Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Viorica Dăncilă: Nu s-au tăiat fondurile pentru educaţie. La educaţie au fost tăiate fondurile în plus

Dăncilă referendum

Foto: Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri la Iași că "nu s-au tăiat fondurile pentru educaţie", deşi a văzut în spaţiul public astfel de afirmaţii. Întrebată despre prioritățile bugetului, aceasta a declarat că ele sunt educația, sănătatea și siguranța cetățeanului.

„De aceea, acest buget are cele mai mari fonduri alocate pe sănătate, educaţie. Am văzut în spaţiul public că s-au tăiat fondurile pentru educaţie, că este o problemă legată de acest aspect. Nu s-au tăiat fondurile pentru educaţie, dimpotrivă, dacă sunt proiecte care sunt importante şi care se pot realiza, pentru orice minister venim la a doua rectificare şi alocăm fondurile respective", a susţinut Dăncilă, potrivit News.ro

A nuanțat apoi: „La educaţie, să revin, au fost tăiate fondurile în plus. A fost alocată o sumă mult mai mare pentru salarizare şi a fost un program care nu a fost implementat. Se dau în continuare rechizite, dar rechizitele poate trebuie să le dăm într-o cantitate sau mult mai multe pentru cei care au într-adevăr nevoie de ele. Eu nu cred că trebuie să le dăm tuturor, trebuie să le dăm copiilor din familiile defavorizate. Şi acest lucru a fost solicitat şi de părinţi, am discutat cu mulţi părinţi care au spus: noi avem posibilităţi, degeaba ne daţi nouă rechizitele, mai bine să le dăm familiilor care au într-adevăr nevoie, mai bine să ajutăm mult mai mult copiii din familiile defavorizate", a afirmat Dăncilă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • sunt foarte fericit cand vad oameni ce ii strang mana si o pupa pe la manastiri unde vine cu elicopterul , se coboara din cer ca Dumenezu , incercand sa ii ia fata pana si lui Issus . Poporul asta inca mai poate fii prostit. Se mai poate.
  • Like 0
 • Serios...?
  A vorbit toanta cu mulți părinți care i-au spus că ei n-au nevoie de manuale gratuite?
  Aștept ca dăncila să ne jignească inteligența și cu alte prăpăstii ale minții: că i-au spus părinții că n-au nevoie nici de asistență medicală gratuită pentru copii, iar pensionarii i-au spus că n-au nevoie de pensie în fiecare lună.
  Poate c-ar fi cazul să-i spunem și noi că am vorbit cu zapciii de la Finanțe, și-am aflat că nici ei n-au nevoie de taxe și impozite de la noi.
  Concluzie: ACEST stat nesimțit trebuie să dispară!
  • Like 1
 • IC Tosca IC Tosca check icon
  "Mama noastră de noi toţi
  Ţară de tîmpiţi şi hoţi" ( Ada Milea )... Singurul merit, pana la proba contrarie, a Vasilicai este ca nu s-a dovedit a fi hoatza...In rest, ca si Pastorel Teodoreanu, zic si eu cu naduf..."Caligula imperator
  A făcut din cal senator!
  Liviu Dragnea, mai sinistru,
  Facu vaca -prim ministru!"
  • Like 1


Îți recomandăm

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult