Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Viorica Dăncilă, despre parteneriatul cu ALDE: „Nu se rupe coaliția, este o glumă”

Călin Popescu Tăriceanu - Viorica Dăncilă - Inquam Photos / George Călin

Foto: Inquam Photos/George Călin

Liderii PSD s-au reunit luni în ședința Comitetului Executiv pentru a discuta relația cu ALDE, care a cerut, în negocierile cu Viorica Dăncilă, maimulte ministere, cooptarea Pro România la guvernare și susținerea PSD pentru Călin Popescu Tăriceanu la prezidențiale. „Am propus PSD ca din cei 19 miniştri patru să aparţină ALDE şi patru să aparţină Pro România, fireşte unul dintre cei patru având şi rangul de vicepremier pentru fiecare dintre cele două partide. În acelaşi timp am făcut şi o clasificare a ministerelor. Dintre Ministerul Transporturilor şi cel al Dezvoltării, PSD ar trebui să renunţe la unul. La fel între Educaţie şi Sănătate, PSD va trebui să renunţa la un minister”, spunea săptămâna trecută Varujan Vosganian, purtătorul de cuvânt al ALDE. 

În replică, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a afirmat că „PSD a fost, este și va fi un partid puternic și prea important pentru a fi șantajat, indiferent de cine sunt cei care încearcă șantajul!”.

Luni, înaintea CEx, Viorica Dăncilă a declarat însă că nu există o problemă cu partenerii de la ALDE. „Nu se rupe coaliția, este o glumă. Am avut discuții ca doi parteneri de coaliție. Întotdeauna trebuie să existe dialog, negociere", a susținut ea, potrivit Hotnews.

Europarlamentarul PRO România, Mihai Tudose, a ironizat pe Facebook cerererile ALDE și a reluat declarația lui Victor Ponta, potrivit căreia Pro România nu va face parte din Guvernul Dăncilă. „E noaptea minții... Că ALDE are și așa prea multe față de ceea ce reprezintă... e problema PSD! Dar că a devenit și pețitoarea PRO România parcă e cam muuuuult prea mult! Asta și în condițiile în care Victor Ponta a declarat ieri că NU se pune problema intrării la guvernare în Guv Dăncilă... Așa că, dragă CEX, vezi cu alde ALDE ce faci!”, a scris Tudose.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult