Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Vela acuză un „război hibrid” în legătură cu pandemia şi face referire la „campanii în adevăratul sens al cuvântului care au baza de plecare în alte state”

Protest 15 mai

Foto: Inquam Photos

Ministrul de Interne, Marcel Vela, susține că există „un război hibrid”, care are drept scop să creeze haos și destabilizare economică în perioada pandemiei.

„Vreau să vă spun că războiul hibrid este cel mai periculos război, cu ghilimelele de rigoare, este o confruntare care nu se simte în zona militară sau în zona confruntărilor clasice. Războiul informatic, dacă vreţi, are mai multe substraturi. Unul dintre ele este şi acesta al destabilizării, al neîncrederii, al haosului, al contestării autorităţilor. Pentru că, dacă vedem pădurea dincolo de copaci, dacă-mi permiteţi această metaforă, este evident că o stare de neîncredere, o lipsă a autorităţii statului, a încrederii în sistemul sanitar, în autorităţi, toate acestea duc spre o destabilizare economică. Cei care au aceste interese pe varianta de a destabiliza, fie că sunt site-uri fantomă care au în spate anumite cercuri de interese economice, anumite persoane care le deţin şi care, de fapt, nu există, care rostogolesc anumite ştiri, anumiţi specialişti în ale informaticii care rostogolesc ştirile care ştiu să capaciteze cât mai mulţi urmăritori, toate acestea sunt, într-un fel, organizate, pentru că este evident faptul că sunt finanţate”, a afirmat, potrivit News.ro, Marcel Vela, la Realitatea Plus.

Acesta a vorbit despre campanii care au „baza de plecare în alte state”. „Când observi pe Facebook mobilizări, resurse financiare, diferite acţiuni concertate, campanii în adevăratul sens al cuvântului, care au baza de plecare în alte state, poate chiar în state care nu agreează, să spunem, fie politica noastră europeană, fie politica de alianţe miliare, atunci poţi să faci o radiografie corectă şi obiectivă cu privire la unele lucruri care suni discutabile”, a declarat Vela.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gabriei check icon
    Ce nu inteleg, este de ce nu spune lucrurilor pe nume și de ce nu ia măsuri. Toată lumea știe care sunt site-urile și cine sunt oamenii. Ii este frica sau pur și simplu este incompetent?!
    • Like 0


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult