Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Virusologul Molnar Geza: Primul vârf al epidemiei va fi în România undeva în maximum două săptămâni. După Paşte, la 7-14 zile, vom mai avea un vârf

pacient - spital - Foto Guliver/Getty Images

Foto Guliver/Getty Images

În România vor fi două vârfuri ale epidemiei, unul în două săptămâni, iar celălalt după Paște, a spus virusologul Molnar Geza, pentru Cluj24.

„Dacă rămânem în România tot aşa ca acum ca depistare şi ca aplicare a strategiilor reglementate – şi sunt bine reglementate, după părerea mea-, atunci primul vârf va fi undeva în maximum două săptămâni. Dar…, dar, cunoscând obiceiurile şi disciplina populaţiei României, după Paşte, la 7-14 zile vom mai avea un vârf, fără nicio discuţie. Pentru că de sărbători mulţi vom năvăli în mediul rural, vom avea întâlniri, reuniuni familiale, rude”, a declarat virusologul Molnar Geza.

Foto cluj24.ro

Specialistul a explicat că trebuie să ne așteptăm și la apariția cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus și la sate, unde vor fi mai multe decese, din cauză că populația este îmbătrânită. 

„Sub acest aspect, din păcate ne aşteptăm şi la ruralizarea acestor cazuri, la apariţia lor şi la sate, pentru că acum marea majoritate sunt în urban. Însă, în mediul rural nu va fi de proporţii mari, dar vor fi izbucniri familiale sau de comunitate, izolate.

Dar să nu uităm că populaţia rurală din România este îmbătrânită. Deci, aici trebuie să te aştepţi inclusiv la apariţia cazurilor cu indice de gravitate mare şi, din păcate, inclusiv la decese. Şi nu numai în rural, ci în general vorbesc”, a spus virusologul clujean pentru Cluj24.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Parerist check icon
  Acum are Biserica ocazia sa dovedească ca poate avea un rol pozitiv în comunitate, și ca nu-s nu doar niște paraziți sau bigoti medievali.
  • Like 1
  • @ Parerist
   Sunt sigur ca va da dovada de responsabilitate maxima, iar nu de primitivism atroce - marturie fiind si acest raspuns dat DSP-ului, raspuns plin de smerenie si de intelegere, fara urma de infatuare si de tupeu fariseic: https://adevarul.ro/locale/constanta/video-recomandare-dsp-preoti-folositi-impartasanie-lingurita-unica-folosinta-raspunsul-bisericii-1_5e79b36d5163ec427124a909/index.html

   Vorba lui Sheldon: "sarcasm"!
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult