Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Viorica Dăncilă, despre parteneriatul cu ALDE: „Nu se rupe coaliția, este o glumă”

Călin Popescu Tăriceanu - Viorica Dăncilă - Inquam Photos / George Călin

Foto: Inquam Photos/George Călin

Liderii PSD s-au reunit luni în ședința Comitetului Executiv pentru a discuta relația cu ALDE, care a cerut, în negocierile cu Viorica Dăncilă, maimulte ministere, cooptarea Pro România la guvernare și susținerea PSD pentru Călin Popescu Tăriceanu la prezidențiale. „Am propus PSD ca din cei 19 miniştri patru să aparţină ALDE şi patru să aparţină Pro România, fireşte unul dintre cei patru având şi rangul de vicepremier pentru fiecare dintre cele două partide. În acelaşi timp am făcut şi o clasificare a ministerelor. Dintre Ministerul Transporturilor şi cel al Dezvoltării, PSD ar trebui să renunţe la unul. La fel între Educaţie şi Sănătate, PSD va trebui să renunţa la un minister”, spunea săptămâna trecută Varujan Vosganian, purtătorul de cuvânt al ALDE. 

În replică, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a afirmat că „PSD a fost, este și va fi un partid puternic și prea important pentru a fi șantajat, indiferent de cine sunt cei care încearcă șantajul!”.

Luni, înaintea CEx, Viorica Dăncilă a declarat însă că nu există o problemă cu partenerii de la ALDE. „Nu se rupe coaliția, este o glumă. Am avut discuții ca doi parteneri de coaliție. Întotdeauna trebuie să existe dialog, negociere", a susținut ea, potrivit Hotnews.

Europarlamentarul PRO România, Mihai Tudose, a ironizat pe Facebook cerererile ALDE și a reluat declarația lui Victor Ponta, potrivit căreia Pro România nu va face parte din Guvernul Dăncilă. „E noaptea minții... Că ALDE are și așa prea multe față de ceea ce reprezintă... e problema PSD! Dar că a devenit și pețitoarea PRO România parcă e cam muuuuult prea mult! Asta și în condițiile în care Victor Ponta a declarat ieri că NU se pune problema intrării la guvernare în Guv Dăncilă... Așa că, dragă CEX, vezi cu alde ALDE ce faci!”, a scris Tudose.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult