Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Vama Neconvențional se apropie de final. Despre comunitățile create weekendul trecut la Cluj-Napoca și Sibiu, unde turneul a marcat două concerte cu număr record de bilete. Urmează Iași și Sinaia - Cota 2000

Vama Neconvențional - Muzeul Astra, Sibiu

Foto: Cristina Ganj (Bristena)

Pe măsură ce turneul se apropie de final, cu fiecare locație în plus se simte spiritul comunității create, unde reprezentații brandurilor și comunităților locale se unesc cu una dintre cele mai cunoscute trupe din țară, VAMA, pentru a organiza împreună un microfestival al oamenilor, în cadrul turneului VAMA Neconvențional.

Încă de la primul concert organizat, VAMA a declarat ca turneul este în primul rând despre oameni, despre reprezentanții comunităților locale din România. De aceea, în fiecare locație din cele zece, concertul a devenit o oportunitate de promovare și susținere a antreprenorilor români. Weekendul trecut, trupa a cântat în Parcul Muzeului Etnografic din Cluj-Napoca, și pe pontonul din Parcul Muzeului Astra, din Sibiu. 

Tudor Chirilă: “Clujul nu s-a dezmințit nici de data asta. Am cântat două ore și jumătate care au trecut ca un sfert de oră. S-au dus și au rămas doar bucăți dintr-un puzzle de "perfect day". E ceva special între noi și Cluj, asta e clar.”

Printre activitățile conexe dedicate comunităților locale din cadrul turneului VAMA Neconvențional, ajuns la Cluj-Napoca pe data de 20 august, două momente speciale au marcat concertul din Parcul Muzeului Etnografic. La eveniment a fost prezent designerul român ADRIAN VELE, unul dintre reprezentații neconvenționali ai modei în România, care provoacă status-quo-ul industriei zi de zi prin alcătuirea articolelor și accesoriilor de design vestimentar din materiale textile reciclate, lucrate manual piesă cu piesă, detaliu cu detaliu.

În deschiderea trupei, alături de Tudor Chirilă, a cantat Mihai Gaciu, tehnicianul de scenă al trupei Vama. 

A doua zi, sâmbătă, trupa a ajuns în fața comunității din Sibiu, unde a susținut concertul direct de pe pontonul din Parcul Muzeului Astra, o scenă neconvențională care a adus evenimentului, împreună cu reprezentanții breslelor de meșteșugari din Sibiu, un număr record de participanți.

Tudor Chirilă: “Muzeul Astra e un loc foarte special care merită vizitat în orice zi, nu doar la concertul Vama. Numai apa a stat între noi și un public aprins rău de tot:) “

Concertul de la Sibiu, din Parcul Muzeului Astra, a fost difuzat în timp real si pe platforma de streaming, voyo.ro, la inițiativa lui Tudor Chirilă, care și-a dorit ca și oamenii care nu au reușit să participe la concert să aibă oportunitatea de a fi prezenți.

Trupa VAMA pregătește ultimele două concerte din această vară și se pregătește de festivalul UNTOLD, din data de 9-12 septembrie, unde va fi prezentă pe Main Stage.

VAMA Neconvențional ajunge vineri, 27 august la Iași, la Baza Feg Ciric. Sâmbătă, 28 august, VAMA încheie la înălțime cel mai mare turneu național al unei trupe în 2021, cu un concert unic, pe platoul din Sinaia, de la Cota 2000.

CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS PENTRU A VEDEA GALERIA DE FOTOGRAFII:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult