Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Vama Neconvențional se apropie de final. Despre comunitățile create weekendul trecut la Cluj-Napoca și Sibiu, unde turneul a marcat două concerte cu număr record de bilete. Urmează Iași și Sinaia - Cota 2000

Vama Neconvențional - Muzeul Astra, Sibiu

Foto: Cristina Ganj (Bristena)

Pe măsură ce turneul se apropie de final, cu fiecare locație în plus se simte spiritul comunității create, unde reprezentații brandurilor și comunităților locale se unesc cu una dintre cele mai cunoscute trupe din țară, VAMA, pentru a organiza împreună un microfestival al oamenilor, în cadrul turneului VAMA Neconvențional.

Încă de la primul concert organizat, VAMA a declarat ca turneul este în primul rând despre oameni, despre reprezentanții comunităților locale din România. De aceea, în fiecare locație din cele zece, concertul a devenit o oportunitate de promovare și susținere a antreprenorilor români. Weekendul trecut, trupa a cântat în Parcul Muzeului Etnografic din Cluj-Napoca, și pe pontonul din Parcul Muzeului Astra, din Sibiu. 

Tudor Chirilă: “Clujul nu s-a dezmințit nici de data asta. Am cântat două ore și jumătate care au trecut ca un sfert de oră. S-au dus și au rămas doar bucăți dintr-un puzzle de "perfect day". E ceva special între noi și Cluj, asta e clar.”

Printre activitățile conexe dedicate comunităților locale din cadrul turneului VAMA Neconvențional, ajuns la Cluj-Napoca pe data de 20 august, două momente speciale au marcat concertul din Parcul Muzeului Etnografic. La eveniment a fost prezent designerul român ADRIAN VELE, unul dintre reprezentații neconvenționali ai modei în România, care provoacă status-quo-ul industriei zi de zi prin alcătuirea articolelor și accesoriilor de design vestimentar din materiale textile reciclate, lucrate manual piesă cu piesă, detaliu cu detaliu.

În deschiderea trupei, alături de Tudor Chirilă, a cantat Mihai Gaciu, tehnicianul de scenă al trupei Vama. 

A doua zi, sâmbătă, trupa a ajuns în fața comunității din Sibiu, unde a susținut concertul direct de pe pontonul din Parcul Muzeului Astra, o scenă neconvențională care a adus evenimentului, împreună cu reprezentanții breslelor de meșteșugari din Sibiu, un număr record de participanți.

Tudor Chirilă: “Muzeul Astra e un loc foarte special care merită vizitat în orice zi, nu doar la concertul Vama. Numai apa a stat între noi și un public aprins rău de tot:) “

Concertul de la Sibiu, din Parcul Muzeului Astra, a fost difuzat în timp real si pe platforma de streaming, voyo.ro, la inițiativa lui Tudor Chirilă, care și-a dorit ca și oamenii care nu au reușit să participe la concert să aibă oportunitatea de a fi prezenți.

Trupa VAMA pregătește ultimele două concerte din această vară și se pregătește de festivalul UNTOLD, din data de 9-12 septembrie, unde va fi prezentă pe Main Stage.

VAMA Neconvențional ajunge vineri, 27 august la Iași, la Baza Feg Ciric. Sâmbătă, 28 august, VAMA încheie la înălțime cel mai mare turneu național al unei trupe în 2021, cu un concert unic, pe platoul din Sinaia, de la Cota 2000.

CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS PENTRU A VEDEA GALERIA DE FOTOGRAFII:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult