sunt- dar nu-mi pune pumnul in gura si nu ma forta sa vad ceva altfel decat il vad. Ce e aici, Hamas??? Ma simt in anii '50, cand trebuia sa vedem lucrurile asa cum vroia partidul. Acum ce facem, revenim la aceleasi obiceiuri, insa sub alta denumire, progresism, si sub apostoli gen Tudor Chirila?????? Refuz !!!!! Am inca creier functional si DECID EU ce este pt mine unitate romaneasca sau nu, asa cum si dl Chirila decide pt el, nu pt mine, sau pt tine, sau pt ceilalti. Inca avem libertatea de decizie...inca...dar se pare ca e in pericol....
    • Like 2
    • @ Eliza Mioc
      RazvanP check icon
      Chirilă ar fi primul care ar chițăi după avioane, în caz de Doamne Ferește!
      Mă rog, cel mai probabil din afara granițelor!
      • Like 1
    • @ Eliza Mioc
      Iti place ciolaniada si festivismul caricatural. Nu apreciezi adevaratele realizari si adevaratii oameni. E dreptul tau, mai ales daca profiti de hotia, prostia ridicata la rang de patriotism.
      • Like 6


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult