Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Viorica Dăncilă: Nu s-au tăiat fondurile pentru educaţie. La educaţie au fost tăiate fondurile în plus

Dăncilă referendum

Foto: Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri la Iași că "nu s-au tăiat fondurile pentru educaţie", deşi a văzut în spaţiul public astfel de afirmaţii. Întrebată despre prioritățile bugetului, aceasta a declarat că ele sunt educația, sănătatea și siguranța cetățeanului.

„De aceea, acest buget are cele mai mari fonduri alocate pe sănătate, educaţie. Am văzut în spaţiul public că s-au tăiat fondurile pentru educaţie, că este o problemă legată de acest aspect. Nu s-au tăiat fondurile pentru educaţie, dimpotrivă, dacă sunt proiecte care sunt importante şi care se pot realiza, pentru orice minister venim la a doua rectificare şi alocăm fondurile respective", a susţinut Dăncilă, potrivit News.ro

A nuanțat apoi: „La educaţie, să revin, au fost tăiate fondurile în plus. A fost alocată o sumă mult mai mare pentru salarizare şi a fost un program care nu a fost implementat. Se dau în continuare rechizite, dar rechizitele poate trebuie să le dăm într-o cantitate sau mult mai multe pentru cei care au într-adevăr nevoie de ele. Eu nu cred că trebuie să le dăm tuturor, trebuie să le dăm copiilor din familiile defavorizate. Şi acest lucru a fost solicitat şi de părinţi, am discutat cu mulţi părinţi care au spus: noi avem posibilităţi, degeaba ne daţi nouă rechizitele, mai bine să le dăm familiilor care au într-adevăr nevoie, mai bine să ajutăm mult mai mult copiii din familiile defavorizate", a afirmat Dăncilă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • sunt foarte fericit cand vad oameni ce ii strang mana si o pupa pe la manastiri unde vine cu elicopterul , se coboara din cer ca Dumenezu , incercand sa ii ia fata pana si lui Issus . Poporul asta inca mai poate fii prostit. Se mai poate.
  • Like 0
 • Serios...?
  A vorbit toanta cu mulți părinți care i-au spus că ei n-au nevoie de manuale gratuite?
  Aștept ca dăncila să ne jignească inteligența și cu alte prăpăstii ale minții: că i-au spus părinții că n-au nevoie nici de asistență medicală gratuită pentru copii, iar pensionarii i-au spus că n-au nevoie de pensie în fiecare lună.
  Poate c-ar fi cazul să-i spunem și noi că am vorbit cu zapciii de la Finanțe, și-am aflat că nici ei n-au nevoie de taxe și impozite de la noi.
  Concluzie: ACEST stat nesimțit trebuie să dispară!
  • Like 1
 • IC Tosca IC Tosca check icon
  "Mama noastră de noi toţi
  Ţară de tîmpiţi şi hoţi" ( Ada Milea )... Singurul merit, pana la proba contrarie, a Vasilicai este ca nu s-a dovedit a fi hoatza...In rest, ca si Pastorel Teodoreanu, zic si eu cu naduf..."Caligula imperator
  A făcut din cal senator!
  Liviu Dragnea, mai sinistru,
  Facu vaca -prim ministru!"
  • Like 1


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult