Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Vama Neconvențional se apropie de final. Despre comunitățile create weekendul trecut la Cluj-Napoca și Sibiu, unde turneul a marcat două concerte cu număr record de bilete. Urmează Iași și Sinaia - Cota 2000

Vama Neconvențional - Muzeul Astra, Sibiu

Foto: Cristina Ganj (Bristena)

Pe măsură ce turneul se apropie de final, cu fiecare locație în plus se simte spiritul comunității create, unde reprezentații brandurilor și comunităților locale se unesc cu una dintre cele mai cunoscute trupe din țară, VAMA, pentru a organiza împreună un microfestival al oamenilor, în cadrul turneului VAMA Neconvențional.

Încă de la primul concert organizat, VAMA a declarat ca turneul este în primul rând despre oameni, despre reprezentanții comunităților locale din România. De aceea, în fiecare locație din cele zece, concertul a devenit o oportunitate de promovare și susținere a antreprenorilor români. Weekendul trecut, trupa a cântat în Parcul Muzeului Etnografic din Cluj-Napoca, și pe pontonul din Parcul Muzeului Astra, din Sibiu. 

Tudor Chirilă: “Clujul nu s-a dezmințit nici de data asta. Am cântat două ore și jumătate care au trecut ca un sfert de oră. S-au dus și au rămas doar bucăți dintr-un puzzle de "perfect day". E ceva special între noi și Cluj, asta e clar.”

Printre activitățile conexe dedicate comunităților locale din cadrul turneului VAMA Neconvențional, ajuns la Cluj-Napoca pe data de 20 august, două momente speciale au marcat concertul din Parcul Muzeului Etnografic. La eveniment a fost prezent designerul român ADRIAN VELE, unul dintre reprezentații neconvenționali ai modei în România, care provoacă status-quo-ul industriei zi de zi prin alcătuirea articolelor și accesoriilor de design vestimentar din materiale textile reciclate, lucrate manual piesă cu piesă, detaliu cu detaliu.

În deschiderea trupei, alături de Tudor Chirilă, a cantat Mihai Gaciu, tehnicianul de scenă al trupei Vama. 

A doua zi, sâmbătă, trupa a ajuns în fața comunității din Sibiu, unde a susținut concertul direct de pe pontonul din Parcul Muzeului Astra, o scenă neconvențională care a adus evenimentului, împreună cu reprezentanții breslelor de meșteșugari din Sibiu, un număr record de participanți.

Tudor Chirilă: “Muzeul Astra e un loc foarte special care merită vizitat în orice zi, nu doar la concertul Vama. Numai apa a stat între noi și un public aprins rău de tot:) “

Concertul de la Sibiu, din Parcul Muzeului Astra, a fost difuzat în timp real si pe platforma de streaming, voyo.ro, la inițiativa lui Tudor Chirilă, care și-a dorit ca și oamenii care nu au reușit să participe la concert să aibă oportunitatea de a fi prezenți.

Trupa VAMA pregătește ultimele două concerte din această vară și se pregătește de festivalul UNTOLD, din data de 9-12 septembrie, unde va fi prezentă pe Main Stage.

VAMA Neconvențional ajunge vineri, 27 august la Iași, la Baza Feg Ciric. Sâmbătă, 28 august, VAMA încheie la înălțime cel mai mare turneu național al unei trupe în 2021, cu un concert unic, pe platoul din Sinaia, de la Cota 2000.

CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS PENTRU A VEDEA GALERIA DE FOTOGRAFII:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult