Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Vama Neconvențional se apropie de final. Despre comunitățile create weekendul trecut la Cluj-Napoca și Sibiu, unde turneul a marcat două concerte cu număr record de bilete. Urmează Iași și Sinaia - Cota 2000

Vama Neconvențional - Muzeul Astra, Sibiu

Foto: Cristina Ganj (Bristena)

Pe măsură ce turneul se apropie de final, cu fiecare locație în plus se simte spiritul comunității create, unde reprezentații brandurilor și comunităților locale se unesc cu una dintre cele mai cunoscute trupe din țară, VAMA, pentru a organiza împreună un microfestival al oamenilor, în cadrul turneului VAMA Neconvențional.

Încă de la primul concert organizat, VAMA a declarat ca turneul este în primul rând despre oameni, despre reprezentanții comunităților locale din România. De aceea, în fiecare locație din cele zece, concertul a devenit o oportunitate de promovare și susținere a antreprenorilor români. Weekendul trecut, trupa a cântat în Parcul Muzeului Etnografic din Cluj-Napoca, și pe pontonul din Parcul Muzeului Astra, din Sibiu. 

Tudor Chirilă: “Clujul nu s-a dezmințit nici de data asta. Am cântat două ore și jumătate care au trecut ca un sfert de oră. S-au dus și au rămas doar bucăți dintr-un puzzle de "perfect day". E ceva special între noi și Cluj, asta e clar.”

Printre activitățile conexe dedicate comunităților locale din cadrul turneului VAMA Neconvențional, ajuns la Cluj-Napoca pe data de 20 august, două momente speciale au marcat concertul din Parcul Muzeului Etnografic. La eveniment a fost prezent designerul român ADRIAN VELE, unul dintre reprezentații neconvenționali ai modei în România, care provoacă status-quo-ul industriei zi de zi prin alcătuirea articolelor și accesoriilor de design vestimentar din materiale textile reciclate, lucrate manual piesă cu piesă, detaliu cu detaliu.

În deschiderea trupei, alături de Tudor Chirilă, a cantat Mihai Gaciu, tehnicianul de scenă al trupei Vama. 

A doua zi, sâmbătă, trupa a ajuns în fața comunității din Sibiu, unde a susținut concertul direct de pe pontonul din Parcul Muzeului Astra, o scenă neconvențională care a adus evenimentului, împreună cu reprezentanții breslelor de meșteșugari din Sibiu, un număr record de participanți.

Tudor Chirilă: “Muzeul Astra e un loc foarte special care merită vizitat în orice zi, nu doar la concertul Vama. Numai apa a stat între noi și un public aprins rău de tot:) “

Concertul de la Sibiu, din Parcul Muzeului Astra, a fost difuzat în timp real si pe platforma de streaming, voyo.ro, la inițiativa lui Tudor Chirilă, care și-a dorit ca și oamenii care nu au reușit să participe la concert să aibă oportunitatea de a fi prezenți.

Trupa VAMA pregătește ultimele două concerte din această vară și se pregătește de festivalul UNTOLD, din data de 9-12 septembrie, unde va fi prezentă pe Main Stage.

VAMA Neconvențional ajunge vineri, 27 august la Iași, la Baza Feg Ciric. Sâmbătă, 28 august, VAMA încheie la înălțime cel mai mare turneu național al unei trupe în 2021, cu un concert unic, pe platoul din Sinaia, de la Cota 2000.

CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS PENTRU A VEDEA GALERIA DE FOTOGRAFII:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult