La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?
De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!
Vama Neconvențional se apropie de final. Despre comunitățile create weekendul trecut la Cluj-Napoca și Sibiu, unde turneul a marcat două concerte cu număr record de bilete. Urmează Iași și Sinaia - Cota 2000
Foto: Cristina Ganj (Bristena)
Pe măsură ce turneul se apropie de final, cu fiecare locație în plus se simte spiritul comunității create, unde reprezentații brandurilor și comunităților locale se unesc cu una dintre cele mai cunoscute trupe din țară, VAMA, pentru a organiza împreună un microfestival al oamenilor, în cadrul turneului VAMA Neconvențional.
Încă de la primul concert organizat, VAMA a declarat ca turneul este în primul rând despre oameni, despre reprezentanții comunităților locale din România. De aceea, în fiecare locație din cele zece, concertul a devenit o oportunitate de promovare și susținere a antreprenorilor români. Weekendul trecut, trupa a cântat în Parcul Muzeului Etnografic din Cluj-Napoca, și pe pontonul din Parcul Muzeului Astra, din Sibiu.
Tudor Chirilă: “Clujul nu s-a dezmințit nici de data asta. Am cântat două ore și jumătate care au trecut ca un sfert de oră. S-au dus și au rămas doar bucăți dintr-un puzzle de "perfect day". E ceva special între noi și Cluj, asta e clar.”
Printre activitățile conexe dedicate comunităților locale din cadrul turneului VAMA Neconvențional, ajuns la Cluj-Napoca pe data de 20 august, două momente speciale au marcat concertul din Parcul Muzeului Etnografic. La eveniment a fost prezent designerul român ADRIAN VELE, unul dintre reprezentații neconvenționali ai modei în România, care provoacă status-quo-ul industriei zi de zi prin alcătuirea articolelor și accesoriilor de design vestimentar din materiale textile reciclate, lucrate manual piesă cu piesă, detaliu cu detaliu.
În deschiderea trupei, alături de Tudor Chirilă, a cantat Mihai Gaciu, tehnicianul de scenă al trupei Vama.
A doua zi, sâmbătă, trupa a ajuns în fața comunității din Sibiu, unde a susținut concertul direct de pe pontonul din Parcul Muzeului Astra, o scenă neconvențională care a adus evenimentului, împreună cu reprezentanții breslelor de meșteșugari din Sibiu, un număr record de participanți.
Tudor Chirilă: “Muzeul Astra e un loc foarte special care merită vizitat în orice zi, nu doar la concertul Vama. Numai apa a stat între noi și un public aprins rău de tot:) “
Concertul de la Sibiu, din Parcul Muzeului Astra, a fost difuzat în timp real si pe platforma de streaming, voyo.ro, la inițiativa lui Tudor Chirilă, care și-a dorit ca și oamenii care nu au reușit să participe la concert să aibă oportunitatea de a fi prezenți.
Trupa VAMA pregătește ultimele două concerte din această vară și se pregătește de festivalul UNTOLD, din data de 9-12 septembrie, unde va fi prezentă pe Main Stage.
VAMA Neconvențional ajunge vineri, 27 august la Iași, la Baza Feg Ciric. Sâmbătă, 28 august, VAMA încheie la înălțime cel mai mare turneu național al unei trupe în 2021, cu un concert unic, pe platoul din Sinaia, de la Cota 2000.
CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS PENTRU A VEDEA GALERIA DE FOTOGRAFII:
Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.
„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.
Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.